Lizbona in Porto

Kratek opis potovanja

Potovanje za ljubitelje vina in kulinarike!

Destinacija

Portugalska

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 759 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 799 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−QUELEZ−LIZBONA
Zbirališče potnikov na letališču pri Benetkah v dopoldanskih urah ali v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani
(doplačilo) ter vožnja do letališča. Po pristanku na lizbonskem letališču vožnja v Quelez − portugalski Versaille v malem. Narodno palačo s čudovitimi vrtovi in zanimivo arhitekturo iz obdobja rokokoja sta Don Pedro in žena Maria I. uporabljala kot poletno rezidenco. Za vse športne navdušence možnost ogleda
stadiona in muzeja BENFICA (doplačilo), znanega po profesionalni nogometni ekipi, ki igra v nogometni ligi. Vožnja v hotel in nastanitev. Zvečer si lahko privoščite prijeten sprehod po barviti Lizboni ali kozarček portovca v enem najstarejših lokalov Café A Brasileira. Prenočevanje.

2. dan: LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo. Ogled dveh draguljev pod zaščito Unesca: Belemski stolp (16. st.)
in samostan Svetega Hieronima (doplačilo), ki sta zgrajena v posebnem manuelinskem stilu–pozni gotiki Portugalske s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek ob spomeniku slavnih pomorščakov, raziskovalcev. Sprehod po uličicah najstarejšega predela Lizbone–Alfame s stolnico, kjer je bil krščen Anton Padovanski in kjer se začenja portugalska Jakobova pot ter vzpon do gradu Svetega Jurija (doplačilo), od koder se razkriva prekrasen pogled na eno najstarejših mest v Evropi. Zvečer za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave fada z večerjo. Prenočevanje v hotelu.

3. dan: LIZBONA−AVEIRO−PORTO / zajtrk
Po zajtrku vožnja v drugo največje mesto Portugalske. Na poti krajši postanek v najbolj znanem romarskem mestu Portugalske–Fátimi, ki jo imenujejo tudi »oltar
Portugalske«. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Naprej v mesto Aveiro, ki ga imenujejo tudi „portugalske Benetke” zaradi zanimivih in živahnih kanalov ter nizkih mostov. Aveiro je živahno mesto s čudovitimi plažami, ki se razprostirajo severno in južno od mesta, ter po laguni, znani po tradicionalno poslikanih čolnih za pobiranje alg in lovljenje jegulj. Prihod v Porto in krajši avtobusni ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Vožnja v hotel in nastanitev. Zvečer priporočamo večerjo v eni najbolj avtentičnih kleti Taylor`s, s spektakularnim razgledom na staro mesto. Prenočevanje v hotelu.

4. dan: PORTO / zajtrk
Po zajtrku ogled stolnice Se, cerkvice in samostana sv. Frančiška ter zunanji ogled borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1843. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Zanimiv dan boste zaključili s pokušnjo desertnega portovca v eni izmed številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro, v Villa Nova de Gaia. Obiskovalci še vedno pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare barke raelos pa krasijo pristanišče. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5.dan: PORTO–BENETKE–(LJUBLJANA)
Po zajtrku vožnja na letališče pri Portu in polet preko Lizbone v Benetke, kjer boste predvidoma pristali v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz Benetke–Lizbona/Porto–Benetke
  •  
  • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
  • 1 kos oddane prtljage največ 20 kg na osebo 
  • avtobusni prevozi po programu
  • 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih
  • 3/4* v navedenih mestih    
  • ogledi po programu brez vstopnin
  • spremstvo slovenskega vodnika in po potrebi lokalnega
  • stroški organizacije
  • DDV
  • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • doplačilo za večerjo v restavraciji Taylor`s v starem delu Porta 70 EUR
  • vstopnine pribl. 50 EUR

*V primeru, da na predviden dan ogleda stadiona poteka tekma ogled stadiona odpade.




Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki