Kopenhagen in mini križarjenje v Oslo

Kratek opis potovanja

Doživite privlačno skandinavsko mesto z zanimivi muzeji in začutite utrip življenja v Oslo. Prepustite se tudi živahni danski prestolnici s pridihom monarhije - Kopenhagen vabi.

Destinacija

Danska - Kopenhagen

Naša dodana vrednost

  • Oslo – privlačno mesto z odličnimi muzeji
  • plovba po slikovitem fjordu Oslo
  • Kopenhagen – živahna danska prestolnica s pridihom monarhije
  • grajski severni Sealand

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20/30

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA-BENETKE-KOPENHAGEN / nočna plovba
Zbor potnikov na Mestnem obračališču Dolgi most v Ljubljani in prevoz do Benetk. Polet proti Kopenhagnu. Njegova lega na največjem danskem otoku Zealand plete močno vez z morjem in mu omogoča spogledovanje s Švedsko prek morske ožine Oresund. Navdušila vas bo dediščina bogate zgodovine, ki se zrcali v slikovitem starem pristanišču Nyhavn ter skozi stavbe renesančne borze, dvorca Cristiansborg (danes sedež danskega parlamenta), kraljeve rezidence Amalienborg, stare univerze in mestne hiše … Postanek še pri kipu Male morske deklice, ki je bila oblikovana po predlogi pravljice Hansa Christiana Andersena. Čas za sprehod in nakupe na najdaljši nakupovalni peš ulici v Evropi – Strogetu. Popoldan vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah ter plovba v Oslo. Prenočevanje.

2. dan: OSLO / zajtrk, nočna plovba
Jutranja plovba skozi fjord Oslo. Že pred zajtrkom se boste lahko naužili svežega zraka in občudovali živobarvne lesene hiše na bližnjem bregu in na številnih malih otočkih. Po samopostrežnem zajtrku na ladji izkrcanje v Oslu in odkrivanje mesta: parlament in narodno gledališče, kraljeva palača, mestna hiša, kjer podeljujejo Nobelovo nagrado za mir ter dinamično oblikovana moderna Opera. Na polotoku Bygdoy si boste lahko ogledali muzej polarno raziskovalne ladje Fram (s pomočjo katere so prvič osvojili južni tečaj) ter muzej Kon Tiki s predstavitvijo ekspedicij raziskovalca Thora Heyerdala (doplačilo). Ob zaključku dneva še nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, nakup spominkov ali za kavico v živahnem predelu Aker Brygge. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah ter plovba v Kopenhagen. Prenočevanje.

3. dan: KOPENHAGEN-(ROSKILDE IN PIVOVARNA CARLSBERG)-KOPENHAGEN / zajtrk
Po samopostrežnem zajtrku na ladji izkrcanje v Kopenhagnu. Za doplačilo se boste odpeljali v nekdanjo veličastno prestolnico Roskilde. Obisk katedrale, v kateri so grobnice danskih kraljev, in vikinškega muzeja v roskildskem fjordu s številnimi vikinškimi najdbami, ki pričajo o njihovem življenju, v katerem boste med drugim lahko v živo videli, kako poteka obnova vikinških ladij. Ob vrnitvi v Kopenhagen se boste ustavili tudi v pivovarni Carlsberg in si ogledali proizvodnjo hmeljnega napitka ter imeli možnost pokušnje enega izmed več kot 300 vrst piva. Popoldan priporočamo ogled Kopengahna z ladjico (doplačilo). Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: KOPENHAGEN-(SEVERNI SEALAND)- KOPENHAGEN-BENETKE-LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo možnost izleta na Severni Sealand: vožnja do Hilleroda, ogled Frederiksborga, renesančnega dvorca Christiana IV., ki ga imenujejo tudi »danski Versailles« in slovi po lepo urejeni notranjosti ter čudovitih vrtovih. Po končanem ogledu dvorca nadaljevanje vožnje do Helsingorja, kjer se boste sprehodili do enega najlepših renesančnih gradov Severne Evrope - Kronborga, ki je bolj poznan zaradi tega, ker je veliki William Shakespeare tja postavil dogajanje svoje tragedije Hamlet (ogled zunanjosti). V Kopenhagen se boste vračali po obalni cesti ob zahodni obali Oresundskega preliva. Prevoz na letališče in polet proti Benetkam, prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • prevoz Ljubljana-letališče-Ljubljana
  • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
  • avtobusni in ladijski prevoz po programu
  • 2 prenočevanji z zajtrkoma na ladji v notranjih štiriposteljnih
  • kabinah
  • 1 prenočevanje v dvoposteljni sobi z zajtrkom v hotelu 3*
  • slovensko vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
  • letalo
  • Ladja


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki