Doživeta Japonska

Kratek opis potovanja

Japonsko otočje, dežela na robu planeta, čisto drugačna, skrivnostna in lepa. Dežela prijaznih ljudi, gejš in samurajev, kjer so glavne vrline spoštovanje, urejenost in točnost. Futuristična moderna mesta se močno prepletajo s starodavnimi tradicijami.

Destinacija

Japonska

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - od 3.695 EUR
  • pri udeležbi najmanj 15 oseb - od 3.995 EUR
  • pri udeležbi najmanj 10 oseb - od 4.385 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 13 dni/11 noči
Najmanjše št. potnikov: 10


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–TOKIO
Zbor potnikov in polet iz Zagreba preko Dubaja v Tokio.

2. dan: TOKIO
Pristanek v Tokiu. Po ureditvi mejnih formalnosti sledi prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

3. dan: TOKYO / zajtrk
Zajtrk bo uvertura v vaš prvi japonski dan, katerega boste preživeli ob spoznavanju Tokia, enega največjih svetovnih mest ter glavnega mesta Japonske. Sledil bo panoramski ogled mesta s postankom pri Cesarski palači. Obiskali boste svetišče Meiji, občudovali razgled nad mestom in okolico s panoramskega nadstropja mestne hiše ter začutili vrvež elektronske četrti Akihabara ter nakupovalne cone Ginza.

4. dan: TOKYO–JEZERO KAWAGUCHIKO / zajtrk, večerja
Dan boste pričeli z obiskom ribje tržnice, prosto dopoldne pa preživeli z vodnikom ob spoznavanju mesta in njegovih posebnosti. Popoldan vožnja do jezera Kawaguchiko pod goro Fuji. Obrežje jezera je eno najbolj priljubljenih mest za opazovanje jesenskih barv. Nastanitev v ryokanu. Večer boste zaključili s tipično japonsko večerjo.

5. dan: GORA FUJI–NAGANO / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja do 5. postaje na gori Fuji. Najvišji vrh Japonske je aktiven vulkan, skorajda popolne oblike, ki meri v višino 3.776 m. Nič nenavadnega torej, da se Fujisan časti kot sveta gora in ima prav posebno mesto in pomen med ljudmi. Mnogim umetnikom pa predstavlja neskončen vir inspiracije. Obisk umetnostnega muzeja Kubota Itchiku, kjer se boste v čudovitem okolju spoznali s tehniko barvanja in slikanja na svileni kimono. Kosilo in popoldanska vožnja severno v olimpijsko mesto Nagano. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: JIGOKUDANI PARK–MATSUMOTO–TAKAYAMA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja do parka opic Jigokudani, kjer japonske snežne opice živijo v velikih skupinah in jih je izredno zabavno opazovati. Prizor namakanja v vročih bazenih vam bo zagotovo še dolgo ostal v spominu. Kosilu v lokalni restavraciji bo sledil zanimiv obisk farme japonskega hrena wasabi. Popoldan obisk gradu Matsumoto, ki je zaradi svoje avtentičnosti in lege v Severnih Alpah eden izmed najlepših japonskih gradov. Pozno popoldan vožnja do hotela in nastanitev. Večerni sprehod po tradicionalni Takayami.

7. dan: TAKAYAMA–SHIRAKAWAGO–TAKAJAMA / zajtrk, večerja
Celodnevni izlet po gorski okolici, ki je bila dolgo časa odrezana od sveta in je tako ohranila svojo tradicionalno podobo. Obiskali boste Shirakawago, del svetovne kulturne dediščine, kjer so v skupinah ohranjene lesene hiše s strmimi slamnatimi strehami, segajočimi skorajda do tal. Poseben tip arhitekture se imenuje gassho, kar pomeni »roke sklenjene v molitev«. Popoldanski ogled Takayame ter poizkušnja žganja sake. Nekaj prostega časa za samostojni potep po starem, tradicionalnem delu mesta preden se odpravite na večerjo, katere vrhunec bo lokalna hida govedina.

8. dan: VLAK TAKAYAMA–KJOTO / zajtrk
Današnjo razdaljo boste premagali z vlakom. Takayamo boste zapustili na vlaku z večjimi panoramskimi okni, ki omogočajo boljši razgled na slikovito okolico. Nadaljevali boste s hitrim vlakom Shinkansen do Kyota, kamor boste prispeli okoli poldneva. Popoldansko odkrivanje enega najlepših mest boste pričeli z obiskom gradu Nijo ter zaključili v templju Kiyomizu, kjer boste lahko srknili vodo iz posebnega izvira, ki se razdeli na tri in vam prinaša dolgo življenje, srečo v poslu ali ljubezni.

9. dan: KJOTO / zajtrk, večerja
Čaka vas zenovski dan med vrtovi in templji starega Kyota. Pričeli boste z ogledom templja zlatega paviljona – Kinkakuji ter nadaljevali z obiskom najbolj slavnega kamnitega vrta v templju Ryoanji. Čas za kosilo v predelu Arashiyama, sprehod skozi znameniti bambusov nasad ter občudovanje jesenskih barv na pobočju nad reko. Stanje zena boste vzdrževali skozi ceremonijo priprave in pitja zelenega čaja. Popoldan še obisk svetišča Fushimi Inari, kjer boste imeli možnost posneti fotografije prizorov iz filma Gejša. Po večerji v lokalni restavraciji se boste zazibali v zenovski spanec.

10. dan: KYOTO / zajtrk
Prost dan, katerega boste lahko preživeli po lastnih željah. Za doplačilo se lahko odpravite na izlet z vlakom, na ogled najbolj slavnega srednjeveškega gradu Himeji. Zaradi njegove elegance v beli barvi ga imenujejo Grad bele čaplje. Je eden izmed dvanajstih ohranjenih gradov v deželi in prav nikoli ni bil poškodovan v potresu, požaru ali vojni. Ogled in popoldan povratek v Kyoto. Prosti čas za sprehod po slovitem predelu očaj in gejš–Gionu.

11. dan: KYOTO–NARA–OSAKA / zajtrk, zaključna večerja
Dan boste pričeli z odkrivanjem Nare–najstarejše prestolnice Japonske. V mogočnem parku, med templji in svetišči se prosto sprehaja preko 1000 srn in srnjakov, ki imajo status svete živali, zato jih tudi obiskovalci radi razvajajo z njim ljubimi priboljški. Na poti proti Osaki se boste ustavili za ogled delavnice priznanih japonskih kuhinjskih nožev. Po enakem načinu jih mojstri izdelujejo že preko 600 let. Prihod v cvetoče trgovsko mesto Osako. Povzpeli se boste na Umeda Sky Building, od koder se odpira pogled na mogočno pristanišče spodaj. Zaključna večerja, ob kateri boste v prijetnem druženju sklenili vtise s potepanja po deželi vzhajajočega sonca. Prenočevanje.

12. dan: OSAKA–LETALIŠČE KANSAI–EVROPA / zajtrk
Ležerno jutro in čas za zadnja japonska doživetja. Čas za kosilo in pozno popoldan odhod na letališče Kansai. Letališče so uredili na impresivnem umetnem otoku. Prijava na let in polet proti Evropi.

13. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Postanek v Dubaju in nadaljevanje leta v Zagreb. Prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  •  
  • lokalni prevozi
  • prenočevanja ameriškimi zajtrki
  • v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • dodatni obroki po programu
  • ogledi z angleško govorečimi lokalnimi vodniki  
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • V ceno ni vključeno
  • dodatna prehrana
  • dodatni izleti
  • napitnine
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki