Vietnam in Kambodža

Kratek opis potovanja

Vietnam - dežela z veličastno starodavno kulturo, naravnimi lepotami, spomini na nekdanje bogastvo in tradicijo. Potovanje od severa do juga, od Rdeče reke do reke Mekong vas bo očaralo. Za dodatni vrhunec boste na koncu potovanja obiskali še Kambodžo in si ogledali največjo znamenitost – svetovno znani kmerski tempeljski kompleks Angkor Wat in glavno mesto Phnom Penh.

Destinacija

Vietnam

Vrhunci potovanja

  • živahna prestolnica Hanoi
  • zaliv Halong – spanje na ladji s pogledi na otočke
  • nekdanje cesarsko mesto Hue
  • pravljični Hoi An ob morju
  • sončni zahod na veličastnem Angkor Watu.

Nepozabno doživetje

  • tečaj priprave spomladanskih zavitkov na ladji v zalivu Halong

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 14 dni / 11 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: vietnamski, kamboški (oba na kraju samem)

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–AZIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali na enem od okoliških letališč) in polet v Hanoi.

2. dan: AZIJA–HANOI / večerja
Pristanek v prestolnici Vietnama. Mesto leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelajo največ riža v deželi. Po pridobitvi vizuma na vstopu prevoz do hotela. Popoldan nas že čaka spoznavanje mestnega utripa v prvi osebi - vožnja s tricikli do starega dela mesta. Ogled znamenite predstave z lutkami na vodi, večerja in prenočevanje.

3. dan: HANOI / zajtrk, kosilo
Dopoldan ogled glavnega mesta Vietnama: obisk hiše Ho Chi Minh in znamenite budistične pagode na enem stebru. V Templja literature boste spoznali zgodovino najpomembnejših vietnamskih učenjakov ter nadaljevali pot do slikovitega jezera Hoan Kiem s templjem Ngoc Son. V etnološkem muzeju pa boste spoznali pisano raznolikost plemen in lokalnih kultur posameznih delov Vietnama. Prenočevanje.
 
4. dan: HANOI–HALONG / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku vožnja v zaliv Halong, kjer se dviga iz morja več kot 3000 otočkov. Vkrcanje na ladjo. Kosilo in križarjenje po zalivu s kraškimi otočki, jamami, pečinami in plažami. Večerja in spanje na ladji v zalivu.
 
5. dan: HALONG–HANOI–DANANG–HOI AN / zajtrk, kosilo
Po zajtrku na ladji še križarjenje med otočki in kosilo na ladji, nato pa prevoz na letališče v Hanoi. Polet v Danang in nato po slikoviti obalni cesti v Hoi An, mesto s sproščenim vzdušjem kjer se prepletajo japonske trgovske hiše, kitajski templji in številni krojaški butiki. Hoi An namreč velja za mesto z največjim številom krojačev, ki vam za odlično ceno že v enem dnevu ukrojijo obleko po meri. Nastanitev in prenočevanje.

6. dan: HOI AN / zajtrk
Zajtrk in nato ogled starega dela mesta, polnega lantern, galerij, starinarnic. Sprehod po slikoviti tržnici, kjer boste zagotovo našli kaj nenavadnega. Prosto popoldne lahko izkoristite za slikovitih butikov, trgovinic in krojaških delavnic, lahko pa se odločite za obisk katere izmed bližnjih plaž.
 
7. dan: HOI AN–DANANG–HUE / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku vožnja v cesarsko mesto Hue. Postanek v Danangu, kjer si boste ogledali muzej skulptur Cham in Marmornate gričke, znamenito romarsko središče petih gričev, poimenovanih po elementih narave. Po kosilu ogled mesta Hue. Zagotovo vas bo navdušila mogočna citadela, obzidana cesarska palača pod zaščito Unesca. Ogledali si boste grobnico cesarja Khai Dinh, zapluli s čolni po reki Huong na ogled pagode Thien Mu ter se na koncu dneva privoščili imenitno cesarsko večerjo.
 
8. dan: HUE–SAIGON–CU CHI TUNELI / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku prevoz na letališče in polet na jug v mesto Ho Chi Minh, bolj poznano kot Saigon. Po pristanku v največjem mestu Vietnama vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, ki je za časa vietnamske vojne služilo kot skrivališče in center dejavnosti Vietkongovcev. Med obisom boste spoznali različne tipe tunelov, podzemne pasti ter zgodovinski pomen kompleksa. Po kosilu vrnitev v Saigon ter popoldanski ogled mesta z mestnimi biseri francoske kolonialne arhitekture: katedrala Notre Dame, ulica Dong Khoi in mestna hiša. Večerja in prenočevanje.
 
9. dan: SAIGON–MY THO–HO CHI MINH/SAIGON / zajtrk, kosilo
Po zajtrku izlet v široko delto reke Mekong. Vožnja s čolni do otočkov, ogled tradicionalne vasi, bujnih sadovnjakov, pokušnja eksotičnega sezonskega sadja. Kosilo in vrnitev v Saigon. Prenočevanje.
 
10. dan: HO CHI MINH/SAIGON–SIEM REAP (ANGKOR WAT) / zajtrk, večerja
Dopoldne nadaljevanje ogleda Saigona: kitajske četrti, tržnice Binh Tay in templja Thien hau. Nato pa vožnja na letališče in polet v Siem Reap, mesto v Kambodži, ki je poznano predvsem po nahajališčih kmerskih templjev iz 11. st., imenovanih Angkor. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

11. dan: SIEM REAP / zajtrk, večerja
Ogled glavnega tempeljskega kompleksa Angkor Wat, posvečenega hindujskemu bogu Višnu. Leta 1992 je Unesco celotno mesto razglasil za svetovno zgodovinsko dediščino. Ogled templja Preah Khan, Banteay Srei. Opazovanje sončnega zahoda in dežele okoli templja Angkor z najvišje terase enega od zgodovinskih templjev vam bo ostalo v trajnem spominu. Prenočevanje.

12. dan: SIEM REAP–PHNOM PENH / zajtrk, večerja
Nadaljevanje ogleda: obzidano kraljevo mesto Angkor Thom s čudoviti spomeniki kot npr. Bayon s smejočimi obrazi, Baphuon, Terasa slonov, Prasat Kravan, Banteay Kdei, Ta Prohm–najbolj obiskani tempelj v Angkorju, kjer so posneli film Lara Croft: Tomb Raider s slavno Angelino Jolie. Tempelj Ta Keo je prvi spomenik Angkorja, zgrajen popolnoma iz peščenih opek in posvečen Šivi, izjemno zanimiva pa sta tudi tempeja Thommanon in Chau Say Tevoda. Prevoz na letališče in let v glavno mesto Phnom Penh. Po pristanku prevoz do hotela in prenočevanje.

13. dan: PHNOM PENH–EVROPA / zajtrk, kosilo
Raziskovanje glavnega mesta, kaotičnega, energičnega in vedno zanimivega. Elegantne avenije z drevoredi in rečne promenade pričarajo kolonialni čas, le da so sedaj precej bolj živahne, polne motoristov, uličnih prodajalcev in pešcev. Ogled Kraljeve palače, kjer prebiva kralj Norodom Sihamoni, Srebrne pagode, Narodnega muzeja z bogato zbirko kmerske umetnosti. Čas bo tudi za sprehod po Centralni in Ruski tržnici, ki slovita po ugodnih in nenavadnih nakupih. Prevoz na letališče in polet proti Evropi.

14. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč, let na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine
  • dodatek za gorivo
  • lokalni prevozi
  • prenočevanja v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah z ameriškimi zajtrki (1
  • noč na ladji v dvoposteljni kabini)
  • dodatni obroki po programu (3 polni penzioni, 8 polpenzionov, 1
  • prenočevanje z zajtrkom)
  • ogledi z vstopninami
  • angleško govoreče lokalne vodnike
  • državne pristojbine
  • organizacija potovanja
  • slovensko vodenje
  • V ceno ni vključeno
  • vietnamski in kamboški vizum
  • dodatni obroki
  • napitnine
  • prenos prtljage
  • storitve po osebnih naročilih
  •  
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki