Malta - otok sonca (hotel 3*)

Kratek opis potovanja

VRHUNCI POTOVANJA: sprehod skozi prestolnico La Valetta; obisk otoka Gozo; sprehod po slikovitih uličicah Mdine - starodavne prestolnice Malte

Destinacija

Malta

Malta

Malta je definitivno otok sonca, saj ima več 300 sončnih dni na leto. Majhna in gosto naseljena otoška država skriva v sebi veličastno raznolikost. Njena glavna odlika je več kot 7.000 let stara zgodovina. Skozi zgodovino je zaradi mnogih morskih poti bila zanimiva za pomorščake, vojake, križarje, le ti pa so za seboj pustili edinstvene prazgodovinske templje, veličastne podzemne komplekse dvoran in grobišč, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izredno arhitekturno ter kulturno dediščino. Hkrati so Britanci za seboj pustili telefonske govorilnice, pa tudi jezik. Tako imajo na Malti dva uradna jezika: malteščina in angleščina.


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA/BENETKE−MALTA−BUGIBBA
Zbirališče potnikov  na obračališču mestnega prometa Dolgi most v zgodnjih jutranjih urah in vožnja do letališča pri Benetkah (za doplačilo) in direktni polet letala na Malto Po pristanku sledi ogled prestolnice La Valleta, na katerega so domačini zelo ponosni in je znano predvsem po mogočnem obzidju, ki so ga zgradili križarji v 16. st. Mimo mestnih vrat in operne hiše se boste odpravili proti zgornjim Baracca vrtovom, od koder je čudovit razgled na pristanišče. Ogledali si boste katedralo svetega Janeza in katedralni muzej, v katerem hranijo tudi delo Carravaggia, obglavljenje svetega Janeza. Sprehod po slikovitih ulicah do palače velikih mojstrov, kjer je danes sedež parlamenta. Izlet boste zaključili z multimedijsko predstavo »Malta Experience«, ki vam bo na zanimiv način približala zgodovino malteškega otočja skozi stoletja.Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BUGIBBA−GOZO−BUGIBBA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. S trajektom se boste zapeljali na sosednji otok Malte − otok Gozo. Otok vas bo navdušil s svojimi naravnimi lepotami, gostoljubjem domačinov in s tradicionalnimi izdelki kot so čipke in pletenine. Na otoku si boste ogledali votlino, kjer naj bi po legendi nimfa Kalipso kar sedem let zadrževala Odiseja. Ogledali si boste tudi tempelj Ggantija in romansko katedralo Ta`Pinu, ki je znana po uresničevanju želja. Čas za kosilo. Popoldne si boste ogledali otok Viktorija z obzidjem in se sprehodili po uličicah in mogočni citadeli. Na otoku je veliko ribiških vasic, pred vkrcanjem na trajekt se boste lahko sprehodili po eni izmed njih, Xlendi. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: BUGIBBA−MOSTA–DINGLI−RABAT−MDINA–BUGIBBA / zajtrk
Po zajtrku v hotelu se boste zapeljali do kraja Mosta, kjer si boste ogledali znamenito kupolasto cerkev posvečeno devici Mariji. Za cerkev Maltežani verjamejo, da jo je prav Marija rešila med drugo svetovno vojno. Nujen postanek na pečinah Dingli, od koder se odpira pogled na Sredozemsko morje. Sledi bo ogled mesta Rabat, kjer so poleg številnih srednjeveških stavb posebej zanimive katakombe sv. Pavla in Sv. Agate, ki so le del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Prav tako so zanimivi mozaiki v rimski vili. Čas za kosilo in nadaljevanje poti do tihega mesteca − Mdine, starodavne prestolnice Malte. Sprehodili se boste po slikovitih uličicah mesteca  do trdnjave nad mestom, od koder se odpira čudovit razgled. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: BUGIBBA−»TRI MESTA«-MARSAXLOKKMODRA JAMA−HAGAR QIM–BUGIBBA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do “Treh mest” − tri z mogočnim obzidjem zavarovana mesta Cospicua, Vittoriosa, Senglea. Vsa tri mesta so ustanovili vitezi reda sv. Janeza in so bila vključena v združenje Cotonela. Začetek gradnje sega v leto 1670. Sprehod po slikovitih, ozkih uličicah med številnimi zgodovinskimi stavbami in cerkvami mesta Cospicua ter ogled palače inkvizitorjev. V mestecu Sengala boste uživali v čudovitem razgledu na Veliko pristanišče. Nadaljevanje poti do najpomembnejše ribiške vasice na otoku Marsaxlokk: čas za ogled slikovite ribje tržnice in sprehod po pristanišču, polnem pisanih ribiških ladij. Sledi bo vožnja do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20–minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Nato postanek ob najpomembnejših megalitskih spomenikih na Malti: templja Hagar Qim in Mnajdra sta nastala pred več kot pet tisoč leti in vzbujata občudovanje zaradi mogočnosti in kakovosti kamnoseških del. Ogled multimedijske predstave o nastanku templjev in muzeja ter templja Hagar Qim. Sledila bo vožnja v hotel.

5.dan: BUGIBBA−BENETKE−(LJUBLJANA)
Zgodnji odhod iz hotela in vožnja na letališče, od koder boste predvidoma v jutranjih urah poleteli proti Benetkam. Sledi prevoz do Ljubljane (doplačilo)


V ceno je vključeno

  • letalski in avtobusni prevoz po programu
  • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
  • 1 kos oddane prtljage
  • nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
  • ogledi po programu z vključenimi vstopninami
  • DDV
  • organizacija in vodenje potovanja
  • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • morebitne dodatne vstopnine

Popusti

  • 10% od 2 do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki