Tropska Kuba

Kratek opis potovanja

Polja tobaka, cigare, revolucija, socializem, El Comandante Fidel Castro, Che Guevara, Hemingwayjev Starec in morje, peščene plaže, palme, Cuba Libre, Mojito, Daiquiri ... Veliko je razlogov, zakaj doživeti deželo, kjer se prepletajo tropska narava, socialistična ideologija in samobitna kubanska glasba v ritmih salse in rumbe. Isla Grande ali Veliki otok, kot ga imenujejo domačini, je dežela čustev, zato ji odprite svoje srce.

Destinacija

Kuba

Ne spreglejte - cena na osebo

Termini:  23. 4., 26. 6., 14. 8., 25. 10. 2020

  • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 1.999 EUR
  • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.094 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 10 dni / 8 noči
Najmanjše št. potnikov:10
Vizum: kubanska tur. kartica

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA ali bližnje letališče–MEDNARODNO LETALIŠČE / obroki na letalu
Predviden let z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali katerega izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb) preko enega izmed mednarodnih letališč v Havano. V primeru leta z bližnjega letališča, bo za doplačilo iz Ljubljane organiziran prevoz. Nočni let.

2. dan: HAVANA / zajtrk, kosilo
Zajtrk. Ogled starega dela Havane, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine. Obiskali boste stari del mesta, videli trg sv. Frančiška Asiškega, Plazo de la Catedral in Muzej ruma. V restavraciji El Patio si boste privoščili kosilo, kasneje pa se odpravili na ogled novega dela mesta − soseski Centro in Vedado. Videli boste predsedniško palačo, Capitol Nacional in hotele Inglaterra, Parqua Central in Plaza, kjer so se v časih alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Obiskali boste tudi bulvar Malecon, Trg Revolucije ter sosesko Miramar, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore svojemu ljudstvu. Zvečer ne zamudite svetovno znanega kabareta »Tropicana« (doplačilo). Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: HAVANA–COJIMAR–HAVANA / zajtrk, kosilo
Dopoldne izlet v ribiško vasico Cojimar, kjer je Hemingway hodil na ribolov. Ogledali si boste Muzej Ernesta Hemingwayja – “Finca Vigia”, nekdanji dom pisatelja in Nobelovega nagrajenca. Popoldne in večer bosta namenjena samostojnim potepom po Havani. Z vodnikom oz. sami lahko raziskujete uličice in avenije. Zvečer pa lahko obiščete katerega od znanih havanskih barov; npr. Bodeguita del Medio, kjer so Hemingwayju pripravljali njegov najboljši mojito, ali El Floridita, kjer je posedal in pil svoj najboljši daiquiri. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: HAVANA–PINAR DEL RIO–VINALES–HAVANA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja v Piñar del Rio, kjer po mnenju poznavalcev delajo najboljše cigare. Obiskali boste farmo tobaka. Nadaljevanje poti v dolino Viñales, med apnenčaste gore zanimivih oblik ter v prazgodovinski Mural. V kreolski restavraciji bo tradicionalno kosilo, nato pa spust v indijansko podzemno jamo s kapniki. Povratek v Havano in čas za večerno odkrivanje mesta.

5. dan: HAVANA–MATANZAS–GUAMA–CIENFUEGOS - TRINIDAD / zajtrk, kosilo
Po zajtrku v hotelu se boste odpravili proti Cienagi de Zapata v provinci Matanzas. Med potjo si boste ogledali park krokodilov ter z ladjico ali motornim čolnom odpluli do vasice v laguni Guama, kjer je muzej s prikazom življenja nekdanjih domorodcev – Indijancev Tainos. Kosilo in vožnja do mesta Cienfuegos. Kot biser kubanskega juga, bo mesto, ki ga imenujejo tudi »Pariz Kube«, zagotovo prevzelo tudi vas. Prihod v Trinidad, sprehod po mestu in nastanitev.

6. dan: TRINIDAD–SANTA CLARA–VARADERO / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled Trinidada, ki ga je UNESCO zaščitil kot svetovno dediščino. Obiskali boste mestni muzej »Cantero Palace«. značilni bar “La Canchanchara”, videli Plazo Mayor, cerkev sv. Trojice ter druge slikovite stavbe, ki dajejo dušo središču mesta. Naslednji cilj bo Santa Clara, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, kjer se boste sprehodili do mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji.Zvečer pa se boste lahko prepustili šumenju morja v Varaderu, kjer vas čaka nekaj dni oddiha v hotelu ob plaži.

7. in 8. dan: VARADERO / All Inclusive
Dneva bosta namenjena individualnim ogledom ali počitku in poležavanju na eni izmed lepih peščenih plaž, obdanih s tropskim rastjem.

9. dan: VARADERO–HAVANA / zajtrk
Po zajtrku čas za še zadnje trenutke sonca preden se odpeljete proti letališču za vaš večerni let proti Evropi.

10. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA ali bližnje letališče / obroki na letalu
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V kolikor boste prispeli na katero drugo letališče, bo za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
  • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
  • stroški pridobitve kubanske turistične kartice
  • prevozi s klimatiziranimi avtobusi
  • nočitve v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah
  • obroki po programu
  • ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopnine
  • za oglede po programu
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • V ceno ni vključeno
  • navedena doplačila
  • pijača pri obrokih
  • izleti in druge storitve po osebnih naročilih
  • Popusti
  • 87 EUR za tretjo osebo v triposteljni ali dvoposteljni
  • sobi z dodatnim ležiščem (sobe so na vprašanje)
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki