Obale Tirenskega morja

Kratek opis potovanja

Obiščite Genovo (akvarij in mesto), obmorske kraje petih dežel, otok Elba, Piso s trgom čudes in Lucca z mogočnim obzidjem.

Destinacija

Italija - Ligurska obala

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 40 oseb - od 349 €
 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 384 €

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja:  4 dni / 3 noči
Najmanjše število potnikov: 30


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–GENOVA–LIGURSKA OBALA / večerja
Odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja z vmesnimi postanki do Genove, imenovane tudi la Superba, oziroma Vzvišena. V mesto boste vstopili pri starem pristanišču, kjer je akvarij in četrt Bocadesse. Od tam boste nadaljevali ogled peš, mimo palače sv. Jurija, v kateri naj bi Marco Polo svojemu sojetniku narekoval svojo knjigo »Il milione«, vse do katedrale Sv. Lovrenca in do dvorov Doževe palače, kjer je nekoč zasedala mestna vlada. Ogled boste strnili mimo Jezusove cerkve in rojstne hiše Krištofa Kolumba, pri nekdanjih glavnih mestnih vratih »Porta Soprana«. Nekaj prostega časa za samostojno spoznavanje mesta ali možnost ogleda drugega največjega akvarija v Evropi, zgrajenega 1992, ob 500. obletnici odkritja Amerike, kjer si boste lahko ogledali razstavo rib, plazilcev in morskih sesalcev na kar 9700 m2 površine. Popoldne še vožnja do enega izmed letovišč na obali Ligurskega morja, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: CINQUE TERRE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do La Spezie in celodnevni izlet po petih vasicah ali deželah−Cinque Terre, kakor jih imenujejo domačini. Pluli boste severno in si ogledovali slikovite apnenčaste klife, ki tvorijo strme in zelo divje obale z značilnimi terasami. Prvi postanek bo v kraju Portovenere, ki ga odlikuje strnjena oblika srednjeveškega mesteca s pestro zgodovino še iz rimskih časov, ni pa še del petih dežel. Prva vasica je dejansko Riomaggiore, sledi ji Manarola, ki je znana kot največja pridelovalka vina med deželami. Corniglia, s svojimi 365 stopnicami, vas bo le pozdravila na poti proti Vernazzi, kjer boste imeli postanek in ogled. Zadnja dežela se imenuje Monterosso. Dejansko je to najpoložnejša vasica, njeno središče ponuja prijetne gostilne in restavracije. Vrnitev z vlakom proti La Spezi. Vožnja z avtobusom do hotela. Večerja in prenočevanje.

3. dan: OTOK ELBA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Piombina. Vkrcanje na trajekt in plovba do mesta Portoferraio na otoku Elba. Ogled mesteca, po katerem se boste sprehodili po ozkih ulicah za pristaniščem in starem mestnem delu, ki je nastal v času vladavine družine Medici. Oglede boste nadaljevali na vzhodnem delu otoka, obiskali boste tudi rudnik mineralov. Če bo čas, boste obiskali enega ali oba muzeja iz Napoleonovega obdobja, ko je na Elbi bival s svojo sestro Pauline, poletno rezidenco v vili San Martino ali zimsko rezidenco v vili dei Mulini. V poznih popoldanskih urah vrnitev s trajektom v Piombino. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: LIGURSKA OBALA–PISA–LUCCA–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do renesančnega bisera, ki slovi zaradi posrečene pojave poševnega stolpa – Pise. Postanek za ogled Trga čudes: stolnice, krstilnice in poševnega stolpa. Nadaljevanje vožnje do obzidanega srednjeveškega mesta Lucca. Znotraj obzidja Lucce se skrivajo prikupne cerkve, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Med sprehodom po mestnem središču boste obiskali stolnico svetega Martina in znameniti ovalno oblikovan trg (Piazza del Mercato), zgrajen na temeljih antičnega amfiteatra. Popoldan vožnja po avtocesti do Ljubljane s predvidenim prihodom v poznih večernih urah.

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM - približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA - približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA - pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane


V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • ladijski in železniški prevoz po programu
 • trajektni prevoz po programu
 • 3 polpenzione (večerja, zajtrk) v hotelu 3–4* v
 • dvoposteljnih sobah
 • najem
 • sistema audioguide
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
 • avtobus

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)

 • vstopnine pribl.  35 EUR


Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki