Severna in Zahodna Sicilija

Kratek opis potovanja


Destinacija

Sicilija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 30 oseb -   645 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb -  700 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše število potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–TRAPANI, ERICE–MARSALA– MARSALSKIE SOLINE Z MLINI NA VETER–PALERMO / večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Prevoz do letališča v severni Italiji in odhod letala proti Palermu. Po pristanku vožnja do mesta Trapani na zahodni obali Sicilije, ki je znano po ribištvu, solinah in vinu. Sprehod po starem baročnem delu mesta in ogled čudovitega pristaniškega naselja, ki slovi po ribi mečarici in tipični prelivki pesto trapanese. Nadaljevanje z ogledom visoko ležečega mesteca Erice. Mestno središče je v objemu lepo ohranjenega srednjeveškega obzidja. Po ogledu spust do Marsale in možnost obiska vinske kleti s pokušnjo istoimenskega znanega sladkega vina, ki ga pridelujejo v okolici mesta. Ob koncu še postanek v slikovitih solinah z mlini na veter. V popoldanskih urah vožnja proti hotelu s postankom za panoramski pogled na ostanke antičnega templja v kraju Segesta. Sledi vožnja do hotela v Palermu ali okolici. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: AGRIGENTO IN CORLEONE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do mesta Agrigento, ki je bilo ustanovljeno v grških časih in je Bilo je eno vodilnih pomorskih sil Sredozemlja. Danes o nekdanjem grškem blišču priča predvsem znana Dolina templjev, ki si jo boste ogledali. Sprehodili se boste med zelo dobro ohranjenimi antičnimi templji, ki jih obkrožajo nasadi mandljevih dreves ter starodavne oljke. Med potjo nazaj v hotel si boste ogledali tudi zanimivi kraj, ki slovi predvsem po imenu Corleone. Tu si boste vzeli čas za kratek ogled mesta in izjemno zanimivega muzeja mednarodnega središča za zbiranje dokumentacije o mafiji in proti mafijskem gibanju. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: HOTEL–PALERMO–CEFALU–HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled sicilijanske prestolnice–Palerma. Mesto je imelo zelo burno paleto osvajalcev, ki so zapustili svoj pečat, kar se še danes odraža v raznoliki arhitekturi in živahnosti mesta. Ogledali si boste slavne frančiškanske katakombe. Vožnja skozi nova mestna vrata mimo Normanske palače do katedrale. Sprehod do križpotja, imenovanega Quatro canti (štirje koti), trga Pretoria do največjega gledališča na otoku − Teatra Massima. Nekaj prostega časa in vožnja do simpatičnega Cefaluja. Ribiško mestece je zgrajeno ob vznožju mogočne skale v obliki glave. V njem stoji trdnjavska stolnica, ki jo je dal zgraditi normanski kralj Ruger II. v 12. st. Sprehod po mestu bo razkril tudi stare mestne pralnice in obilico slikovitih ulic. Nekaj prostega časa za uživanje samostojne oglede. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL–MONREALE–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja in na kraljevo goro oziroma v Monreale, ki slovi zaradi katedrale katera je svetovno znana po čudovitih mozaikih, ki so delo normanske umetnosti. Notranjost je okrašena s kar 8500 m² pozlačenimi mozaiki. Sledi vožnja do letališča in odhod letala v popoldanskih urah. Po pristanku avtobusni prevoz do Ljubljane, kamor je predviden prihod v večernih urah.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz Ljubljana–letališče–Ljubljana
  • letalski prevoz v ekonomskem razredu do Palerma in nazaj
  • avtobusni prevozi na Siciliji
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • 3 polpenzioni (večerja, zajtrk) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • najem sistema audioguide
  • stroški lokalnega vodnika, kjer potrebno
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
  • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • druge vstopnine pribl. 30 EUR

Popusti

  • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki