Veličastna Čile in Argentina

Kratek opis potovanja

Santiago de Chile - južna Patagonija - Ognjena zemlja - Buenos Aires

Destinacija

Čile

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 3.590 EUR
  • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 3.880 EUR
  • pri udeležbi najmanj 10 oseb - 4.080 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 13 dni / 11 noči
Čas za prijavo: do 60 dni pred odhodom
Najmanjše št. potnikov: 10

Program potovanja

1. dan: BENETKE–EVROPA
Let z letališča v Benetkah prek enega izmed evropskih letališč v čilsko prestolnico Santiago de Chile. Predviden nočni let.

2. dan: SANTIAGO DE CHILE / Čile
Po pristanku in opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela in nastanitev. Sledil bo ogled glavnega mesta Čila, z bogato zgodovino in izjemno lego ob vznožju Andov. Mesto ob reki Mapocho so leta 1541 ustanovili španski osvajalci. Popeljali se boste po elitnih četrtih Recoleta in Barrio Bellavista ter se sprehodili do centra mesta, kjer si boste ogledali katedralo Metropolitana, nacionalni kongres, Plaza del Armas. Ena izmed najbolj mogočnih stavb je predsedniška palača »La Moneda«, ki je bila leta 1973 priča vojaškemu udaru generala Pinocheta. Obiskali boste tudi 860 m visok hrib San Cristobal, kjer se ponuja veličasten razgled na mesto in na verigo Andov v ozadju. Za doplačilo še večerja ob tipičnih čilskih plesih in tradicionalni glasbi. Prenočevanje.

3. dan: SANTIAGO DE CHILE–VIÑA DEL MAR–VALPARAISO–SANTIAGO DE CHILE–PUERTO MONT / zajtrk
Po zajtrku izlet v Viña del Mar, glavni turistični center, in Valparaiso, najslikovitejše pristanišče na svetu. Mesto Viña del Mar je posejano s slikovitimi plažami, modernimi zgradbami, parki, vrtovi, ki dajejo mestu ime »Mesto vrtov«. Valparaiso je glavno pristanišče v državi in sedež čilskega kongresa. Arhitektura zgradb na skalnatem obrobju mesta, kot tudi v samem centru mesta močno spominja na prihod evropskih priseljencev, ki so se tu naselili v 18. stoletju. Pred odprtjem Panamskega prekopa je bil Valparaiso pomembno pristanišče za plovila, ki so križala Atlantski ocean. Vrnitev v Santiago de Chile in prevoz do letališča, kjer se boste vkrcali na letalo za Puerto Mont. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

4. dan: PUERTO MONT–BARILOCHE / Argentina  / zajtrk
Po zajtrku vožnja z avtobusom do iz Puerto Monta do Puerto Varasa, ki ga imenujejo Mesto rož. Na poti boste videli jezero Llanquihue s prekrasnim razgledom na vulkana Osorno in Calbuco. Peljali se boste skozi narodni park Pérez Rosales in se ustavili ob slapovih Saltos de Petrohué. Sledila bo vožnja s katamaranom čez jezero Todos Los Santos s čudovitim smaragdnim odsevom in vulkani v okolici. Prečkali boste čilsko–argentinsko mejo in se peljali še čez jezero Lago Frias do Puerta Alegre kjer se bo odprl prečudovit pogled na Cerro Tronador. Od tu vožnja z avtobusom do Puerta Blest ob jezeru Nahuel Huapi, po katerem se boste popeljali čisto do vznožja Andov. Pot vas bo vodila naprej proti mestu Bariloche (836 m nad morjem), ki je nastalo šele leta 1902. Danes je priljubljena turistična destinacija, kjer živi tudi precej Slovencev. Veliko število vrhov v okolici mesta ima celo slovenska imena. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.
 
5. dan: BARILOCHE–EL CALAFATE / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let v El Calafate. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. To majhno mestece na jugu Argentine slovi kot najboljše izhodišče za izlete v argentinski del Patagonije. Sledila bo avantura z džipi po patagonski stepi, ki navdušuje s svojo edinstveno pokrajino. Povzpeli se boste na 1050 m nadmorske višine. Ko boste prišli do »El Calafate Balcony–ja« se bo odprl prekrasen razgled na vzhodni del jezera Argentino. Ob jasnem vremenu boste lahko videli gori Chalten in Torre. V kolikor bo sreča naklonjena, boste občudovali kondorje v njihovem veličastnem letu. Z malo sreče boste med potjo videvali tudi guanake in divje konje imenovane »cimarrones«. Vrnitev v hotel in nočitev.

6. dan: EL CALAFATE / zajtrk, kosilo
Po zajtrku bo čas za odkrivanje mesta El Calafate ter uživanje v pristni naravi Patagonije. Za doplačilo možnost križarjenja z ladjico po jezeru Argentino. Najprej se boste z avtobusom odpeljali do pristanišča Punta Bandera na obali jezera, se vkrcali na ladjo in se popeljali do ledenika Upsala, ki ima površino 955 km². Tu se boste lahko z ladjo približali samemu ledeniškemu zidu, kar je edinstveno doživetje. Nato se boste skozi kanal Spegazzini zapeljali do ledenika Seco ter naprej do ledenika Spegazzini, ki je najvišji izmed vseh v parku. Med križarjenjem vam bodo postregli tudi s paketnim kosilom. Popoldne vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: EL CALAFATE–LEDENIK PERITO MORENO– EL CALAFATE / zajtrk
Po zajtrku se boste podali po čudoviti jezerski pokrajini na argentinskem obmejnem andskem ozemlju do narodnega parka Los Glaciares, ki se ponaša s Peritom Morenom, ledenikom, ki je pod zaščito UNESCA že od leta 1978 in katerega led dobesedno zajezi rokav jezera Argentino, ki je največje jezero v Argentini. Cesta se začne vzdolž bregov jezera Argentino, nato se nadaljuje po stepi do vhoda v narodni park, kjer se začne območje andskega patagonskega gozda z iglavci, cedrami, cipresami, grmičevjem in barvitim rastlinjem. Ledenik Perito Moreno je 170 m nad morjem, njegov tok meri 35 km v dolžino, 4 km v širino in 60 m v višino. Ledenik je nastal pred približno 30.000 leti in je v konstantnem gibanju. Približno vsaka tri leta vodna sila prebije to ledeno gmoto, ki se z velikim truščem podira v jezero. Na pomolu »Bajo de Las Sombras« se boste vkrcali na ladjo, kjer boste občudovali veličino ledenika z razdalje prib. 300 m, katerega višina je 60 m nad vodno gladino. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

8. dan: EL CALAFATE–USHUAIA / zajtrk
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče. Polet na skrajni jug Argentine, v Ushuaio – vstopno točko za obisk »Ognjene zemlje«. Po pristanku vas čaka ogled mesta: mestni trg, kjer je bila prvič razvita argentinska zastava, nekdanja vladna palača, stavba nekdanje policije ter tudi tipični bar – Almacen de Ramos Generales. Predel »Le Mission« je bil nekdaj center italijanskih priseljencev, z razgledne točke hotela Las Hayas pa boste lahko občudovali lep razglede na kanal Beagle, pristanišče ter polotok. Prevoz do hotela ter popoldan sprehod po glavni mestni ulici San Martin Avenue. Prenočevanje.

9. dan: USHUAIA–N.P »OGNJENA ZEMLJA« / zajtrk
Zajtrk na skrajnemu jugu Južne Amerike, v najjužnejšemu mestu na svetu. Ognjena zemlja je vse od njenega odkritja veljala za »konec sveta«, kjer so živela miroljubna plemena Onas, Haush, Yaghan in Alacaluf. Tu se konča panameriška cesta, ki poteka od Aljaske do sem in je dolga 17.000 km. Mesto Ushuaia (30.000 preb.) leži ob obali, nasproti morskega kanala Beagle, med jezeri in ga proti severu varuje ledeniško gorovje Martiale, visoko do 1.500 m. Poldnevni obisk Narodnega parka Lapataia, ki slovi po čudoviti pokrajini ter izobilju živalskih vrst, med katerimi prednjačijo guanaco, lisice, kanadski bobri, orli ter avtohtoni Patagonijski detel. Sprehod skozi osrčje narave, ob reki Lapatia mimo bobrovih jezov ter šotnega močvirja bo ustvarilo popolno podobo Ognjene zemlje. Popoldan vrnitev v Ushuaio. Prenočevanje.

10. dan: USHUAIA–BUENOS AIRES / zajtrk
Po zajtrku za doplačilo (če bodo vremenske razmere dopuščale) poldnevna vožnja z ladjico po kanalu Beagle (doplačilo na kraju samem). Iz zaliva Ushuaia se boste zapeljali ob severni obali kanala do arhipelaga in svetilnika Les Eclarireurs. Tu je mogoče opazovati različne vrste ptic (školjkarice, petrele, albatrose, kormorane,…). Nato prevoz do letališča in let v proti argentinski prestolnici, znani tudi kot mesto tanga, glasbe in visoke mode. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

11. dan: BUENOS AIRES / zajtrk
Zajtrk. Sledil bo poldnevni ogled mesta. Videli boste najširšo ulico na svetu, »Avenido 9 de Junio«, Majski trg (Plaza de Mayo), kjer se je začela zgodovina republike Argentine, Caso Rosado, s katere je Evita Peron nagovarjala svoje ljudstvo. Obiskali boste Cabildo in katedralo. Sprehodili se boste po živobarvni La Boci, rojstnem kraju tanga, ki je osvojil ves svet. Zvečer za doplačilo ogled tanga. Nočitev.

12. dan: BUENOS AIRES–EVROPA / zajtrk
Zajtrk. V kolikor bo čas dopuščal, prosto za samostojne oglede, nakupovanje in pohajkovanje po tako imenovanem Parizu Južne Amerike. Popoldne prevoz na letališče in prijava za let proti Evropi. Nočni let.

13. dan: EVROPA–(LJUBLJANA)
Pristanek na enem izmed evropskih letališč. Po pristanku nadaljevanje leta proti Ljubljani. V kolikor ne bo pristanek na ljubljanskem letališču, bo organiziran prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine
  • navedeni prevozi z avtobusi
  • nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah
  • vstopnine in ogledi, kot je navedeno v programu, z lokalnimi angleško
  • govorečimi vodniki,
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • Cena ne vključuje
  • navedenih doplačil
  • pijač pri obrokih
  • izletov in drugih storitev po osebnih naročilih
  • napitnin vodnikom in voznikom
  • izstopnih pristojbine plačljivih na kraju samem
  • Popust
  • za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama in/ali za 3. osebo na
  • vprašanje
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki