Madrid in enkratna Kastilja

Kratek opis potovanja

Obiščite najbolj čutno evropsko prestolnico in se prepustite prepletu zgodovine, glasbe in bogate kulture, da vas popelje na slikovito odkrivanje mesta. Madrid je mesto, ki nikoli ne miruje.

Destinacija

Španija - Madrid

Ne spreglejte - Cena na osebo

  • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 569 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 599 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

 


Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−MADRID
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most, v Ljubljani ter vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali zbirališče na letališču dve uri pred odhodom letala v Madrid. Po pristanku v Madridu, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama, boste spoznali danes kozmopolitansko in moderno mesto. Z avtobusom si boste ogledali Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real–Bernabéu, najbolj znan madridski prizor - trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España − trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

2. dan: MADRID−(SEGOVIA−EL ESCORIAL)−MADRID / zajtrk
Po zajtrku prost dan v Madridu, lahko pa se odločite za izlet v Kastiljo (doplačilo): pot vas bo vodila v pokrajino Castilla y León, kjer boste obiskali simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po dobro ohranjenem rimskem akvaduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno središče. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja v El Escorial, kjer si boste ogledali največji arhitekturni in umetniški dosežek španske arhitekture 16. st. Ogled dvorca s 16 dvorišči, 2673 okni, 1200 vrati in 86 stopnišči, samostana, knjižnice in mavzoleja. Popoldne vožnja v Madrid in prenočevanje v hotelu.

3. dan: MADRID−(TOLEDO)−MADRID / zajtrk
Zajtrk v hotelu in prosto za samostojno raziskovanje mesta, ogled katerega izmed številnih muzejev (Muzej Prado, Muzej Reina Sofia). Za doplačilo priporočamo izlet v Toledo: ogled glavnega mesta pokrajine Castilla−La Mancha, znanega po toleškem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito UNESCA, se boste po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo, »Pogreb grofa iz Orgaza«. Vrnitev v Madrid. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: MADRID−BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Po zajtrku sprehod skozi Kraljevo palačo, veličasten dom burbonske dinastije, zgrajen v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol, s kipom medvedke z jagodičnico − simbolom mesta. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta, kulinarično razvajanje ali sprehod po enem izmed mestnih parkov. V poznih popoldanskih urah vožnja na letališče Barajas in polet letala proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).


V ceno je vključeno

  • letalski in avtobusni prevoz po programu
  • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
  • 1 kos oddane prtljage največ 23 kg
  • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3–4* v dvoposteljnih sobah v
  • Madridu
  • ogled Madrida in vstopnina v Kraljevo palačo
  • stroški lokalnega vodnika v Madridu
  • DDV
  • organizacija in vodenje potovanja

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • obisk lokala s programom flamenka in eno pijačo pribl.  38 EUR
  • dodatne morebitne vstopnine pribl. 50 EUR

Popusti

  • 10% od 2 do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki