Barcelona

Kratek opis potovanja

Barcelona – oder za uživanje življenja. Kdor obišče Barcelono, v njej začuti svetovljansko vzdušje, mešanico življenjske radosti, potrebe po svobodi in veselja do umetnosti.

Destinacija

Španija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

Odhodi 29. 4. , 25. 6., 23. 7., 20. 8., 24. 10., 29. 10. 2020

  • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 559 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 589 EUR

Odhodi 1. 20., 3. 12. 2020, 21. 1., 18. 2. 2021

  • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 499 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 529 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20



Program potovanja

1. dan.: (LJUBLJANA)−BENETKE–BARCELONA
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most, v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Barcelono. Takoj se boste posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si boste njen zaščitni znak–cerkev, posvečeno sveti družini–Sagrado Famílio in nekaj drugih Gaudíjevih stvaritev, kot je La Pedrera, prizorišče poletnih olimpijskih iger na Montjuicu, ki jih je Barcelona priredila leta 1992, mestno območje l’Eixample ter Španski trg. Po panoramskem ogledu vožnja do hotela. Nastanitev in prenočevanje.


2. dan: BARCELONA–(MONTSERRAT–KLETI PENEČEGA VINA)–BARCELONA / zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda živalskega vrta ali akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja tudi zaradi izredne lepote narave tega naravnega rezervata. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Po poti na Montserrat se boste ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega penečega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Popoldne vrnitev v Barcelono in nekaj prostega časa. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: BARCELONA / zajtrk
Po zajtrku sledi raziskovanje mesta (peš/z javnim prevozom). Podali se boste do ikoničnega parka Guell, ki je razglašen za Unescovo svetovno dediščino in znan po bogati dekoraciji z mozaiki, sestavljenimi iz posameznih delcev razbite keramike. Nekaj prostega časa v parku. Sledi sprehod po slavni Rambli, eni najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, kjer se bo vsak obiskovalec znašel vsaj enkrat v času obiska. Avenija okrašena s platanami povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Sledi ogled Gotske četrti–Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Priporočamo ogled ene izmed gaudijevih »daritev v kamnu« − hiš, ki jih je za bogate industrialce gradil slavni arhitekt; La Pedrera ali Casa Batlló. Zvečer priporočamo ogled "magičnih fontan" na španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za Svetovno razstavo. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, čustev, vode in glasbe. Prenočevanje.

4. dan: BARCELONA–(FIGUERAS–GIRONA)–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev ali morda stadiona Camp Nou. Po želji in za doplačilo priporočamo izlet proti severu Katalonije, v rojstni kraj ekscentričnega umetnika Salvadorja Dalíja, kjer si boste ogledali galerijo leta 1989 umrlega slikarja. Po prostem času za kosilo boste obiskali glavno mesto province, srednjeveško Girono z eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi in mogočno enoladijsko gotsko stolnico. Pozno popoldne vožnja na letališče pri Barceloni, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Benetkam. Pristanek v večernih urah in prevoz v Ljubljano (doplačilo)


V ceno je vključeno

  • letalski in avtobusni prevoz po programu
  • stroške letaliških in varnostnih pristojbin
  • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg
  • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3–4* v dvoposteljnih sobah v
  • Barceloni
  • ogled Barcelone in vstopnina v park Guell
  • DDV
  • organizacijo in vodenje potovanja
  • letalo

Popusti

  • 10% od 2 do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki