Kuala Lumpur in Langkawi

Kratek opis potovanja

Vrhunci potovanja: prestolnica Malezije, narodni park Taman Negara, visoka planota Cameron Highlands, tropski otok Langkawi

Destinacija

Malezija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

Za odhode: 22. 10. 2020

pri udeležbi najmanj 15 oseb - od 2.490 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - od 2.780 EUR

Za odhod: 25. 4. 2020

pri udeležbi najmanj 15 oseb - od 2.490 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - od 2.880 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 10 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 10


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–KUALA LUMPUR
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali bližnjem letališču) v jutranjih urah in polet preko enega od evropskih letališč v Kuala Lumpur.

2. dan: KUALA LUMPUR / kosilo
Jutranji prihod v prestolnico Malezije v Kuala Lumpur. Kratek čas za osvežitev in počitek. Ogled mesta: Kraljeva palača, Trg neodvisnosti, Narodni muzej, železniška postaja, čudovita orientalska stavba Sultan Abdul Samad, Kitajska četrt, Indijska četrt ... Postanek v lokalnem obrtniškem centru za ogled in nakup tipičnih izdelkov in pri mogočnih, še vedno najvišjih dvojčkih na svetu Petronas Twin Towers. Ljubiteljem tehnike pa priporočamo obisk katere od številnih veleblagovnic, kjer so tehnični izdelki (telefoni, tablice …) na voljo po ugodnih cenah. Prenočevanje.

3. dan: KUALA LUMPUR–KAMPUNG KUALA TAHAN–TAMAN NEGARA / zajtrk
Zgodnja jutranja vožnja proti Kampung Kuala Tahanu (pribl. 4 ure). Kratka vožnja s čolnom do letovišča Mutiara Taman Negara. Taman Negara je malezijski narodni park, ki se razteza na 4343 m². Deževni gozd velja za najstarejšega na svetu, star je kar 130 milijonov let. Sredi parka je tudi najvišja gora na polotoku, Gunung Tahan (2186 m). Primarna džungla z razpršenimi apnenčastimi hribčki je čudovita destinacija za ljubitelje narave. V večernih urah se lahko udeležite ogleda video predstavitve narodnega parka. Nastanitev in krajši čas za počitek. Zvečer se pridružite nočnemu sprehodu po džungli pod vodstvom lokalnega vodnika in prisluhnite zvokom nočnega deževnega gozda. Naučili se boste marsikaj o nočnih rastlinah, živalih in edinstvenih insektih. Prenočevanje.

4. dan: TAMAN NEGARA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku treking po džungli do visečih mostov in hriba Teresek z vodnikom, ki vam bo predstavil bogato floro ob poti. Uživali boste lahko v panoramskem razgledu na vrhu vzpetine Teresek, ki ob lepem vremenu razkriva pogled na goro Tahan. Pred vrnitvijo v hotel še sprehod po visečih mostovih visoko med krošnjami bujnega deževnega gozda. Mostovi so na višini 50 metrov na tlemi in tako nudijo najlepši razgled na gozd. Popoldanski izlet s čolnom po reki Tahan do slapov Lata Berkoh. Lahko se boste osvežili v hladnem izviru Gunung Tahan in se »pomladili« v naravnih vrelcih. Prenočevanje.

5. dan: TAMAN NEGARA–KUALA TAHAN–CAMERON HIGHLANDS / zajtrk
Po zajtrku v hotelu vožnja s čolnom v Kuala Tahan in nato vožnja z avtobusom proti visoki planoti–Cameron Highlands. Planota Cameron je znana po širnih plantažah čaja in prijetnih, hladnejših temperaturah, saj leži na višini 1542 m in velja za prijeten »pobeg« iz vročih tropskih krajev. Nastanitev in prenočevanje.

6. dan: CAMERON HIGHLANDS–LANGKAWI / zajtrk
Po zajtrku se boste odpeljali na letališče in poleteli na Langkawi, otok, ki se nahaja na severozahodni obali malezijskega polotoka, kjer se Indijski ocean zoža v Malaško ožino. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in počitek na plaži.

7. – 8. dan: LANGKAWI / zajtrk
Včasih je bil Langkawi raj piratov, danes pa je raj za domače in tuje turiste. Otok ima razgibano pokrajino – gorat, poln gozdov, slapov in rajskih plaž. Langkawi je pravzaprav arhipelag, ki ga sestavlja 99 otočkov z glavnim otokom Langkawi v središču. Okoli otoka boste lahko našli prelepe koralne grebene in vrsto eksotične flore in favne. Lahko se odločite za poležavanje na belih peščenih plažah ali pa za raziskovanje okolice.

9. dan: LANGKAWI–EVROPA / zajtrk, obroki na letalu
Po zajtrku nekaj prostega časa in odhod proti letališču v popoldanskih urah. Let direktno iz Langkawija proti enemu od evropskih letališč.

10. dan: EVROPA–LJUBLJNA / obroki na letalu
Pristanek na enem od evropskih letališč, nadaljevanje leta v Ljubljano oz. na bližnje letališče.


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz Ljubljana – Mavricij – Ljubljana
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • prevoz letališče – hotel – letališče
  • nastanitev in storitev v izbranem hotelu
  • slovenskega spremljevalca (minimalno prijavljenih 15 oseb)
  • organizacija potovanja
  • DDV
  • V ceno ni vključeno
  • dodatna prehrana
  • dodatni izleti
  • napitnine
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki