Avstralija in Nova Zelandija

Kratek opis potovanja

Potovanje, ki združuje najboljše iz obeh dežel: lepote Sydneya, Velikega koralnega grebena in avstralske divjine ter veličastno naravo in kulturo Nove Zelandije, ki sega od ledenikov in zasneženih vrhov do opazovanja kitov in Maorske tradicije.

Destinacija

Nova Zelandija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 5.190 EUR
  • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 5.490 EUR
  • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 5.835 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja : 16 dni / 12 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: avstralski

 


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–MEDNARODNO LETALIŠČE /obroki na letalu
Polet Iz ljubljanskega (ali bližnjega) letališča proti enemu od mednarodnih letališč.

2. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–SYDNEY /obroki na letalu
Vmesni postanek na enem izmed mednarodnih letališč in zvečer nadaljevanje leta proti Sydneyu. Nočni let.

3. dan: SYDNEY / večerja
Prihod v Sydney v jutranjih urah. Po opravljenih carinskih in policijskih formalnostih vožnja v mesto in ogled mesta. Sydney je glavno mesto zvezne države New South Wales ter najstarejše mesto Avstralije. Dopoldne ogled mesta, ki vključuje znana vzhodna predmestja mesta Sydneya. Postanek za razgled s slovite South Head (Južna glava ob vhodu v Sydnejski zaliv), obisk plaže Bondi Beach, Vaucluse, Dover Heights s sijajnim pogledom na Sydney Skyline, vožnja skozi Rose Bay, Double Bay (najdražji luksuzni del mesta Sydney) vse do centra mesta. Tu je znameniti botanični vrt, ki nudi tudi najboljši pogled in najboljšo možnost fotografiranja Opere in pristaniškega mostu. Nato vožnja preko centra mesta do Sydneyske ribje tržnice ter naprej do hotela, kjer boste nastanjeni. Popoldan za doplačilo predlagamo obisk znamenitega Sydneyskega akvarija
in bližnjega živalskega vrta Sydney Wildlife World, na enem mestu zbrana večina avstralskih divjih živali. Večerja in prenočevanje.

4. dan: SYDNEY / zajtrk
Po zajtrku sprehod do pristanišča Circular Quay. Vkrcanje na ladjo Captain Cook in križarjenje po mestnih zalivih. Prijetna plovba vam bo predstavila številne mogočne stavbe ob vodi, pobliže pa boste spoznali tudi zgodovino mesta. Popoldne možnost vožnje z ladjo do letovišča Mainly in ogled ene najlepših in najdaljših sydneyjskih plaž, kjer prirejajo tekme »Iron man«. Vrnitev v hotel peš ali s podzemno. Prenočevanje.

5. dan: SYDNEY–AYERS ROCK (ULURU)–OLGA (KATA TJUTA) / zajtrk, večerja
Zajtrk, nato prevoz na letališče Sydney in let v »Rdeči center«, konkretneje Ayers Rock. Po pristanku prevoz v naselje in nastanitev v hotelu. Čas za osvežitev, nato odhod na popoldansko turo do dveh osamelcev: gorovja Kata Tjuta (po angleško Olga), ki je sestavljeno iz več grebenov in monolitnega osamelca Uluru (angleško Ayers Rock). Sprehod po kanjonu Kata Tjuta ter povratek do monolita Uluru, ki je za domorodce Aborigine sveta gora. Opazovali boste sončni zahod, ki spreminja barve na sami gori. Nazdravili si bomo lahko
z izvrstnim avstralskim vinom. Nato povratek do hotela in večerja – način Aussie barbecue – raznovrstno meso na žaru, kjer boste poleg izbrane hrane lahko poizkusili tudi kenguruja, krokodila in druge avstralske specialitete. Prenočevanje.

6. dan: AYERS ROCK (ULURU)–CAIRNS / zajtrk
Zgodaj zjutraj avtobusni prevoz do gore Uluru. Če bodo razmere in rangerji – Aborigini, dovoljevali, možen vzpon na goro in tura okoli gore. Zajtrk v kulturnem centru plemena Ananga, ki je skrbnik nad svetimi kraji domorodcev. Popoldan prevoz na letališče in polet letala proti Cairnsu, mestu na severovzhodni obali Avstralije v zvezni državi Queensland. Po pristanku prevoz v hotel, nastanitev in prenočevanje.

7. dan: CAIRNS–VELIKI KORALNI GREBEN / zajtrk, kosilo
Samopostrežni zajtrk nato pa vožnja do pristanišča ter vkrcanje na katamaran, ki vas bo popeljal v osrčje Velikega koralnega grebena. Najdaljši koralni sistem na svetu se razprostira na dolžini preko 2.300 km in v okolici Cairnsa in Port Douglasa so nekateri njegovi najlepši predeli. Čas za plavanje in snorkljanje, uživanje ob razlagi morskega biologa ter možnost potapljanja in vožnje s polpodmornico. Vključeno kosilo, popoldan povratek nazaj na celino. Zvečer sprehod po živahni obalni ulici Esplanade. Prenočevanje.

8. dan: CAIRNS–KURANDA–CARAVONICA–TJAPUKAI / zajtrk
Po zajtrku prevoz z avtobusom na železniško postajo Whitewater ter vkrcanje na muzejski vlak, ki se vzpne na planoto, kjer je staro rudarsko mesto Kuranda. Vmes čas za fotografiranje in opazovanje čudovitih slapov na poti. Po prihodu v Kurando sprehod skozi mesto ter čas za nakupe na odlično založeni lokalni tržnici. Popoldan povratek v dolino z žičnico Skyrail, ki se ustavi dvakrat med spustom – ogledali si boste lahko rastline in ekologijo deževnega pragozda ter na dnu ob jezeru Caravonica obiskali pleme Aboriginov Tjapukai. Ogled folklorne predstave, njihovih verovanj in legend, naučili pa se boste lahko tudi metati bumerang. Povratek v hotel in prenočevanje.

9. dan: CAIRNS–CHRISTCHURCH / obroki na letalu
Zjutraj prevoz na letališče Cairns. Polet preko Tasmanovega morja do južnega otoka Nove Zelandije – mesta Christchurch. Po opravljenih carinskih in vhodnih
formalnostih prevoz v mesto in krajši ogled. Nemirna tla so botrovala popolnoma novi podobi glavnega mesta južnega otoka: nekoč prevladujoča viktorijanska arhitektura je danes prepletena z novimi stavbami v kombinaciji kovine in stekla, ki ustvarja edinstvene urbane podobe. Nastanitev v hotelu v središču mesta in prenočevanje.

10. dan: CHRISTCHURCH–Mt. COOK–WANAKA–QUEENSTOWN / zajtrk
Po zajtrku vas čaka slikovita vožnja v osrčje Južnih Alp, ob gori Cook z najvišjim vrhom Nove Zelandije. Vmes postanek in možnost kosila, nato pa nadaljevanje vožnje mimo jezer Wanaka, Tekapo in Pukake, kjer so snemali nekatere najbolj spektakularne scene filmske trilogije Gospodar Prstanov. Popoldanski prihod v adrenalinsko prestolnico Nove Zelandije – Queenstown.
Nastanitev v hotelu in večerni sprehod skozi prijetno mestece ob jezeru Wakatipu. Prenočevanje.

11. dan: QUEENSTOWN / zajtrk
Današnji dan boste namenili lepotam mesta Queenstown. Po zajtrku se boste najpre odpravili na vožnjo z hitrimi čolni preko brzij teke shotover, kar bo odlična adrenalinska izkušnja. Sledila bo vožnja z gondolo na razgledno točko nas mestom, od koder so čudoviti pogled na gorovje Remarkables (možnost kosila). Večerna plovba nazaj do hotela in prenočevanje.

12. dan: QUEENSTOWN–DOUBTFUL SOUND–QUEENSTOWN / zajtrk, kosilo
Zajtrk. Potovanje z avtobusom do jezera Manapouri in istoimenskega kraja, kjer se boste vkrcali na katamaran in prečkali jezero. Sledil bo obisk ogromne  podzemne hidrocentrale ter nato vožnja skozi čudovito naravo do najdaljšega fjorda Nove Zelandije – fjorda Doubtful Sound. Postanki za fotografiranje na poti. Po vkrcanju križarjenje po zalivih fjorda vse do stičišča s Tasmanskim morjem. Z malce sreče boste med plovbo uzri delfine in morske leve, ki jim tovrstna neokrnjena narava še posebej odgovarja. Povratek po isti poti ter s katamaranom čez jezero Manapouri. Na ladji piknik kosilo. Po povratku v Manapouri vkrcanje na avtobus ter vožnja nazaj do Queenstowna. Prenočevanje.

13. dan: QUEENSTOWN–AUCKLAND–ROTORUA / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in polet na sever otoka. Pristanek v Aucklandu in popoldanska vožnja proti Rotorui, središču geotermalnega delovanja na Novi
Zelandiji. Ob prihodu obisk termalnega parka, kjer vas bodo navdušili mogočni gejzirje, brbotajoče sulfatare ter bazeni z vročim blatom Sledil bo krajši ogled mesta in nastanitev v hotelu. Zvečer (za doplačilo) obisk folklornega nastopa Maorov z večerjo. Prenočevanje.

14. dan: ROTORUA–AUCKLAND / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do naravnega parka Rainbow Springs, ki je eno redkih mest kjer je še mogoče v živo od blizu videti kivija, zaščitno žival Nove Zelandije. Sledila bo vožnja proti Aucklandu in na poti postanek v Matamati, kjer je ohranjen filmski Hobiton – prizorišče snemanja spektakla Gospodar prstanov. Popoldan prihod v Auckland in ogled mesta ob vodi, ki slovi po svojih jadrnicah,
urejenih vodnih poteh in sproščenem vzdušju. Zvečer zaključna večerja in prenočevanje.

15. dan: AUCKLAND–AZIJA–EVROPA / obroki na letalu
Zjutraj prosto do prevoza na letališče. Polet letala preko enega izmed azijskih letališč proti Evropi.

16. dan: EVROPA–LJUBLJANA / obroki na letalu
Po vmesnem pristanku nadaljevanje leta in prihod v Ljubljano (ali na enega od bližnjih letališč) v popoldanskih urah.



V ceno je vključeno

  • navedeni letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu
  • letališke pristojbine 
  • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4*
  • obroki po programu
  • vsi prevozi z avtobusom, vlakom, gondolo, ladjo  
  • vsi ogledi po programu  
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • V ceno ni vključeno
  • navedena doplačila
  • dodatne storitve po osebnih naročilih
  • napitnine za voznike in vodnike
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki