Biseri Makedonije in Ohrid

Kratek opis potovanja

Mesto Ohrid je bilo od nekdaj posebno mesto na Balkanu, poznano po svoji enkratni legi in neokrnjeni naravi, po svoji pestri zgodovini in bogati kulturni dediščini.

Destinacija

Makedonija - Ohrid

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 529 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - od 559 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BEOGRAD−SKOPJE–OHRID /večerja
Odhod z ljubljanskega letališča ali enega od bližnjih letališč v opoldanskih urah. V primeru odhoda z drugega letališča prevoz iz Ljubljane do letališča (za doplačilo). Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v Skopje. Prestolnica države z več kot 4000–letno zgodovino obiskovalcem razkriva mešanico orientalskega in zahodnega sveta in je idealno izhodišče za odkrivanje države. Ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa s prekrasno ikonografijo, džamija Mustafe Paše, reka Vardar, znameniti kamniti most, ki ločuje dve večji kulturni in verski skupnosti; pravoslavno in islamsko. Sprehod po starem delu mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva proti Ohridu. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru, večerja, prenočevanje.

2. dan: OHRID IN OHRIDSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Ohrid je ena najlepših izletnih točk v Makedoniji. Staro mestno središče je pravi arhitekturni biser in je vpisan na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Po zajtrku ogled kulturno−zgodovinskih znamenitosti Ohrida: Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Samuelova trdnjava, Plaošnik, Sv. Sofija, idr. Nekaj prostega časa za oddih, sprehod po mestu (stari čaršiji) in nakup spominkov, morda ohridskih biserov. Povratek v hotel. Priporočamo zanimiv izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Naum (doplačilo). Objekt je leta 905 ustanovil sam Sv. Naum, po izročilu zdravilec bolnih, ki je v njem tudi pokopan. Po ogledu sprehod do izvirov reke Drim, nato povratek v hotel. Zvečer večerja v hotelu ali za doplačilo makedonski večer z večerjo, glasbo in folklornim programom. Prenočevanje.

3. dan: BITOLA–PRESPANSKO JEZERO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja z avtobusom čez planino Galičico do Prespanskega jezera, s postanki na razglednih točkah s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v drugo največje mesto države, Bitolo. Ogled glavne zanimivosti mesta, ostankov antične Herakleje, nato sprehod po starem delu mesta in ogled zanimivosti. Nekaj prostega časa za osvežitev ali kosilo. Popoldne povratek v hotel. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: OHRID–DEBAR–SV. JOVAN BIGORSKI–MAVROVO–TETOVO–SKOPJE–BEOGRAD–LJUBLJANA/ zajtrk
Po zgodnjem zajtrku odhod avtobusa skozi Strugo po dolini reke Crni Drim. Vožnja mimo Debarskega jezera v Debar in naprej do samostana Sv. Jovan Bigorski. Postanek za ogled samostanske cerkve, nato vožnja do jezera Mavrovo. Krajši postanek ob jezeru, potem nadaljevanje potovanja mimo Gostivara in Tetova v Skopje, prevoz do letališča. Polet iz Skopja v zgodnjih popoldanskih urah. V primeru pristanka na okoliškem letališču prevoz do Ljubljene.


V ceno je vključeno

  • povratni let do letališča v Skopju
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • avtobusni prevozi po programu
  • 3 polpenzioni v dvoposteljnih sobah v hotelu 4*
  • vsi ogledi in vstopnine po programu
  • lokalni vodniki
  • organizacija potovanja in slovensko vodenje
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki