Mondena Ženeva

Kratek opis potovanja

Če ste ljubitelji tako narave kot kulture, je drugo največje mesto v Švici, ki leži ob Ženevskem jezeru in slovi po številnih znamenitostih, urejenosti in odlični čokoladi, pravi kraj za obisk.

Destinacija

Švica

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 339 EUR
  • pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 384 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 30


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–NOČNA VOŽNJA−GRAD CHILLON−MONTREUX−VEVEY−ŽENEVA / večerja
Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani ob 1.00 uri. Nočna vožnja preko severne Italije proti Švici. Začeli boste z ogledom gradu Chillon, ki je bil celo navdih angleškemu pesniku Lordu Bayronu. Z gradu, ki se nahaja na majhnem otočku, se odprira prelep razgled na Montreux in Alpe. Od tu se boste zapeljali do Montreux, letovišče ob Ženevskem jezeru, kjer se bohotijo prestižni hoteli in palače. Poseben vtis bo na vas naredila raznolika vegetacija (fige, mandljevci, ciprese, magnolije), ki je tu bujna zaradi mile klime. Po sprehodu po starem mestu, sledi vožnja do letovišča Vevey, kjer se boste sprehodili ob obali vse do spomenika slavnega igralca in režiserja Charlieja Chaplina. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: ŽENEVA−NYON−LOZANA−ŽENEVA / zajtrk, večerja
Po zajtrku sledi krožni ogled mesta Ženeva. Ena najbolj znanih ženevskih znamenitost je najvišji evropski vodomet Jet d'Eau, ki se dviga z gladine jezera kar 145 m visoko. Sprehod po starem mestnem središču, mimo katedrale svetega Petra z mogočnim zvonikom, zidu reformacije, »mediteranskega predela« Carouge in znamenite cvetlične ure v angleškem vrtu. Vožnja do Nyona, majhnega srednjeveškega mesteca, kjer se boste po majhnih ulicah sprehodili skozi staro mesto do gradu Chateau de Nyon. Nyon je znan tudi kot središče UEFA−evropska krovna nogometna organizacija. Prav tu se izvajajo žrebi Lige prvakov in Evropske lige. Popoldne vožnja v olimpijsko prestolnico Lozano, kjer je tudi sedež mednarodnega olimpijskega komiteja. Ogledali si boste Olimpijski muzej in stari del mesta, ki se je razvil okrog gotske katedrale. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: ŽENEVA−MARTIGNY−SION−LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja proti Martingy, mestu, ki se nahaja ob reki Roni in njenem levem pritoku Dranse, na križišču poti med Francijo, Italijo in Švico. Sprehod mimo znamenitosti: rimski amfiteater iz 2. stoletja, grad s stolpom Bâtiaz, cerkev sv. Mihaela iz 14. stoletja... V prostem času možnost ogleda številnih muzejev – ustanov Pierre Gianadda, Louis Moret Tissieres, André Guex−Joris, Plan−Cerisier, muzeja bernardinca, vodnega mlina Semblanet, Darrieusova vetrne turbine. Po prostem času boste nadaljevali z vožnjo do Siona. Skalna vrhova skrbno čuvata staro škofijsko mesto z dvatisočletno zgodovino v kantonu Valais. Krajši ogled mesta, kjer lahko najdete dvorec−Château de Tourbillon, cerkev Château de Valère, v kateri je danes muzej zgodovine. Druge pomembne stavbe so katedrala Notre−Dame−du−Glarier, cerkev sv. Théodule iz leta 1516, palača Supersaxo (1505), mestna hiša iz leta 1660 in ruševina gradu Château de la Majorie, v katerem je danes ohranjen del umetniške galerije. Vožnja po slikoviti dolini Rone in čez prelaz Simplon v Italijo ter proti Ljubljani.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • 2 polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
  • vstop grad Chateau de Nyon
  • cestne pristojbine in parkirnine
  • stroški organizacije
  • slovensko vodenje potovanja
  • DDV
  • avtobus


Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Salzburg - Passau - Linz

Ravena - Rimini - San Marino

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki