Kuba v ritmu salse

Kratek opis potovanja

Največji otok v Karibskem otočju že od nekdaj slovi po svoji eksotiki. Dolge, biserno bele plaže in kristalno čisto morje, od turkizne pa do temno modre barve, množično privabljajo obiskovalce.

Destinacija

Kuba

Ne spreglejte - cena na osebo

pri udeležbi najmanj 25 oseb - od 2.290 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - od 2.470 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 12 dni / 10 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: kubanska tur. kartica

Program potovanja

1. dan: BENETKE–EVROPA–HAVANA / obroki na letalu
Let z letališča v Benetkah, nato let prek enega od evropskih letališč v kubansko prestolnico. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča. Po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz do hotela v Havani, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: HAVANA / zajtrk, kosilo
Zajtrk. Ogled starega dela Havane, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine. Obiskali boste stari del mesta, videli trg sv. Frančiška Asiškega, Plazo de la Catedral in Muzej ruma. V restavraciji El Patio si boste privoščili kosilo, kasneje pa se odpravili na ogled novega dela mesta − soseski Centro in Vedado. Videli boste predsedniško palačo, Capitol Nacional in hotele Inglaterra, Parqua Central in Plaza, kjer so se v časih alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Obiskali boste tudi bulvar Malecon, Trg Revolucije ter sosesko Miramar, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore svojemu ljudstvu. Zvečer ne zamudite svetovno znanega kabareta “Tropicana" (doplačilo). Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: HAVANA–PIÑAR DEL RIO–VIÑALES–HAVANA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja v Piñar del Rio, kjer po mnenju poznavalcev delajo najboljše cigare. Obiskali boste farmo tobaka. Nadaljevanje poti v dolino Viñales, med apnenčaste gore zanimivih oblik ter v prazgodovinski Mural. V kreolski restavraciji boste imeli tradicionalno kosilo. Nato pa spust v indijansko podzemno jamo s kapniki. Povratek v Havano in čas za večerno odkrivanje mesta.

4. dan: HAVANA–SANTIAGO DE CUBA / zajtrk, večerja
Zjutraj boste odleteli v Santiago de Cuba, nekdanjo kubansko prestolnico. Zibelka kubanske glasbe in revolucije se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo pa jih raznobarvne kolonialne stavbe. V ozadju se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Ogledali si boste pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, Hišo Diega Velazqueza, Muzej karnevala, Casa de La Trovo ter druge mestne znamenitosti. Večerja pa vas bo še enkrat popeljala med okuse Kube.

5. dan: SANTIAGO DE CUBA–PARK BACONAO–PLAYA SIBONEY–SANTIAGO DE CUBA / zajtrk, večerja
Dan bo namenjen odkrivanju hribovitega jugovzhoda Kube. Obiskali boste narodni park Baconao, del Unescove naravne dediščine, kjer je v čudoviti naravi ujeta predzgodovinska dolina s skulpturami dinozavrov v naravni velikosti, v bližini pa zanimiva kolonija umetnikov. Nedaleč stran je bila vasica Siboney nekoč pomembna točka za Castrove upornike. Izlet boste (če bo vreme naklonjeno) lahko zaključili s skokom v Karibsko morje. Pozno popoldan vrnitev v Santiago, kjer vas čaka večerja.

6. dan: SANTIAGO DE CUBA–EL COBRE–BAYAMO–CAMAGÜEY / zajtrk, kosilo
Santiagu boste pomahali v slovo ter na poti do Camagueya ustavili ob svetišču El Cobre, kjer je bil nekoč pomemben rudnik bakra. Ogled cerkve Naše milostne gospe in kubanskih svetnikov – zaščitnikov. Postanek v Bayamu, prestolnici province Granma. Tu vas čaka kosilo ter ogled glavnega trga in Casa de la Trove. Vožnja do Camagueya in prenočevanje.

7. dan: CAMAGÜEY–SANCTI SPIRITUS–TRINIDAD / zajtrk, kosilo
Zjutraj boste spoznavali glavne znamenitosti prestolnice kubanskih kavbojev. To je mesto baročnih cerkva, trgov, kolonialnih stavb in heroja Ignacia Agramonteja, kjer stoji tudi njegova rojstna hiša. Vožnja po nižavju skozi Ciego de Avila, mimo jezera Zaza in mesta Sancti Spiritus proti Trinidadu. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

8. dan: TRINIDAD–CIENFUEGOS–SANTA CLARA–VARADERO / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled Trinidada, slikovitega kubanskega mesteca, ki ga je UNESCO zaščitil kot svetovno kulturno dediščino. Obiskali boste muzej Cantero Palace, glasbeno hišo Trova in značilni bar La Canchanchara. Ogledali si boste tudi Plazo Mayor, cerkev sv. Trojice in druge stavbe iz obdobja 16.–19. st. Pot boste nadaljevali proti Cienfuegosu, rojstnemu mestu Benija Moreja, enega največjih kubanskih glasbenikov. Prihod v Cienfuegos. Ogled mesta in nato vožnja v Santo Claro, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, kjer si boste ogledali slavni mavzolej Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ubitih v Boliviji. Nadaljevanje poti proti Varaderu, kjer se boste nastanili v hotelu. Prenočevanje.

9. in 10. dan: VARADERO / All Inclusive
Dneva bosta namenjena individualnim ogledom, poležavanju na biserno beli plaži ali kopanju v kristalno čistem morju. Prenočevanji.

11. dan: VARADERO–COJIMAR–HAVANA / zajtrk, kosilo ali večerja
Po zajtrku izlet v ribiško vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov. Ogledali si boste Muzej Ernesta Hemingwayja – “Finca Vigia”, nekdanji dom pisatelja in Nobelovega nagrajenca. Po kosilu ali večerji prevoz do letališča in nočni let proti Evropi.

12. dan: EVROPA–BENETKE / obroki na letalu
Pristanek na enem od evropskih letališč in let v Benetke. Za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
  • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
  • stroški pridobitve kubanske turistične kartice
  • prevozi s klimatiziranimi avtobusi
  • nočitve v hotelih 3*, 4* in 5* v dvoposteljnih sobah
  • obroki po programu
  • ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki
  • vstopnine za oglede po
  • programu
  • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (osnovno kritje)
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • Cena ne vključuje
  • navedenih doplačil
  • pijač pri obrokih
  • izletov in drugih storitev po osebnih naročilih
  • letalo

Popusti

  • 98 EUR popust za tretjo odraslo osebo (v spremstvu dveh odraslih oseb)

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki