Filipini

Kratek opis potovanja

Prestolnica Manila, raziskovanje jame Tabon na Palawanu, vožnja s čolnom po podzemski reki, otok Bohol s pripadajočim otokom Panglao.

Destinacija

Filipini

Vrhunci potovanja

  • prestolnica Manila
  • raziskovanje jame Tabon na Palawanu
  • vožnja s čolnom po podzemski reki
  • zeleni otok Bohol, z bogatimi koralnimi grebeni in živahnim podvodnim svetom s pripadajočim otokom Panglao

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 13 dni / 10 noči
Najmanjše št. potnikov: 15

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–DOHA–MANILA / obroki na letalu
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali prevoz iz Ljubljane na enega okoliških letališč in let na eno evropskih letališč. Nadaljevanje poleta v Azijo.

2. dan: MANILA / večerja
Pristanek v Manili in prevoz do hotela. Za uvod v spoznavanje mesta vas čaka orientacijski sprehod po bližnji okolici. Zvečer tradicionalna filipinska večerja s plesno predstavo. Prenočevanje.

3. dan: MANILA–PINATUBO–MANILA / zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku vožnja do aktivnega vulkana Pinatubo. S terenskimi vozili se boste odpravili do podnožja vulkana. Nato bo sledil dvourni treking do roba vulkanskega kraterja, ki ga danes prekriva jezero s kristalno čisto vodo. Treking bo zahteval nekaj gibčnosti, saj boste preskakovali potočke in hodili po hribovitih poteh, zato vam tudi priporočamo ustrezno opremo (pohodniške čevlje in pokrivalo za glavo). Po trekingu vas čaka kosilo ter popoldanski povratek nazaj v Manilo.

4. dan: MANILA / zajtrk, večerja
Po zajtrku bo sledil celodnevni ogled Manile. Ogledali si boste park Rizal s spomenikom narodnemu heroju dr. Joseju Rizalu, ograjeno mesto s špansko trdnjavo Santiago, kjer je svoje zadnje dni pred usmrtitvijo v ujetništvu preživel dr. Rizal in napisal pesem »Mi Último Adiós«, baročna cerkev San Augustin pod zaščito UNESCA, Videli boste tudi moderni poslovni center Makati, reko Pasing, kitajsko četrt in univerzo. Vmes nekaj prostega časa ter zvečer večerja. Prenočevanje.

5. dan: MANILA–PUERTO PRINCESA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku prevoz na letališče in polet na jug, na otok Palawan v glavno mesto Puerto Princesa, ki velja za najčistejše in najbolj zeleno mesto države ter je center eko turizma na Filipinih. Popoldne sledi ogled mesta; sprehajališče Baywalk ob obali, čudovita gotska katedrala Brezmadežnega spočetja, Plaza Cuartel–sedež ameriške in filipinske vojske iz 2. sv. vojne, ranč Mitra s konji, razgledna točko Baker's Hill in center tkanja Binuatan. Tik pred mrakom se boste s čolnom zapeljali do gozda mangrov ob reki Sicsican in Iwahig. Večerno vzdušje bo pred vami razsvetlilo na tisoče kresničk, kar bo še potrdilo čarobnost otoka. Večerja v lokalni restavraciji in prenočevanje.

6. dan: PUERTO PRINCESA–SABANG–EL NIDO /zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja pribl. 80 km severno iz mesta do podzemne reke, ki je del narodnega parka Sabang– zaščiteni del Filipinov, ob gorski verigi Saint Paul na zahodni obali otoka. Iz mesta Sabang se boste s čolnom odpeljali do podzemne reke, ki ustvarja zapeljive slapove. Pred kratkim so odkrili jamsko kupolo 300 m nad reko, ki ima neverjetne skalnate formacije. Kosilo v lokalni restavraciji. Po ogledu vožnja na sever otoka v mesto El Nido, znano po prekrasnih lagunah in rajskih plažah. Po mnenju popotnikov ima El Nido najlepše plaže na Filipinih, National Geografic pa ga je imenoval za eno najlepših destinacij na svetu! Sestavlja ga 45 otokov in otočkov na skupni površini 465 km². Vsak ima edinstveno geološko sestavo. Nastanitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: EL NIDO / zajtrk, kosilo
El Nido je zaščiten naravni park. Največji vrh na otoku je Cadlao (640 m). Ker je precej oddaljen in nedostopen, je bil El Nido vse do 1979 skrit svetovni javnosti. Takrat so ga po naključju odkrili potapljači, ki so se zjutraj zbudili v čudovitem zalivu, polnem v nebo segajočih temnih pečin, gostih zelenih gozdov, belih peščenih plaž, kristalno čiste vode in predvsem številnih čudovitih žadastih otočkov. Po zajtrku raziskovanje lagun in plaž s čudovitimi skalnatimi formacijami, ki obstajajo samo v zalivu Baciut. Skrivnostna laguna spominja na prizor iz filma »The Beach«, je obkrožena z apnenčastimi kraškimi pečinami. Otok Shimizu krasijo osupljive pečine, kjer gnezdijo lastovke, njihova gnezda uporabljajo za zdravilne namene in so zelo iskana pri Azijcih. Vaši vodniki bodo pripravili piknik kosilo na plaži, medtem ko boste snorkljali ob bližnjem koralnem grebenu. V bližini se nahaja Mala laguna–sredi jame na otoku Maniloc, dostopna le s kajakom ali če plavate skozi luknjo v pečini, kjer je turkizno zelena voda. Sosednja Velika laguna je znana po kristalno čisti vodi, polna rib in rakov, dostopna s čolnom. Plaža Sedmih komandosov–zadnja ki jo boste obiskali v tem dnevu, pa je poimenovana po zadnjih sedmih japonskih komandosih, ki so živeli na otoku še po koncu 2. sv. vojne. Čudovita dolga, bela, sanjska peščena plaža s palmami. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

8. dan: EL NIDO–CEBU/BOHOL / zajtrk
Zajtrk. Organiziran prevoz na letališče v El Nido in polet proti otoku Bohol. V Cebu vas čaka organizirani transfer do hotela (transfer bo potekal z kombijem in trajektom do hotela). Nastanitev.

9. dan: BOHOL/ zajtrk
Zajtrk. Celodnevni izlet na čokoladne hribčke in vožnja po reki Loboc. Ta izlet je kombinacija narave in pustolovščine. Na poti do čokoladnih hribčkov boste obiskali katoliško cerkev Baclayon. Vmesni postanek za ogled najmanjše opice na svetu, ki je manjša od človeške dlani. Vožnja z ladjico po reki Loboc in kosilo na ladji ob resnično sproščujoči pokrajini. Vrnitev v hotel in prosto za individualne aktivnosti. Nočitev.

10. – 11. dan: BOHOL/ zajtrk
Otok Bohol je del otoške skupine Visayas in velja za enega od najbolj priljubljenih filipinskih otokov. Čokoladni hribčki, opice terzierke–najmanjši primati na svetu, zavetišča za metulje, opazovanje delfinov in rajske peščene plaže zaznamujejo ta otok. Na sosednjem otoku Panglao, ki je z mostom povezan z Boholom, boste imeli priložnost uživati v turkiznih barvah morja in belih peščenih plažah. Dnevi namenjeni za samostojno raziskovanje otoka in poležavanje, plavanje, sončenje, snorklanje …

12. dan: BOHOL–MANILA–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Manilo in naprej v Evropo.

13. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem od evropskih letališč in polet v Ljubljano ali na bližnje letališče in od tam prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • lokalni prevozi po programu
  • ogledi po programu
  • prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelih 3–4* z zajtrki
  • angleško govoreči lokalni vodnik
  • slovensko vodenje
  • organizacija potovanja
  • V ceno ni vključeno 
  • dodatni obroki
  • napitnine
  • prenos prtljage
  • storitve po osebnih naročilih
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki