Amsterdam

Kratek opis potovanja

Star pregovor pravi, da je Bog sicer ustvaril zemljo, toda Nizozemci so ustvarili NIZOZEMSKO. Ozemlje, ki leži pod morsko gladino, prepredajo osuševalni jarki in prekopi ter zarisujejo v zelene polderje. Spomladi živo pisane in dišeče cvetlične preproge, polja s tulipani, narcisami in hijacintami prekrivajo širne dele Nizozemske.

Destinacija

Nizozemska - Amsterdam

Amsterdam privlači mnoge, saj velja za mešanico kulturne raznolikosti, modernosti, odbitosti in velikokrat tudi alternativne scene. »Zdi se, kot da je to mesto dvojno, videti ga je mogoče tudi v vodi in odsev teh imenitnih hiš v kanalih napravi iz njega pravljično mesto.« (Jean Francois Regnard)

VRHUNCI POTOVANJA: srednjeveške hiše, ki se zrcalijo v vodi, nepozabna vožnja z ladjico po kanalih, obisk muzeja Van Gogh, vzpon na stolp Euromast

Za zaključene skupine odhodi po želji!


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Za zaključene skupine odhodi po želji!


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–AMSTERDAM–SEVERNAHOLANDIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku se boste z avtobusom podali severno od Amsterdama. Lahko si boste ustvarili podobo o deželi in njenih marljivih ljudeh, ki so v nenehnem boju z vodno ujmo ustvarili to, kar nam danes lahko s ponosom pokažejo. Ogledali si boste izdelavo tipičnih izdelkov nizozemske obrti, tradicionalnih lesenih cokel. Področje Severne Holandije je znano po sirih, ob obisku ene od znanih sirarn pa jih boste lahko tudi poskusili. Pot boste nadaljevali do nekdanjega ribiškega mesteca Volendam. Sledil bo sprehod po prijetnem starem delu mesta, s tipičnimi preprostimi hišami in starimi lesenimi ladjami v mestnem pristanišču. Pozno popoldne vožnja proti hotelu in nastanitev. Prenočevanje.

2. dan: AMSTERDAM / zajtrk
Po zajtrku (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz) se boste odpravili na ogled glavnega mesta Nizozemske. V Muzejski četrti si boste imeli priložnost ogledati enega od znanih muzejev, med katere se uvrščata Rijks ali Van Goghov muzej. Obiskali boste eno največjih brusilnic diamantov, kjer so brusili znameniti Koh–I–
Noor ter poslušali razlago o obdelavi teh dragocenih kamnov (ogled in možnost nakupa). Posebno doživetje je vožnja z ladjico (doplačilo) po najlepših kanalih Amsterdama, kjer so si hiše gradili bogati meščani zlatega 17. stoletja. Popoldne si boste ogledali še ponudbo na Cvetličnem trgu in sprehod nadaljevali do glavnega trga Dam. Trg obdajata Kraljeva palača in Nova cerkev, na trpljenje v vojnah pa spominja Narodni spomenik. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali ogled. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: AMSTERDAM–JUŽNA HOLANDIJA (DEN HAAG–SCHEVENINGEN– DELFT ROTTERDAM)– AMSTERDAM / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo priporočamo izlet po Južni Holandiji. Obiskali boste Den Haag, glavno mesto Južne Holandije in upravno središče celotne Nizozemske. Mesto si boste ogledali delno peš, delno z avtobusom ter se ustavili pred Palačo miru, kjer je sedež Mednarodnega sodišča v Haagu. Pot boste nadaljevali do Scheveningna, največjega nizozemskega letovišča ob Severnem morju. Po kratkem postanku sledi vožnja do Delfta, mesta z bogato zgodovino in tradicijo. Preko Delfta je v deželo prihajal porcelan z Daljnega Vzhoda, kar je vplivalo na razvoj keramične manufakture v mestu. Obiskali boste eno od preostalih tovarnic »Delftske modre«. Po končanem sprehodu po mestnem središču vas bo pot vodila še v Rotterdam. Siloviti letalski napadi v 2. sv. vojni so mestu zadali veliko škodo, današnjo mestno veduto pa zaznamujejo moderne stavbe in stolp Euromast. Na vožnji skozi mesto boste videli tudi del največjega evropskega pristanišča. Nato povratek v Amsterdam. Prenočevanje.

4.dan: AMSTERDAM–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj zajtrk in vožnja na letališče ter polet proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah.


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz na redni liniji Ljubljana–Amsterdam–Ljubljana v ekonomskem
  • razredu
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v mestu ali okolici
  • izlet po severni Holandiji
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
  • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • vstopnine po programu pribl. 20 - 50 EUR
  • lokalni prevozi po Amsterdamu 8 - 14 EUR


Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Salzburg - Passau - Linz

Ravena - Rimini - San Marino

Gradiščanska

Sarajevo

Benetke - Rimini - San Marino

Gardsko jezero - Gardaland

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki