Skrivnostni Mjanmar

Kratek opis potovanja

Ko boste vstopili v deželo, se vam bo zdelo, da ste prišli v drugo časovno obdobje, kjer se ljudje oblačijo v tradicionalna oblačila, ne sledijo svetovni modi, živijo v skromnih bivališčih, hkrati pa uporabljajo najmodernejše kitajske mobilne telefone in na vsakem vogalu brezplačni wi–fi. Pritisk zunanjega kapitala je močan in vabljiv, zato tega občutka in razlik prav dolgo verjetno ne bo več. Zato je zdaj pravi čas da se nam pridružite na potovanju kjer odkrivamo pravi Mjanmar.

Destinacija

Mjanmar

Osnovni podatki o potovanju

ČAS POTOVANJA: 10 dni / 7 noči
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 10
VIZUM: mjanmarski

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–MANDALAY
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (ali enem od bližnjih letališč). Polet z vmesnim prestopanjem v Mandalay.

2. dan: MANDALAY
Pristanek v Mandalayu. Na poti do mesta postanek v Amarapuri, kjer si boste ogledali najdaljši leseni most na svetu–U–Bein, dolg 1,2 km iz tika. Ogled samostana Maha Gandaryone, kjer živi in študira več kot 1.000 menihov, oblečenih v tipično vinsko rdeče halje in samostana Bagaya. Prevoz do pristanišča in vožnja s trajektom do starega cesarskega mesta Inwa (prej Ava), ogled z vozom na konjsko vprego; pogledali si boste stražni stolp Nanmyint in samostan Maha Aungmye Bonzan ter Bagayar z ornamentnimi rezbarijami. Vzpon na Mandalay Hill in opazovanje sončnega zahoda. Prenočevanje.

3. dan: MANDALAY–BAGAN / zajtrk
Po zajtrku vožnja s trajektom v Bagan po reki Ayerarwaddy, ki lahko traja od 8–10 ur (odvisno od višine vode). Med plovbo boste lahko videli tipične prizore
vsakodnevnega življenja: pranje posode in perila v reki, umivanje, otroške igre v vodi… Nastanitev in prenočevanje. Opomba: v primeru, da bo vožnja s trajektom
odpovedana, boste leteli iz Mandalaya v Bagan.

4. dan: BAGAN / zajtrk
Ogled enega najbolj presenetljivih arheoloških mest v Aziji z več kot 2.000 pagodami, ki so lepo razporejene po planoti ob legendarni reki Ayerarwaddy: tržnica Nyaung Oo, pagoda Shwezigon, pagoda Ananda. Popoldne ogled templjev Sulamani, Dhammayangyi in Thatbyinnyu. Obisk muzeja Thanaka–posvečenemu drevesnemu deblu in korenini, ki jih uporabljajo za izdelavo dišeče bele kreme, s katero se ženske naličijo in tako zaščitijo proti soncu. Opazovanje sončnega zahoda na terasi enega od templjev.

5. dan: BAGAN / zajtrk
Vožnja s čolnom po reki Ayerarwaddy do otoka Kyun Thiri sredi reke. Postanek za obisk tipične vasice, ki se ukvarja s kmetijstvom, spoznavanje njihovih vsakodnevnih opravil, klepetanje z domačini. Obisk samostana, kjer vam bodo postregli s čajem in prigrizki. Popoldne obisk delavnice v vasici Phawsaw, kjer izdelujejo lakirane lesene spominke. Vožnja z vozom na konjsko vprego po pokrajini polni templjev, samostanov.

6. dan: BAGAN–NYAUNG U–HEHO−NYAUNG SHWE–JEZERO INLE / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in let v Heho. Vožnja do priznanega vinogradniškega posestva, kjer boste ob kozarčku uživali v razgledu po dolini ob jezeru Inle. Sledil bo ogled lesenega samostana Shwe Yan Pyay, kjer boste priča učenju ali molitvam mladih menihov. Vožnja s čolnom do hotela na obrežju jezera Inle. Prenočevanje.

7. dan: JEZERO INLE / zajtrk
Vožnja s čolnom po jezeru, ki je dolgo 22 km in široko 11 km. Videli boste med drugim ribiče, ki veslajo z nogo, plavajoče zelenjavne vrtove. Obiskali boste nekaj tradicionalnih obrtniških delavnic, kjer izdelujejo nože, posebne cigare, tkalnice blaga za tradicionalno oblačilo »longi«. Sončni zahodi ob jezeru zunaj so romantični, tihi, ob svečkah in dobri družbi.

8. dan: JEZERO INLE–HEHO–YANGON / zajtrk
Po zajtrku vožnja na letališče v Heho in let v Yangon. Prevoz v mesto in ogled votle pagode Botahtaung. Ogled čudovite pagode Shwedagon, ki se dviga nad Yangonom. Prenočevanje.

9. dan: YANGON–AZIJA–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do kraljevega jezera Kandawgyi, postanek za fotografiranje palače Karaweik, ki je narejena v obliki barke in pa pagode Shwedagon, ki se dviguje nad jezerom. Nekaj prostega časa za nakupe na tržnici. Prevoz na letališče in let na eno od azijskih letališč, nadaljevanje z nočnim letom v Evropo.

10. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Po pristanku nadaljevanje leta v Ljubljano oz. na bližnje letališče in prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • prevoz do odhodnega letališča in nazaj
  • letalski prevoz v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za
  • gorivo
  • lokalni prevozi po programu
  • prenočevanja v hotelih 3–4* v dvoposteljnih sobah z
  • ameriškimi zajtrki
  • ogledi z vstopninami
  • angleško govoreči lokalni vodniki
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • Cena ne vključuje
  • mjanmarskega vizuma
  • dodatnih obrokov
  • dodatnih ogledov
  • napitnin
  • prenosa prtljage in storitev po osebnih naročilih
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki