Pravljična južna Indija

Kratek opis potovanja

Od slikovite bujne vegetacije do veličastnih hindujskih templjev – spoznajte pravljične podobe južne Indije. Mogočna arhitektura, pravljično okrašeni templji, bujna vegetacija, plantaže čaja, kavčukovca in kokosovih palm. Številni narodni parki, peščene plaže, romarski kraji, trgovska mesta ter preprosti in nasmejani ljudje. Z vsemi čutili boste zaznavali, spoznavali in – prepričani smo – uživali ob odkrivanju te čarobne pravljične dežele.

Destinacija

Indija

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 9 dni / 7 noči
Najmanjše število potnikov: 10
Vizum: indijski

 


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–CHENNAI/MADRAS
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let prek enega od evropskih letališč v Chennai (Madras).

2. dan: CHENNAI (MADRAS)–MAHABALIPURAM / večerja
Zjutraj pristanek v mestu Chennai (Madras), glavnem mestu indijske države Tamil Nadu, ki leži na obali Coromandel v Bengalskem zalivu. Krajši ogled mesta in vožnja do Mahabalipurama – »mesta sedmih pagod«. Tam si boste ogledali znane templje »Five Rathas«, ki so odličen primer zgodnje dravidske arhitekture iz 7. st., imenovane po junakih iz Mahabharate. Obalni tempelj velja za največkrat fotografirani tempelj v Mahabalipuramu. Obiskali boste tempelj boga Ganeša s slonjo glavo in relief Arjune. Pozno popoldne prosto za sprehod ob Bengalskem morju in počitek. Večerja in prenočevanje.

3. dan: MAHABALIPURAM–AUROVILLE–PONDICHERRY–TANJORE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja ob obali Bengalskega zaliva do mesta Pondicherry, kjer boste začutili pridih francoske kolonialne oblasti. Vožnja v nekaj kilometrov oddaljeni Auroville in ogled svetovno znanega utopičnega mesta, ki je nastal po ideji Šri Aurobinde in Matere. Popotnika navduši pogled na zlato, v soncu bleščečo se kupolo dvorane za meditacijo. Po ogledu vožnja v Tanjore. Prihod v poznih popoldanskih urah, prevoz do hotela. Večerja in prenočevanje.

4. dan: TANJORE–TIRUCIRAPALI–MADURAJ / zajtrk, večerja
Zajtrk in ogled mesta Tanjore, ki slovi po izjemnem templju s 70 ton težko kupolo. Občudovali boste mojstrske poslikave, ki krasijo stene tempeljskega dvorišča, velik monolitni kip Nandija, zunanje krasitve templja – mojstrovine v kamnu. Ogled knjižnice Sarawathi Mahal in kraljevske palače. Vožnja do Maduraja, na poti postanek v Tirucirapaliju in krajši ogled mesta, ki ga obkrožajo riževa polja in idilične vasice. Povzpeli se boste na 83 metrov visok skalni tempelj. Najbolj zanimiv del Tirucirapalija je obisk tempeljskega kompleksa Srirangam na otoku reke Kaveri. Nadaljevanje vožnje do Maduraja, ki leži v srcu tamilske dežele. To najstarejše južno indijsko mesto je še danes eno najživahnejših mest v tem delu sveta zaradi pisanih trgovin, bazarjev, templjev in številnih romarjev. Pozno popoldne ogled veličastnega templja Menakši, ki je najmogočnejši primer dravidske arhitekture in kiparstva. Prevzeli vas bodo slikoviti gopurami in tudi do 50 m visoki stolpi, ki vodijo v svetišče – mesto v malem. Dvorane za obrede, bivališča za božanstva in vrvež vernikov, ki darujejo svojim bogovom, ostanejo obiskovalcu za vedno v spominu. Večerja in prenočevanje.

5. dan: MADURAJ–PERIYAR / zajtrk, večerja
Po zajtrku še ogled mesta in vožnja do narodnega parka Peruiyar, v pogorju Zahodnih Ghatov. To je 800 km2 velik rezervat, bogat s pticami in zanimivo vegetacijo. Ogled vrtov začimb. Pot v Kardamonsko hribovje med številne nasade čaja, kave, kavčuka in kardamoma. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

6. dan: PERIYAR–ALLEPEY / zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja do Allepeyja, kjer se pričnejo kanali, ki povezujejo morje z jezerom Vembanad. Po kanalih plujejo številni čolni, ki se jim boste pridružili – da se naužijete idiličnih pogledov vaškega življenja, bujne vegetacije in spoznate, da je ravno ta predel eden najlepših v južni Indiji. Nastanitev v enem izmed obalnih hotelskih resortov in uživanje v Indijskem oceanu. Večerja in prenočevanje.

7. dan: MARARIKULAM–COCHIN–MARARIKULAM/ KERALA / zajtrk, večerja
Nastanitev v enem izmed obalnih hotelskih resortov in uživanje v Indijskem oceanu oziroma obisk enega od priznanih centrov ajurvede v Kerali. Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije in je danes vse bolj razširjena tudi v zahodnem svetu. Beseda v dobesednem prevodu pomeni »znanje« ali »znanost« o življenju, ki človeka obravnava celostno; uči ga, kako živeti v harmoniji z naravo in mu pomaga živeti zdravo.

8. dan: MARARIKULAM/KERALA / zajtrk, večerja
Dan namenjen spoznavanju ajurvede, počitku ali uživanju na plaži. Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije in je danes vse bolj razširjena tudi v zahodnem svetu. Obisk enega od priznanih centrov ajurvede v Kerali. Z doplačilom si lahko izberete tudi katerega izmed tretmajev, masaž ali se prepustite rokam ajurvedskih zdravilcev.

9. dan: MARARIKULAM–COCHIN COCHIN–LJUBLJANA
Zajtrk in prevoz na letališče. Odhod letala proti enemu od evropskih letališč, nadaljevanje poleta proti Ljubljani.


V ceno je vključeno

  • navedeni letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine in dodatek za
  • gorivo
  • avtobusni prevozi v Indiji po programu
  • hotelske in gostinske storitve v hotelih 3/4* po programu (v dvoposteljnih
  • sobah)
  • ogledi po programu z vstopninami
  • vodenje v slovenščini
  • organizacija potovanja
  • V ceno ni vključeno
  • postavke, ki so navedene v doplačilih
  • storitve po osebnih naročilih
  • napitnine
  •  
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki