Okusi Sicilije

Kratek opis potovanja

Za vse, ki želite doživeti pet posebnih dni in spoznati Sicilijo na drugače. Največji sredozemski otok bo razkril vonje in okuse, zaradi katerih je zaslovel. Podajte se na dogodivščino in spoznajte okuse Sicilije.

Destinacija

Sicilija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 30 oseb -  835 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 925 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−CATANIA−TAORMINA / kosilo, večerja
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani, prevoz do letališča v severni Italiji in odhod letala proti Cataniji. Po pristanku ogled baročne lepotice, ki se razprostira ob vznožju Etne in sobiva z vulkanom že stoletja. Catania vam bo pokazala svoje živahno središče z glavnim trgom, ob katerem stoji katedrala sv. Agate in Stolna cerkev. Ogledali si boste tudi mestno hišo in bučno ribjo tržnico. Kosilo v lokalni restavraciji s tipičnimi jedmi (testenine norma …). Po kosilu se boste odpravili v Taormino, malo mestece na grebenu gore Tauro, ki slovi kot eno najbolj mondenih mest v Italiji, pogled iz grško–rimskega teatra pa zagotovo navduši vsakogar. Sprehod po osrednji ulici Corso Umberto od Messinskih do Catanskih vrat. Vožnja do hotela v okolici Catanije večerja in prenočevanje.

2. dan: SIRAKUZE / zajtrk, malica, večerja
Po zajtrku boste pričeli novimi dogodivščinami. V sirakuškem arheološkem parku boste spoznali zgodbo Dionizija starejšega in njegovega orjaškega ušesa. Sprehodili se boste po »latomijah raja« do vrvarske jame. Popoldne ogled starega mestnega dela–otoka Ortigia, na katerem je živel in raziskoval sam Arhimed. Ogledali si boste Apolonov tempelj, Arhimedov trg in glavni trg − znano prizorišče filma Malena, na katerem najdemo svetišče, posvečeno lokalni zavetnici sv. Luciji. Sprehod boste zaključili z zgodbo o nimfi Aretuzi ob vodnjaku, ki nosi njeno ime. Vožnja do turistične kmetije in bogata malica s siciljanskimi dobrotami. Vrnitev v hotel. Večerja in prenočevanje.

3. dan: ETNA–AGRIGENTO / zajtrk, malica s pokušnjo, večerja
Po zgodnjem zajtrku se boste odpravili do 3340 m visokega ognjenika Etna. Z avtobusom se boste povzpeli do zgornjega platoja (rifugio Sapienza) in se sprehodili po obronku manjšega ognjenika, od koder se ob lepem vremenu odpira krasen razgled. V primeru ugodnih snežnih razmer se boste na vrh povzpeli z gondolo in posebnimi terenskimi vozili (za doplačilo). Po vrnitvi z ognjenika vas bo pričakala lokalna vinska klet in pokušnja lokalnih vin z vznožja Etne s prigrizkom. V popoldanskih urah vožnja do Agrigenta. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: AGRIGENTO−MARSALA / zajtrk, pokušnja, večerja
Po zajtrku ogled osrednje znamenitosti Agrigenta. Sprehodili se boste od templja boginje Here, mimo najbolj ohranjenega dorskega templja, posvečenega boginji sprave − Concorije do templja bogov dvojčkov Castorja in Poluksa. Pot vas bo vodila do mesteca Marsala, ki je znano po istoimenskem vinu. Postanek v lokalni vinski kleti in pokušnja. Ogled zanimive pokrajine solin pri Marsali, ki jih krasijo mlini na veter. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja v hotelu in prenočevanje.

5. dan: MARSALA−PALERMO−MONREALE / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja do sicilijanske prestolnice − Palerma. Mesto je v svoji zgodovini doživelo veliko vladavin, ki so pustile svoj pečat. Tako je Palermo mozaično mesto, kjer se koščki strnejo v zanimivo kaotično celoto slogov in ljudi. Ogledali si boste kapucinske katakombe, mestno stolno cerkev, Trg Vigliena ali Trg štirih spevov in Trg sramu. Oglede boste nadaljevali s sprehodom do gledališča Massimo in do osrednjega trga, kjer kraljuje gledališče Politeama. Zadnja kulinarična izkušnja bo kosilo v lokalni restavraciji v Palermu. Nato vožnja do Monreala z normansko baziliko, znano po mogočnih mozaikih, ki krasijo njeno notranjost. Nato le še prevoz do letališča v Palermu in »ciao, ciao Sicilia«. Odhod letala in po pristanku avtobusni prevoz do Ljubljane, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.




V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz Ljubljana−letališče−Ljubljana
  • letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • avtobusni prevozi na Siciliji
  • 4 polpenzioni (večerja, zajtrk) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • kosilo v lokalni restavraciji prvi dan
  • malica na turistični kmetiji četrti dan
  • prigrizek s pokušnjo vin na vznožju Etne
  • pokušnja vin v Marsali
  • lahko kosilo v lokalni restavraciji v Catanii
  • najem sistema avdioguide
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
  • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • vstopnine pribl. 40 EUR
  • vožnja na Etno z gondolo in terenskimi vozili ter lokalnim vodnikom pribl.  67 EUR

Popusti

  • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki