Barvita azijska džungla - Tajska, Malezija, Singapur

Kratek opis potovanja

Potovanje je nekaj posebnega. Obiskali in spoznali boste čare Tajske, Malezije in Singapurja.

Destinacija

Tajska

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 15 oseb - od 2.729 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - od 2.999 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 14 dni / 11 noči
Najmanjše št. potnikov: 15


Program potovanja

1. DAN: LJUBLJANA-BANGKOK / obroki na letalu
Zbor na ljubljanskem letališču (ali na enem od bližnjih letališč) in vkrcanje z vmesnim prestopanjem proti Bangkoku.

2. DAN: BANGKOK
Pristanek v Bangkoku v dopoldanskih urah po krajevnem času. Prevoz do hotela, nastanitev in nekaj prostega časa za počitek ter osvežitev. Sledil bo sprehod do ladijske postaje ter obisk templja Wat Arun imenovanega tudi Tempelj zore.  S svojo lokacijo ob reke Chao Praya velja za enega najbolj slikovitih templjev na Tajskem. Sledil bo obisk mogočnega templja Wat Pho, ki se ponaša z eno največjih podob ležečega Bude. Za sproščujoče popoldne boste deležni prijetne masaže, nato pa se boste z motoriziranimi taksiji - tuk-tuki odpeljali v Kitajsko četrt. Čas za kosilo. Po kosilu vožnja s tuk-tuki do vašega hotela. Zvečer za doplačilo možnost večerje s tradicionalnimi plesi ali ogled tajskega boxa. Prenočevanje.

3. DAN:  BANGKOK - AYUTTHAYA – BANGKOK - PHUKET / zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku se boste iz Bangkoka zapeljali proti Ayutthayi, mestu dobrih 80 km severno od Bangkoka, v dolini reke Chao Phraya. Na poti se boste ustavili ob Bang Pa-In, poletni palači tajskih kraljev. Palači v evropskemu arhitekturnemu slogu je kot kontrast postavljen zanimiv kitajski paviljon sredi jezera. Po prihodu v Ayutthayo, nekdanjo prestolnico siamskega kraljestva, vas čaka obisk budističnih templjev Wat Mahathat in Wat Na Phra Mane. Ter popoldan vkrcanje na ladjico, s katero boste zapluli nazaj proti Bangkoku. Med plovbo vas čaka kosilo, med prihodom v središče mesta pa boste najbolj znane stavbe lahko opazovali še z rečne perspektive. Zvečer prevoz na letališče in polet proti Phuketu. Po pristanku prevoz do hotela in prenočevanje.

4. DAN: PHUKET-KHAO SOK / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku se boste odpravili proti narodnemu parku Khao Sok. Odlikuje ga gosta, deviška džungla, slikovite apnenčaste skalne stene ter bogastvo redkih živalskih in rastlinskih vrst. Ob prihodu se boste vkrcali v kanuje ter se odpravili na voden izlet po reki Khao Sok. Uživali boste v vožnji s kanuji v neokrnjeni naravi in lepih razgledih. Sledilo bo kosilo in nato obisk reševalnega centra za slone, ki se nahaja v bližini. Tu se boste lahko pobliže srečali s temi mogočnimi živalmi ter pomagali pir njihovem hranjenju in kopanju. Vrnitev v lodge, večerja in prenočevanje.

5. DAN: KHAO SOK – PHUKET / zajtrk, kosilo
Po zajtrku sledi plovba z dolgorepimi čolni po jezeru Cheow Lan. Ob izkrcanju bo sledil krajši treking skozi džunglo ter prihod do jame, kjer boste lahko občudovali slikovite apnenčaste tvorbe.  Ob vrnitvi se boste okrepčali s kosilom v plavajoči restavraciji, popoldan pa zapustili džunglo ter odpeljali nazaj do vašega resorta ob obali Phuketa. Prenočevanje.

6. DAN: PHUKET / zajtrk
Po zajtrku bo dan namenjen oddihu na plaži, skoku v toplo morje ali obisku bližnje Boat Avenue, ki se ponaša z odličnimi restavracijami in številnimi trgovinami. Prenočevanje.

7. DAN: PHUKET- OTOK JAMES BONDA IN PLAŽA RALAY-OTOK PHI PHI / zajtrk, kosilo, večerja
Zgodnji zajtrk in nato pričetek dvodnevnega »island hoppinga« s spanjem na otoku Phi Phi. Iz zaliva Phang Nga se boste s hitrim čolnom zapeljali do prvega otoka, kjer se boste vkrcali na kajake in odveslali mimo apnenčastih skal, skritih jam ter gozda mangrove. Ustavili se boste na znamenitem otoku Jamesa Bonda, kjer so posneli prizore za film »Mož z zlato pištolo«. Najbolj znana podoba je vertikalna skala, ki se dviguje iz vode sredi morja. Na plaži Railay vas čaka okusno kosilo in čas za oddih, popoldan pa boste obiskali še otok Phi Phi, kjer bo čas za plavanje in snorkljanje. Na otoku se boste tudi nastanili v enem od obalnih resortov. Večerja in nato čas za odkrivanje pestrega nočnega življenja otoka. Prenočevanje.

8. DAN: OTOK PHI PHI - OTOK BAMBOO - PHUKET / zajtrk, kosilo
Zajtrk in zgodnji odhod na plažo Maya, da prehitite obiskovalce, ki v dopoldanskih urah obiščejo otok. Naslednji postanek bo Monkey Beach, kjer se boste lahko spoznali z opicami, snorkljali, plavali ali uživali na plaži. V eni od restavracij na plaži vas čaka tudi kosilo, popoldan pa še obisk plaže na otoku Bamboo pred vrnitvijo v marino. Prevoz do hotela ter nočitev.

9. DAN: PHUKET – KUALA LUMPUR / zajtrk
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Popoldanski polet letala proti Maleziji. Po pristanku vožnja v mesto in ogled Kuala Lumpurja, mogočne malezijske prestolnice, sredi katere se pneta veličastna dvojčka stolpnice Petronas. Preplet muslimanske, indijske, kitajske in evropske kulture ustvarjajo v mestu edinstveno mešanico, ki ji svoje doda še izrazito tehnološko osveščena družba. Vožnja mimo Narodnega muzeja in spomenika narodu in več mestnih parkov do vašega hotela. Nastanitev in prenočevanje.

10. DAN: KUALA LUMPUR - JAME BATU - CAMERON HIGHLANDS / zajtrk, večerja
Zjutraj zajtrk in nato vkrcanje na avtobus ter vožnja proti visoki planoti – Cameron Highlands. Na poti se bomo ustavili v jamah Batu, ki predstavljajo najsvetejši kraj za tukaj živeče hindujce in se nahajajo v sklopu hindujskega svetišča. Apnenčaste jame so dolge približno 400 metro, do njih pa vodi 272 stopnic. Okolica je dom tisočerih prostoživečih opic, ki mimoidoče prosijo za hrano. Nadaljujemo pot proti visoki planoti, ki je znana po širnih plantažah čaja in prijetnih, hladnejših temperaturah, saj leži na višini 1.542m. Ustavili se boste ob slapovih Lata Iskandar. Ob prihodu na planoto Cameron vas po želji čaka obisk farme jagod, parka metuljev in  lokalne tržnice. Nato se boste nastanili v vašem hotelu ter se zvečer prepustili blagi klimi in zvokom narave. Prenočevanje.

11. DAN: CAMERON HIGHLANDS-OTOK ORANG UTAN-KUALA LUMPUR / zajtrk,
Zajtrk in nato obisk plantaže čaja, kjer se boste podrobneje spoznali proces gojenja ter postopek pridobivanja različnih vrst čaja. Sledila bo vožnja do jezera Bukit Merah, kjer se boste vkrcali na čolne ter zapeljali do otoka Orang Utan, kjer bo čas za opazovanje orangutanov v njihovem naravnem okolju. V kolikor dostop do otoka zaradi zelo plitve vode ne bi bil mogoč, bomo obiskali katerega izmed drugih bližnjih naravnih bivališč. Popoldan povratek nazaj v Kuala Lumpur. Nastanitev in prenočevanje.

12. DAN: KUALA LUMPUR - SINGAPUR / zajtrk, večerja
Po zajtrku nekaj časa prosto za oglede in nakupe. Kuala Lumpur slovi po dobri izbiri različnega tehničnega blaga po odličnih cenah nakupe. Prevoz na letališče ter polet letala proti Singapurju. Po pristanku orientacijski ogled mesta in nastanitev v hotelu. Zvečer vas čaka posebno doživetje – večerni ogled mesta s križarjenje po reki. V predelu »Mala Indija« boste spoznali življene barvite indijske skupnosti, v parku Gardens By The Bay pa lahko občudovali mogočne zelene površine ter visoka drevesa, ki se pnejo preko 101 ha parka. Zvečer jih osvetlijo z laserskimi snopi, ki ob spremljavi glasbe ustvarijo čarobno izkušnjo. Nato se boste dvignili na sam vrh hotela Marina Bay Sands, kjer boste z razgleden ploščadi uživali v razgled na celotno mesto.  Ogled pa boste zaključili s plovbo po reki SIngapore do predela Clarke Quay, ki velja za najbolj živahen del mesta. Tu si boste v eni izmed restavracij privoščili tudi odlično večerjo. Prenočevanje.

13. - 14. DAN: SINGAPUR- LJUBLJANA
Po zajtrku prosto za samostojno raziskovanje Singapurja. Pozno popoldan odhod proti letališči in polet preko enega izmed letališč proti Evropi, kjer boste pristali v dopoldanskih urah naslednjega dne. Po pristanku bo sledil prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine
  • dodatek za gorivo
  • lokalni prevozi na Tajskem, Maleziji in Singapurju
  • notranji leti
  • prenočevanja z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • dodatni obroki po programu
  • ogledi z angleško govorečimi lokalnimi vodniki
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • V ceno ni vključeno
  • dodatna prehrana
  • dodatni (opcijski) izleti
  • napitnine
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki