Peru - Bolivija - Čile - Brazilija

Kratek opis potovanja

Popolna kombinacija Pacifika, Andov in urbanega tropskega paradiža ob Atlantiku.

Destinacija

Peru

Ne spreglejte - cena na osebo

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 4.375 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 4.555 EUR
 • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 4.665 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 15 dni / 13 noči
Najmanjše št. potnikov: 10

Program potovanja

1. dan: BENETKE–EVROPA–LIMA / obroki na letalu
Let z letališča v Benetkah prek enega izmed evropskih letališč v Limo, prestolnico Peruja. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča v Benetkah. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

2. dan: LIMA / zajtrk
Zajtrk. Ogled glavnega mesta Peruja, ki ga je ustanovil Francisco Pizzaro leta 1535 na praznik svetih treh kraljev. Lima, takrat Mesto kraljev, je bila zaradi svoje lege najpomembnejše mesto v Južni Ameriki. Obiskali boste stari del mesta, osrednji trg Plaza del Armas ter enega izmed muzejev, ki hranijo zapuščino izgubljenih civilizacij. Prevoz do hotela in popoldan prosto. Zvečer za doplačilo večerja v znameniti Rosa Nautici. Prenočevanje.

3. dan: LIMA–CUZCO–KENKO–PUCA PUCARA–TAMBOMACHAY– SACSAYHUAMAN / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let v Cuzco, ki leži na 3.399 m nadmorske višine. Čas za počitek in prilagoditev nadmorski višini. Popoldne ogled mesta Cuzco, ki je bilo nekdaj srce inkovskega imperija. Ustanovil ga je prvi Inka Manco Capac. Po nepričakovani zmagi nad ljudstvom Chanka je Pachacutec postal IX. Inka in razglasil mesto za prestolnico svojega imperija. Cuzco je zgradil v obliki velikanske pume. Ko je v mesto pridivjal Pizzaro s svojo uničevalsko vojsko, ga je dobesedno porušil in na ostankih zgradil današnji Cuzco, ki še vedno očara z inkovsko zapuščino, prepleteno s kolonialno arhitekturo. Ogled arheoloških središč v okolici Cuzca: Kenka (daritvenega templja »zig–zag«), Puca Pucare (Rdeče utrdbe), Tambomachaya (kopališča Inkov) in Sacsayhuamana (inkovske utrdbe, ki je nekdaj varovala Cuzco). Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

4. dan: CUZCO–PISAC–OLLANTAYTAMBO–CUZCO / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja po zanimivi pokrajini v Pisac, kjer je trikrat tedensko živopisana indijanska tržnica. Med sprehodom po tržnici bo priložnost za nakupe spominkov. Pisac slovi tudi po arheoloških izkopaninah, ki se v obliki kondorja raztezajo po hribu nad mestecem. Vožnjo boste nadaljevali po Sveti dolini do Ollantaytamba. Po kosilu si boste ogledali inkovsko utrdbo Ollantaytambo, kjer so španski osvajalci doživeli enega svojih redkih porazov. Ollantaytambo je čudovita razgledna točka nad dolino reke Urubambe. Tudi tam lahko občudujete gradnjo Inkov. Kamniti bloki so tako brezhibno obdelani, da vmes ne gre niti noževa konica. Vrnitev v Cuzco. Prenočevanje.

5. dan: CUZCO–MACHU PICCHU–CUZCO / zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku vožnja z vlakom po Sveti dolini Inkov, dolini reke Urubambe do kraja Aguas Calientes in od tam z avtobusom do legendarnega mesta Inkov – Machu Picchuja. Leta 1911 ga je s pomočjo domačina odkril ameriški raziskovalec Hiram Bingham. Machu Picchu se drzno razprostira nad vrtoglavimi prepadi na ozkem sedlu med strmima gorama Huayana Picchu in Machu Picchu. Še dandanes ne vedo točno, zakaj so Inki to mesto zgradili in ga nenadoma zapustili. Ker pa ga španci niso nikoli odkrili, je to najbolj ohranjena zapuščina inkovske civilizacije, ki resnično očara vsakega obiskovalca. Kosilo vključeno. Prihod v Cuzco v večernih urah.

6. dan: CUZCO–SILLUSTANI–PUNO / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja po andski pokrajini proti Punu. Med potjo kosilo. Pred prihodom v Puno si boste ogledali tudi Sillustani, zapuščino predinkovske civilizacije. Sillustani leži na polotoku, ki ima obliko kuščarja in sega v jezero Umayo, obdaja pa ga čudovita pokrajina, prepletena s številnimi legendami. Bojevito ljudstvo Colla je za umrle predstavnike višjih družbenih slojev postavilo velike pogrebne stolpe (chulpe) z odprtino, obrnjeno proti vzhodu. Tja so jih, skupaj z bogato popotnico za onostranstvo, pokopali. Tudi te grobove je kot mnoge druge oskrunil pohlep španskih osvajalcev. Chulpe so zgrajene iz velikih kamnitih blokov; najvišja je visoka skoraj 12 m. Arheologi menijo, da je način gradnje še bolj zapleten kot pri Inkih. Proti večeru prihod v Puno in nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

7. dan: PUNO–JEZERO TITICACA–OTOČKI UROS–TAQUILLE– PUNO / zajtrk, malica
Po zajtrku celodnevni izlet po jezeru Titicaca, ki se ponaša z zvenečim nazivom – največje plovno jezero na svetu, ki leži nad 3000 m nadmorske višine. Meri približno 8300 km2 in je globoko do 400 m. Jezero še vedno ni popolnoma raziskano in prav zaradi tega krožijo govorice o potopljenih inkovskih mestih. Obiskali boste otočke Uros – plavajoče otoke Indijancev Urujev, ki so zgrajeni iz snopov trstičja (totora). Uruji so pred več stoletji zapustili kopno in se tako umaknili pred nadlegovanji sosednjih plemen. Še dandanes živijo v hišah iz trstičja. Vožnjo po jezeru boste nadaljevali do otoka Taquille, kjer so posebnost moški, ki nosijo živopisane kapice. Barva kapice označuje, ali je moški samski ali poročen. Te kapice moški sami pletejo med sprehodom po mestu ali počitkom v senci na mestnem trgu. Otočani govorijo jezik Inkov – kečuo. Malica. Polni vtisov se boste proti večeru vrnili v hotel v Punu. Prenočevanje.

8. dan: PUNO–COPACABANA–OTOK SONCA–LA PAZ / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja z avtobusom do Copacabane in od tam s katamaranom po jezeru Titicaca proti Boliviji. Med potjo boste obiskali tudi Otok Sonca (Isla del Sol), ki se je nekdaj imenoval Titicachi (skala pume) in ga je naseljevalo istoimensko ljudstvo, po katerem je jezero dobilo svoje ime. Otok Sonca je po legendi rojstni kraj inkovske civilizacije, saj naj bi bog Sonca prav tja poslal prvega Inko Manco Capaca, da ustanovi inkovsko kraljestvo. Kosilo bo predvidoma na katamaranu. Iz pristanišča vožnja z avtobusom do bolivijske prestolnice, do La Paza. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9. dan: LA PAZ–TIHUANACO–LA PAZ / zajtrk
Zajtrk. Ta dan si boste ogledali bolivijsko prestolnico La Paz, ki navdušuje s svojo izjemno lego. Ujet je v dolini, obdani z visokimi vrhovi Andov, s svojimi 3510 m nadmorske višine pa je najvišje ležeča prestolnica na svetu. Popoldne boste obiskali več kot tisoč let staro arheološko središče Tihuanaco. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

10. dan: LA PAZ–SANTIAGO DE CHILE / zajtrk
Zajtrk. Prevoz do letališča in let v Santiago de Chile. Po pristanku in opravljenih obmejnih formalnostih krajši panoramski ogled mesta. Prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

11. dan: SANTIAGO DE CHILE–VINA DEL MAR–VALPARAISO– SANTIAGO DE CHILE / zajtrk
Po zajtrku ogled glavnega mesta z bogato zgodovino in izjemno lego ob vznožju Andov. Mesto ob reki Mapocho so leta 1541 ustanovili španski osvajalci. Popeljali se boste po bogatih četrtih Recoleta in Barrio Bellavista in se sprehodili do središča mesta, kjer si boste ogledali katedralo Metropolitana, narodni kongres, Plaza del Armas. Ena izmed najbolj mogočnih stavb je predsedniška palača »La Moneda«, ki je bila leta 1973 priča vojaškemu udaru generala Pinocheta. Obiskali boste tudi 860 m visok hrib San Cristobal, od koder se ponuja veličasten razgled na mesto in na verigo Andov v ozadju. Nato bo še izlet v Vina del Mar, glavni turistični center, in Valparaiso, najslikovitejše pristanišče na svetu. Mesto Vina del Mar je posejano s slikovitimi plažami, modernimi zgradbami, parki, vrtovi, ki dajejo mestu ime »Mesto vrtov«. Valparaiso je glavno pristanišče v državi in sedež čilskega kongresa. Arhitektura zgradb na skalnatem obrobju mesta, kot tudi v središču mesta, močno spominja na prihod evropskih priseljencev, ki so se tam naselili v 18. st. Pred odprtjem Panamskega prekopa je bil Valparaiso pomembno pristanišče za plovila, ki so plula čez Atlantski ocean. Vrnitev v Santiago de Chile in prenočevanje.

12. dan: SANTIAGO DE CHILE–RIO DE JANEIRO / zajtrk
Zajtrk. Prevoz do letališča in let v Rio de Janeiro. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev.

13. dan: RIO DE JANEIRO / zajtrk
Po zajtrku ogled mesta. Januarja leta 1503 so portugalski mornarji zapluli v zaliv Guanabara in tako je mesto brazilskih norčij dobilo svoje ime. Samo lučaj od mestnega vrveža je narodni park Tijuca. Z žičnico se boste popeljali na Sladkorni stožec, ki vam z vrha ponuja prekrasen razgled. Prav zaradi tega pogleda imajo mnogi Rio de Janeiro za najlepše mesto na svetu, ki ga na eni strani obdajata Atlantik in razvejana obala, na drugi pa s pragozdom porasle gore. Nato še ogled znamenitega kipa Kristusa Odrešenika in Corcovada: peljali se boste mimo peščenih plaž, lagune Rodrigo de Freitas do 120 km2 velikega narodnega parka Tijuace, ki navdušuje z raznovrstnim tropskimi rastlinami, slapovi ter hribom Corcovado. Ta se dviga 713 m nad mestom in slovi predvsem po znamenitem kipu Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami sprejema obiskovalce Ria. Prevoz do hotela. Zvečer si za doplačilo lahko ogledate predstavo znamenite brazilske sambe, »Plataforma show«, z značilnimi pisanimi kostumi, ki jih uporabljajo med karnevalom. Vrnitev v hotel. Prenočevanje.

14. dan: RIO DE JANEIRO–EVROPA / zajtrk
Zajtrk. Do odhoda na letališče samostojni ogledi ali kopanje in počitek na eni izmed znamenitih plaž v Riu de Janeiru. Popoldan prevoz do letališča in nočni let proti Evropi.

15. dan: EVROPA–BENETKE / obroki na letalu
Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Benetkam.


V ceno je vključeno

 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
 • prevozi s klimatiziranimi avtobusi
 • nočitve z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 3*-4*, ostali obroki po
 • programu
 • vstopnine in ogledi z lokalnimi vodniki po programu
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • V ceno ni vključeno
 • pristojbine, plačljive na kraju samem
 • navedenih doplačil
 • pijač pri obrokih
 • izletov in drugih storitev po osebnih naročilih
 • napitnin vodnikom in voznikom
 • obroki, izleti in druge storitve po osebnih naročilih
 • Popust
 • za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na
 • vprašanje
 • letalo


Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki