Sicilija predstavlja zgodbo o Botru

Kratek opis potovanja

Program, v katerem se odkriva malo drugačna Sicilija. Poleg že poznanih lepot otoka boste spoznali tudi skrite kraje, ki so služili kot kulise legendarni filmski trilogiji Francisa Forda Coppole ter odkrili vasice, ki jih turistični tokovi še ne poznajo.

Destinacija

Sicilija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 765 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 845 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–MONREALE−PALERMO / večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani, prevoz do letališča v severni Italiji in odhod letala proti Palermu. Po pristanku vožnja do visoko ležečega mesta Monreale, ki slovi zaradi najlepše normanske bazilike na svetu, ki jo krasi skoraj 8000 m2 pozlačenih mozaikov. Po ogledu bazilike spust v Palermo. Mesto je imelo zelo burno paleto osvajalcev, ki so pustili svoj pečat, kar se še danes odraža v raznoliki arhitekturi in živahnosti mesta. Ogledali si boste slavne kapucinske katakombe. Vožnja skozi nova mestna vrata mimo Normanske palače do katedrale. Sprehod do križpotja, imenovanega Quatro Canti (štirje koti), trga Pretoria do največjega gledališča
na otoku−Teatra Massima , ki je bil tudi kulisa trilogiji, ki je rdeča nit potovanju. Nekaj prostega časa. Sledi vožnja do hotela v okolici mesta, večerja in prenočevanje.

2. dan: PALERMO–CORLEONE − AGRIGENTO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja po središču otoka do mesteca Corleone. Ogled muzeja mednarodnega središča za zbiranje dokumentacije o mafiji in proti mafijskemu gibanju (doplačilo vstopnine). Popoldne nadaljevanje poti po osrednjem delu otoka do Doline templjev, največje znamenitosti Agrigenta, antičnega mesta Akragas, ki je bilo kot grška kolonija Rodii iz Gele, ustanovljeno leta 58 pr. n. št. Po lepo urejeni sprehajalni poti si boste ogledali skupno pet dorskih templjev, najbolj slovi predvsem tempelj posvečen boginji sprave–Concordiji, ki je tudi najbolje ohranjen dorski tempelj na svetu. Sledi nastanitev v hotelu v okolici Agrigenta, večerja in prenočevanje.

3. dan: AGRIGENTO–ETNA–TAORMINA–JONSKA OBALA / zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste odpravili do ognjenika Etna, ki se dviga na višini 3.340 m in je najvišji delujoči evropski vulkan. Vzpon do zgornjega platoja in sprehod po obronku manjšega ognjenika, od koder se ob jasnem vremenu odpira lep razgled. Na vrh se boste povzpeli z gondolo in posebnimi terenskimi vozili (doplačilo).
V popoldanskem času ogled Taormine, mesteca, ki je nastalo ob gori Tauro. Odtod se odpira lep razgled na Etno, obenem pa Taormina slovi kot kraj s prijetno klimo, bujno vegetacijo in umetnostnozgodovinskimi spomeniki, na čelu z grško–rimskim gledališčem in osrednjo palačo Corvai. Sprehodili se boste do zgornjega dela mesta, kamor boste vstopili skozi vrata Porta Messina, kjer se začenja osrednja taorminska ulica, Corso Umberto. Tudi Taormina je bila prisotna v Botru s svojo čudovito železniško postajo in nekaterimi drugimi manjšimi kadri. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

4. dan: JONSKA OBALA–SIRACUZE–JONSKA OBALA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Sirakuz, imenovanih tudi Arhimedovo mesto, svoj čas najpomembnejšega mesta v Sredozemlju, danes pa pomembnega komercialnega in industrijskega središča. Sirakuze vam bodo razkrile svoje skrivnosti in legende. Sprehodili se boste po mestnih ulicah in si ogledali Apolonov tempelj, Arhimedov trg, cerkev sv. Lucije in Arethuzin vodnjak ter odkrili skrivnosti Dionizovega ušesa v znanem arheološkem parku. Popoldne pa sprehod po mestecu Noto. Palače z značilnimi balkoni in cela vrsta razkošno okrašenih cerkva z monumentalnimi fasadami so tako pravi biser sicilijanskega baročnega obdobja. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: JONSKA OBALA–SAVOCA–FORZA D'AGRO–CATANIA − LJUBLJANA / zajtrk, malica na kmečkem turizmu (doplačilo)
Dan je namenjen dvema vasicama, ki sta služili kot glavni kulisi trilogije Botra. Najprej mala vasica Savoca, ki je zaslovela po slovitem baru Vitelli in tipični sicilijanski pokrajini. Drugi postanek bo v visoko ležečem mestu Forza D'Agro, katerega glavni trg je postal svetovno znan predvsem kot osrednje prizorišče filma. Sledi ogled baročne lepotice, ki se razprostira ob vznožju Etne in sobiva z vulkanom že stoletja. Catania vam bo pokazala svoje živahno središče z glavnim trgom, ob katerem stojita katedrala sv. Agate in stolna cerkev. Ogledali si boste tudi mestno hišo in bučno ribjo tržnico. Nekaj prostega časa in v opoldanskih urah vožnja do turistične kmetije, ki se ukvarja z biološko pridelavo pomaranč, kjer vam bodo postregli s pravo sicilijansko malico z dobrotami podeželske kuhinje Catanije (doplačilo). V popoldanskih urah vožnja do letališča Catania, ter polet nazaj proti severu Italije. Organiziran prevoz do Ljubljane, kamor boste prispeli v nočnih urah.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz Ljubljana−letališče−Ljubljana
  • letalski prevoz v ekonomskem razredu do Palerma in nazaj iz Catanie
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo in kos oddane
  • prtljago do 20 kg
  • avtobusni prevozi na Siciliji
  • 4 polpenzioni (večerja, zajtrk)  v
  • hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah po programu
  • 5 dnevni najem sistema audioguide
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
  • letalo

Dodatna ponudba

  • vstopnine pribl. 40 EUR
  • vzpon na Etno z gondolo in terenskimi vozili ter lokalnim vodnikom pribl. 67 EUR
  • ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje

Popusti

  • 10% do 12 let starega otroka

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki