Kanarski otoki - dih večne pomladi z ladjo Costa Favolosa - polni penzion

Kratek opis potovanja

Skupinsko križarjenje z ladjo COSTA Favolosa vse do Kanarskih otokov, ki so idealna destinacija za čudovite počitnice. Zaradi svojega podnebja in klime, enkratne raznolikosti živalskega in rastlinskega sveta so Kanarski otoki ena glavnih turističnih destinacij na svetu, ki je aktualna vseh dvanajst mesecev v letu.

Destinacija

Križarjenja

Program križarjenja

 

23. 10. 2020: SAVONA, ITALIJA
Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah in v Savono prispeli v zgodnjih popoldanskih urah. Sledi prijava za križarjenje in vkrcanje na ladjo. Prvi dan bomo namenili spoznavanju nove ladje in srečanju z vodnikom.

24. 10. 2020: MARSEILLE, FRANCIJA
Vsakdo, ki je že kdaj obiskal Marseille si ga je zapomnil po zanimivi zgodbi otoka Château d'If (grof Monte Cristo) in katedrali Notre-Dame de la Garde, ki se nahaja na hribu nad mestom. Vsekakor vam svetujemo, da se z ladjico zapeljete do otoka Château d'If, ter sprehodite po ulicah tega sredozemskega mesta, kjer se stikajo različne kulture, vere in pogledi na svet.

25. 10. – 26. 10. 2020: DAN NA MORJU
Dan na morju vam bo prišel še kako prav za odkrivanje vse ponudbe na ladji ter za počitek in zabavo. Ob vključenem polnem penzionu in številnih aktivnostih na ladji bo vaš dan poln doživetij.

27. 10. 2020: FUERTEVENTURA - KANARSKI OTOKI, ŠPANIJA
Najstarejši in najbolj pristen otok Kanarskih otokov vas bo očaral z rajskimi peščenimi plažami, mistično vulkansko pokrajino in večno pomladjo.

28. 10. 2020: ST. CRUZ DE TENERIFE – KANARSKI OTOKI, ŠPANIJA
Tenerife je španski otok v Atlantskem oceanu in velja za največjega med sedmimi Kanarskimi otoki. Na otoku se boste srečali z nasadi bananovcev, ribiškimi vasicami, evkaliptusovimi gozdovi, vulkanom Pico del Teide (v nacionalnem parku El Teide) od koder se vidi celotno kanarsko otočje in je najvišji vrh Španije, prav tako pa ne manjka botaničnih vrtov, skritih gorskih vasic do katerih se lahko pripeljete po panoramski, vijugasti cesti.

29. 10. 2020: ARRECIFE – LANZAROTE, ŠPANIJA
Arrecife je glavno mesto kanarskega otoka Lanzarote in je dobilo ime po značilnem morskem grebenu. Priporočamo obisk slanovodne lagune v centru mesta, katero obdajajo ribiške hiše - El Charco de San Gines. Vreden ogleda je tudi grad San Jose, kjer se nahaja mednarodni muzej moderne umetnosti ter arheološki muzej San Gabriel. Priporočamo ogled notranjosti otoka in sicer nacionalnega parka Timanfaya. Občudovali boste lahko gorovje Famara z najvišjim vrhom 671 m ter dramatično vulkansko pokrajino, vključno s puščavo El Jable.

30. 10. 2020: DAN NA MORJU

31. 10. 2020: MALAGA, ŠPANIJA
Živahna Malaga, leži ob obali 129 km jugovzhodno od Sevilje. Mesto je rojstni kraj Pabla Picassa. Na trgu Plaza de la Merced si lahko ogledate njegovo rojstno hišo. Njegova dela pa si je možno ogledati v raznih galerijah po Malagi. Najbolj zanimiv je “Museum of Fine Arts” iz 16. stoletja, ki gosti dela Murilla, Zurbrana, Ribera in nekaj otroških skic Picassa. Kot večina Andaluzijskih mest ima tudi Malaga mavrsko zgodovino in prav njihova arhitektura je v Malagi pustila velik pečat, še posebno okoli utrdbe – La Alcazaba iz 1065. leta, v kateri je danes arheološki muzej.

1. 11. 2020: DAN NA MORJU

2. 11. 2020: CIVITAVECCHIA – RIM, ITALIJA
Civitavecchia je obmorsko mestece in glavno pristanišče mesta Rim. Iz pristanišča do Rima – sedeža krščanstva in edinstvenega mesta na svetu, kjer se prepleta šarm, zgodovina in umetnost.

3. 11. 2020: SAVONA, ITALIJA
Prihod ladje ob 08:00 uri. Sledi izkrcanje in prevoz proti domu.


V ceno je vključeno

  • izbrana kabina
  • dopolnjen polni penzion
  • vse zabavne prireditve ter animacija v organizaciji ladjarja COSTA
  • kopanje v bazenih
  • dobro opremljen fitnes
  • pristaniške pristojbine 170 € na osebo
  • turistični vodnik
  • V ceno ni vključeno
  • alkoholne in brezalkoholne pijače, ki jih naročite pri natakarjih ali v barih
  • izleti (shore excursions)
  • nakupi v trgovinah na ladjah
  • storitve v frizerskem salonu
  • masaže ter ostale storitve v SPA-ju, savne
  • igre na srečo v ladijskih casinojih
  • storitve pri ladijskem zdravniku
  • napitnine za osebje (napitnine so obvezne in se v znesku 10 € na dan/osebo se avtomatsko zaračunajo na vaš ladijski račun.)

Popusti

  • 170 EUR do 18 let starega P.C. za otroka v spremstvu 2 odraslih oseb
  • 170 EUR do 18 let starega P.C. 2. otroka v spremstvu 2 odraslih oseb

Cenik



Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki