Potovanje na konec sveta: Brazilija - Argentina - Urugvaj

Kratek opis potovanja

Argentina je izredno raznolika država. Pestrost se kaže od subtropskih gozdov na severu, pokrajine Las Pampas, kjer domujejo argentinski gauči, do »konca sveta« – Ognjene zemlje. Vedno živahno mesto Buenos Aires, rojstno mesto tanga, z značilno francosko arhitekturo, očara prav vsakega obiskovalca. S sosednjo Brazilijo ju povezujejo veličastni slapovi Iguaçu, ki se kot naravna meja bohotijo med obema državama. Vedno živahni Rio de Janeiro pa vas popelje v svet plesa in zabave, ki doseže svoj vrhunec ob vsakoletnem karnevalu. Čar mu dajejo tudi slikovita lega med Atlantskim oceanom in pragozdom ter modre lagune in dolge peščene plaže. Vabimo vas na potovanje, na katerem boste spoznali preplet naravnih lepot obeh dežel ter vroče ritme brazilske sambe.

Destinacija

Brazilija

Ne spreglejte - cena na osebo

  • najmanj 20 potnikov: od 4.090 EUR
  • najmanj 15 potnikov: od 4.290 EUR
  • najmanj 10 potnikov: od 4.490 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 14 dni / 11 noči
Najmanjše št. potnikov: 10


Program potovanja

1. dan: BENETKE–EVROPA / obroki na letalu
Let z letališča v Benetkah prek enega izmed evropskih letališč proti živahnemu Riu de Janeiru, nočni let. Za doplačilo organiziran avtobusni prevoz do Benetk.

2. dan: RIO DE JANEIRO / večerja
Pristanek na letališču v Riu de Janeiru in prevoz do hotela, čas za osvežitev. Januarja leta 1502 so portugalski mornarji kot prvi Evropejci vpluli v zaliv Guanabara in ob tem zmotno mislili, da so vpluli v reko in tako mesto poimenovali Januarska reka. Mesto ima eno izmed najlepših leg na svetu, domačini pravijo da se tukaj srečajo nebesa z zemljo. Za prvi vtis se boste z gondolo povzpeli na znameniti Sladkorni stožec nad zalivom ter uživali v razgledu na Atlantik, peščene plaže, gorati zeleni pas mesta in urbano metropolo. Večerja in prenočevanje.

3. dan: RIO DE JANEIRO / zajtrk
Po zajtrku panoramski ogled mesta, ki vas bo vodil mimo peščenih mestnih plaž s samosvojim prepoznavnim ritmom, zgodovinskega mestnega jedra s postankom pri katedrali ter seveda na 713 m visok hrib Corcovado v osrčju mestnega narodnega parka, ki slovi po kipu Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami sprejema obiskovalce. Manjkal ne bo niti ogled »športne katedrale«, slavnega nogometnega stadiona Maracana ter vožnja mimo karnevalskega Sambadroma. Prenočevanje. 

4. dan: RIO DE JANEIRO – SLAPOVI IGUAÇU/ zajtrk
Po zajtrku let v Iguaçu ter popoldanski ogled argentinske strani slapov, ki velja za bolj razgibano in ponuja številne možnosti sprehodov ter pogled nad mogočnim hudičevim žrelom (»Garganta del diablo«). Najmogočnejši slapovi na svetu bučijo v osrčju subtropskih gozdov, ob izlivu reke Iguaçu v Parano in so od leta 1986 vpisani v Unescov seznam naravne in kulturne dediščine. Skoraj tristo ločenih slapov pada v globino do 80 metrov. Če bodo razmere dopuščale se boste lahko odločili za helikopterski polet nad slapovi. Po ogledih vožnja v hotel in prenočevanje.

5. dan: SLAPOVI IGUAÇU - BUENOS AIRES / zajtrk
Po zajtrku si boste ogledali brazilsko stran slavnih slapov, od koder je pogled na njihovo veličino najlepši. Po urejenih poteh se boste lahko sprehodili tik pod slapove. Let v Buenos Aires. Nastanitev v hotelu, prenočevanje.

6. dan: BUENOS AIRES / zajtrk
Po zajtrku celodnevni ogled glavnega mesta Argentine, ki je topilni lonec kultur od staroselske, kolonialno španske do vplivov prišlekov iz Evrope, Afrike in Azije. Barvita mešanica se kaže v arhitekturi, hrani in temperamentu meščanov. Prisluhnili boste zgodovini na Plaza de Mayo, kjer so množice prisluhnile besedam Evite Peron, obiskali katedralo, kjer je maševal papež Frančišek, občutili nostalgijo v kavarnah četrti San Telmo, se sprehodili po živobarvni in slikoviti La Boci ter občudovali moderno arhitekturo Puerta Madero. Mesto je zibelka tanga in zvečer priporočamo obisk predstave tanga z večerjo (doplačilo).

7. dan: BUENOS AIRES – URUGVAJ – BUENOS AIRES / zajtrk
Dan si lahko oblikujete po svoje. Lahko si privoščite dan za nakupovanje, oddih ali raziskovanje mesta. Lahko pa se za doplačilo podate na izlet v Urugvaj, natančneje v kolonialno mestece Colonia del Sacramento, ki je pod zaščito Unesca. Colonia se nahaja na drugem bregu reke Rio de la Plata, le uro plovbe oddaljena od Buenos Airesa. Tlakovane ulice so idealne za sproščen potep, ki popotnika popelje nazaj v čas 17. stoletja, ko so mesto ustanovili. Popoldan povratek v Buenos Aires. Prenočevanje.

8. dan: BUENOS AIRES – EL CALAFATE – LEDENIK PERITO MORENO / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let v El Calafate, ki slovi kot najboljše izhodišče za izlete v argentinski del Patagonije. Po pristanku popoldanski izlet v narodni park Los Glaciares, deželo slikovitih in visokih granitnih vrhov, ledeniških jezer ter mogočnih ledenikov. Cesta steče mimo jezera Argentino in naprej po pokrajini zlate stepe do območja andskega gozda z iglavci. Tu se nam odpre veličasten pogled na ledenik Perito Moreno, ki se dviga preko 70 m nad gladino jezera. Urejene sprehajalne poti omogočajo številne raznolike poglede na naravo v vsej njeni veličini ter na glasno lomljenje ledenika. Povratek v El Calafate, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9. dan: EL CALAFATE – NARODNI PARK LOS GLACIARES / zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku sledi prosto za raziskovanje mesteca, lahko pa se za doplačilo podate na celodnevni izlet v narodni park Los Glaciares. Iz pristanišča Punta Bandera se boste podali na križarjenje po 160 km dolgem ter mlečno modrem jezeru Argentino, na koncu katerega se srečajo trije ledeniki: Upsala, Onelli, Perito Moreno. Vode jezera so polne ledenih gora, ki se bohotijo v vseh mogočih odtenkih modre. Glede na letni čas ter trenutne razmere se bo ladja približala ledenikom. Ne pozabite vzeti s seboj toplih oblačil: šala, kape in rokavic. Po dnevu polnem ledenih vtisov povratek v hotel in prenočevanje. Pred spanjem priporočamo, da poskusite še jagode calafate, po katerih je kraj dobil ime ter o katerih legenda pripoveduje: kdor zaužije jagode calafate, se bo v Patagonijo zagotovo še vrnil.  

10. dan: EL CALAFATE - USHUAIA / zajtrk
Dopoldanski let v najbolj južno mesto na svetu: Ushuaio. Mesto leži ob kanalu Beagle, ki je dom Magelanovih pingvinov. Popoldanski izlet v narodni park Tierra del Fuego, ob zaliv Lapataia, kjer so nekdaj živeli predstavniki plemena Yamanas. Tierra del Fuego ali Ognjena zemlja je vse od odkritja veljala za »konec sveta«. Tu se konča celo panameriška cesta, ki se vije preko 17.000 km od Aljaske na severu. Danes  predstavlja področje najbolj južne obronke andskega gozda, s številnimi drevesnimi vrstami, mahovi in lišaji. Naravnim živalskim vrstam se je že dolgo nazaj pridružil še kanadski bober, ki je s svojim marljivim delom dodobra spremenil podobo področja. Povratek v Ushuaio, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

11. dan: USHUAIA – BUENOS AIRES / zajtrk
Po zajtrku ogled mesta in čas za nakup spominkov ali ob ugodnih vremenskih razmerah križarjenje po kanalu Beagle (doplačilo). Popoldanski let v Buenos Aires. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

12. dan: BUENOS AIRES – »FIESTA GAUCHA« – BUENOS AIRES / zajtrk, kosilo
Dopoldan se boste odpravili na izlet »Fiesta Gaucha«, na katerem boste lahko uživali v lepotah argentinskega podeželja – Las Pampas. Na tipičnem ranču »estancia« se boste srečali s pravimi argentinskimi gauči ali pastirji na konjih, ki bodo predstavili veščine jahanja. Postregli vam bodo tudi s pristnimi jedmi z žara. Asado je priprava hrane v najbolj preprosti obliki, vendar pa je tudi veliko več kot samo obrok, je druženje ob slastni hrani kjer ne sme manjkati opojno argentinsko vino. Vrnitev v Buenos Aires in prenočevanje.

13. dan: BUENOS AIRES – EVROPA / zajtrk
Po poznem zajtrku dan za uživanje v mestu. Priporočamo, da pred povratkom domov obiščete še elegantno knjigarno El Ateneo, se pomešate med množico nakupovalne hiše Galerias PAcifico in spijete kavo v Cafe Tortoni - najstarejši kavarni v mestu. Pozno popoldan prevoz do letališča in večerni let proti Evropi.

14. dan: EVROPA–BENETKE
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta v Benetke. Za doplačilo bo organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • letalski prevozi po programu
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 12 nočitev z zajtrki v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • obroki po programu
  • prevozi in ogledi po programu z vključenimi vstopninami
  • slovensko vodenje
  • organizacija potovanja
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki