Obrazi Kitajske

Kratek opis potovanja

Kitajski zid, Peking, Sanghai, rezervat s pandami, plantaže čaja, pokušina tradicionalne pekinške račke,...

Destinacija

Kitajska

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 20 oseb - od 2.040 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - od 2.410 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 12 dni / 9 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizum: kitajski


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–PEKING
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali enem od bližnjih letališč). Polet na eno izmed evropskih letališč in naprej v Peking.

2. dan: PEKING / večerja
Po pristanku v zgodnjih jutranjih urah prevoz do mesta. V nov dan se boste prebudili skupaj z meščani v najbolj priljubljenem parku v mestu. Park okoli Nebeškega templja se že zgodaj zjutraj spremeni v rekreativni prostor, kjer se ljudje prebujajo s tai–chijem, igrami z žogo, telovadbo s trakovi ali zgolj razgibavanjem. V jedru parka si boste ogledali Nebeški tempelj ali Tiantan – najpomembnejše svetišče v starem cesarskem predelu iz 15. stol. Po ogledu prevoz do hotela, nastanitev in prosto za počitek. Prenočevanje.

3. dan: PEKING / zajtrk, večerja
Dopoldan sprehod po trgu Tian An Men ali trgu Nebeškega miru, na katerem stojita mavzolej Mao Zedonga in spomenik ljudskim herojem, okoli trga pa Velika ljudska palača in Narodni muzej. S trga boste stopili v Prepovedano mesto, nekdanjo cesarsko palačo, danes muzej. Za obrambnim jarkom in 10 m visokim obzidjem se skriva 800 stavb in 70 palač z 9000 sobanami. Tam je skozi pet stoletij živelo in vladalo 24 cesarjev dinastij Ming in Qing. Popoldan vožnja na severno obrobje mesta, do jezera Kunming, kjer se v zelenju skriva cesarska Poletna palača. Okolica je bogata s pagodami in paviljoni, templji, mostovi, čudovitimi vrtovi ter najdaljšim pokritim in poslikanim koridorjem, zaradi katerega je Poletna palača uvrščena na seznam Unescove kulturne dediščine. Odhod na tipično večerjo in pokušina pekinške račke. Prenočevanje.

4. dan: PEKING / zajtrk, večerja
Dan za enega od vrhuncev potovanja–obisk Velikega kitajskega zidu pri prelazu Juyongguan, severno od Pekinga. Veliki kitajski zid so pričeli graditi kot zaščito pred vdori mongolskih nomadskih plemen s severa. Današnji videz zidu pa je iz časa dinastije Ming, ki je na zidu opravila velika gradbena dela. Na poti nazaj proti mestu še postanek za fotografiranje ene najlepših športnih stavb na svet – znamenitega stadiona Ptičje gnezdo na Olimpijski zelenici.

5. dan: XIAN / zajtrk, večerja
Zgodaj zjutraj se odpravite na železniško postajo in vožnjo s hitrim vlakom v Xian. Prihod v Xian – mesta znamenitih glinenih vojščakov. Po zajtrku v hotelu izlet v predel Lintong. Odkritje glinenih vojščakov leta 1974 je za mnoge največja arheološka najdba 20. st. Na območju se nahaja grobnica prvega kitajskega cesarja Qin Shi Huangdija, ki si je že za časa svojega življenja dal urediti močno varovano palačo za posmrtno življenje. Vojaški ustroj, ki ga ščiti po smrti, je sestavljen iz različnih čet. Na ogled so tri dvorane z deli več kot 8000 kosov zaščitenih kipov. Po ogledu še obisk delavnice, kjer oblikujejo dragocene izdelke iz žada.

6. dan: XIAN–CHENGDU / zajtrk, večerja
Xian je ena izmed antičnih prestolnic Kitajske na področju Velike kitajske nižine. Tukaj je bil začetek Svilne poti, ki je preko številnih krakov stekala proti Mediteranu. V mestu so se od nekdaj mešale različne kulture in ga na ta način bogatile, kar je mogoče čutiti še danes skozi njegov poseben utrip. Po zajtrku ogled mestnega obzidja in sprehod skozi muslimansko četrt. Po ogledu vožnja na železniško postajo in hitri vlak do mesta Chengdu. Večerja in nočitev.

7. dan: CHENGDU–GUILIN / zajtrk, večerja
Danes bo dan namenjen pandam! Mesto Chengdu je glavno mesto regije Sečuan na jugozahodu države, prav tako mesto imenujejo tudi “Panda Central”, saj se samo nekaj kilometrov stran od centra mesta nahaja rezervat za pande, ker skrbijo za njihovo zaščito in razmnoževanje. Chengdu bo navdušil vsakega obiskovalca s svojo pisano kulturo, živahnim nočnim dogajanjem in okusno začinjeno kulinariko ter gostoljubnimi domačini. Posebej zanimivo za turiste je okrožje Qingyang, ki predstavlja središče restavracij in uličnih prodajalcev, kjer lahko najdete kulinarične dobrote, tipične za regijo Sichuan in je zelo priljubljena lokacija med domačini in obiskovalci. Pozno popoldne hitri vlak do Guilina, ki se nahaja sredi najobsežnejšega kraškega območja na svetu. Prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

8. dan: GUILIN–YANGSHUO–GUILIN / zajtrk, kosilo
Po zajtrku 4–urna plovba z ladjo po »leni« reki Li. Opazovali boste čudovito kraško pokrajino, polno zelenih gričkov, ki se dvigajo nad riževimi polji in nasadi agrumov. Med plovbo boste lahko videli ribiče pri delu in vaščane, ki se s čolni ali bambusovimi splavi prevažajo po reki, razigrane otroke med kopanjem v reki in morda perico na obali. Kosilo na ladji. Plovbo boste zaključili v vse bolj turističnem mestecu Yangshuo. Na živahni ulici »West Street« vas bodo različne stojnice, trgovinice in galerije vabile k nakupom, kjer boste preizkusili vaše sposobnosti barantanja. Za vse utrujene je na ulici polno lokalov. V Guilin se boste vrnili z avtobusom. Med vožnjo se boste na kratko ustavili v tipični vasici, ki vam bo prikazala tradicionalni način življenja na kitajskem krasu. Po doživetem dnevu vam zvečer priporočamo masažo nog. Prenočevanje.

9. dan: GUILIN–SHANGHAI / zajtrk, kosilo
Dopoldanski ogled slikovite podzemske jame »Trsne piščali« in krajši vzpon na hrib Fubo, od koder boste uzrli reko pod seboj in zelene kraške stolpiče povsod naokrog. Sledil bo obisk nasada čaja, ki je nepogrešljiv del kitajske kulture in vsakodnevnega življenja. Prevoz na letališče in let v Shanghai. Nekdanja ribiška vasica je zrasla v največje mesto v državi. Tu se pred vami razpre moderna Kitajska z vsemi dosežki in presežki. Po pristanku prevoz do hotela in prenočevanje.

10. dan: SHANGHAI / zajtrk, večerja
Sprehod po mestu vam bo odkril tipični stari del mesta z vrtovi sreče Yu, ki so danes oaza miru med steklenimi nebotičniki. Na promenadi Bund s kolonialnim pridihom se boste srečali s preteklostjo pristaniškega mesta. Najlepši pogled na mogočne stavbe je z reke. Kratko križarjenje po reki Huangpu je kot časovna kapsula, kjer na enem bregu občudujete zgodovino mesta, na drugem bregu pa se vam odkriva futuristično mesto. Obiskali boste delavnico s svilo in se sprehodili po nakupovalni ulici Nanjing. Prenočevanje.

11. dan: SHANGHAI–ZHUJIAJIAO–SHANGHAI–PEKING / zajtrk, kosilo
Jutranji obisk in ogled templja Bude iz žada, delujočega svetišča, v katerem prebiva približno 70 menihov. V templju je čaščen kip sedečega Bude iz belega žada, visok 1,9 m in težak približno tono. Izlet na obrobje Shanghaja, v Zhujiajiao. Malo historično mestece na vodi je prepredeno s številnimi kanali, po katerih plujejo čolnički, in s številni mostovi. Sprehod skozi ulice, zapolnjene s stojnicami in trgovinicami, nam bo nudil pogled v življenje na vodi. Še nekaj zadnjih vedut stare Kitajske pred odhodom na letališče in večerni let v Peking ter nadaljevanje z nočnim letom v Evropo.

12. dan: PEKING–LJUBLJANA
Po pristanku nadaljevanje leta v Ljubljano oz. na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine
  • dodatek za gorivo
  • lokalni prevozi po programu
  • prenočevanje v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrki
  • 4 kosila in 6 večerij v lokalnih restavracijah po programu
  • krajevni vodniki
  • ogledi z vstopninami po programu
  • vožnja s spalnikom od Pekinga do Xiana (v kabini za 4 osebe)
  • slovensko vodenje
  • organizacija potovanja
  • V ceno ni vključeno
  • dodatna prehrana
  • dodatni izleti
  • napitnine
  • pridobitev vizuma (vizum si morate pridobiti sami, cena je 80 EUR/osebo)
  • dodatne storitve po osebnem naročilu
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki