Porto - sladke radosti življenja

Kratek opis potovanja

Potovanje v Porto, odlična izbira za ljubitelje vina in kulinarike. Vino in sardine so omogočile napredek mesta ob reki Douro.

Destinacija

Portugalska

Vrhunci potovanja

Pokušina omamno sladkega in zapeljive barve portovca, vožnja vzdolž Atlantske obale, z ladjo po reki Duoro z razgledom na slikovito pokrajino in dih jemajočo naravo.


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20


Program potovanja

1.dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–PORTO
Zbirališče potnikov v jutranjih urah na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani (doplačilo) in vožnja do letališča ali na letališču Treviso pri Benetkah. Polet letala v Porto predvidoma v opoldanskih urah. Po pristanku sledi krajši avtobusni ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Zanimiv dan boste zaključili s pokušnjo desertnega portovca v eni izmed številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro, v Villa Nova de Gaia. Obiskovalci še vedno pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare barke raelos pa krasijo pristanišče. Nastanitev in prenočevanje.

2.dan: PORTO–ATLANTSKA OBALA–VIANA DO CASTELO–PONTE DE LIMA–PORTO / zajtrk
Po zajtrku vožnja z avtobusom vzdolž Atlantske obale, kjer bo moč videt ikonične kraje, kot so Vila do Conde–majhno ribiško pristanišče s samostanom, Póvoa de Varzim–eden ljubših krajev domačinov za obisk plaže ali casinoja, Esposende in Ofir. Postanek v Viana do Castelo in sprehod po starem mestnem jedru z manuelsko in renesančno arhitekturo iz 16 stoletja. Nad mestom se nahaja gora Santa Luiza z veličastno baziliko. Prosti čas za kosilo. Sledi vožnja v Ponte de Lima, obzidano podeželsko naselje, znano po zgodovinskem središču, srednjeveškem mostu in sončnih hišah. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3.dan: PORTO / zajtrk
Po zajtrku prost dan v Portu. Priporočamo celodnevni izlet z ladjo po reki Douro (doplačilo), ki je dala ime »Ouro« (zlato), dolini polni vinogradov za proizvodnjo svetovno znanega portovca. V jutranjih urah prevoz do pristanišča in vkrcanje na ladjo. Med plovbo boste lahko občudovali veličastno gričevje s čudovitim razgledom na slikovito pokrajino in dih jemajočo naravo. Z ladjo boste prečkali jez Crestumu in Carrapatelo, kjer zapornice regulirajo gladino vode. So najvišje v Evropi in se dvignejo do 35 m visoko. Vožnja ob vinogradih avtohtonih trt, ki jih uporabljajo za proizvodnjo portovca, znamenitega portugalskega vina, ki se ima za svoj uspeh zahvaliti embargu med Francijo in Anglijo ob koncu 17. st. ter prav tako za najboljša rdeča vina Portugalske. Sledi kosilo na ladji in prihod v mestece Peso da Regua, ki je del vinske regije od leta 1756. Prosti čas za sprehod ali ogled ene izmed številnih kleti. Vrnitev v Porto z vlakom (ali lokalnim avtobusnim prevozom, odvisno od razpoložljivosti) in ogled fascinantne železniške postaje São Bento. Na notranjih stenah vhodne hale so na ploščicah naslikani prizori iz vsakdanjega življenja in bitk. Prenočevanje v hotelu.

4.dan: PORTO–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Po zajtrku v hotelu sledi ogled (z javnim prevozom/ peš) stolnice Se, cerkvice in samostana sv. Frančiška ter zunanji ogled borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1843. V popoldanskih urah vožnja do letališča v Portu in polet letala proti Benetkam. Pristanek na letališču v večernih urah. Prevoz do Ljubljane (doplačilo).


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz Benetke–Porto–Benetke
  • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
  • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in 1 kos oddane
  • prtljage največ 20 kg
  • avtobusni prevozi po programu
  • 3 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v Portu
  • ogledi po programu brez vstopnin s pokušino portovca
  • spremstvo slovenskega vodnika, po potrebi lokalnega
  • stroški organizacije
  • DDV
  • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
         
  • vstopnine pribl. 50 EUR


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki