St. Peterburg in Moskva

Kratek opis potovanja

St. Peterburg in Moskva, dvoje veličastnih in tako različnih ruskih prestolnic. Moskva vas bo veselo sprejela in se vam predstavila s svojim živahnim ruskim temperamentom, St. Peterburg pa vas bo začaral z bogato kulturnozgodovinsko dediščino. Z nami boste doživeli nepozabno rusko dogodivščino.

Destinacija

Rusija

Popust za zgodnje prijave

  • 60 EUR na osebo za prijave do 90 dni pred odhodom

Popust se upošteva ob potrditvi rezervacije do 90 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.

Naša dodana vrednost

  • dnevna vožnja z vlakom
  • hoteli 4*

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 7 dni / 6 noči
Najmanjše št. potnikov: 25
Vizum: ruski


Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–ST. PETERBURG
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali zbirališče na letališču 2 uri pred poletom. Polet letala preko enega izmed evropskih letališč proti St. Peterburgu. Po pristanku prevoz z avtobusom do hotela, nastanitev, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

2. dan: ST. PETERBURG / zajtrk
Zajtrk. Avtobusni ogled mesta: Nevski prospekt, Vasiljevski otok, Petropavlovska trdnjava z grobnico ruskih carjev. Nadaljevali boste po bregu reke Neve, mimo Zimskega dvorca, letnega vrta in veličastne Izakove katedrale. Ustavili se boste tudi pri križarki Aurora, katere strel iz topa je sprožil Oktobrsko revolucijo leta 1917. Popoldne možnost ogleda znamenitega muzejskega kompleksa Ermitaž (doplačilo). Kompleks, v katerem so stari Ermitaž, novi Ermitaž, mali Ermitaž, Carsko gledališče in baročni Zimski dvorec, kjer je bil glavni sedež ruskih carjev, hrani več kot 3 milijone eksponatov umetnikov, od kamene dobe do današnjih dni. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan: ST. PETERBURG–(PUŠKIN in PETERHOF)–ST. PETERBURG / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo vas vabimo na celodnevni izlet v Puškin in Peterhof. V Puškinu (Carsko Selo) boste obiskali mogočno palačo Katarine I., žene Petra Velikega, v kateri je na ogled od leta 2003 znova urejena svetovno znana Jantarna soba. Okoli njene zgodovine, predvsem pa uničenja po drugi svetovni vojni, so se spletle številne zgodbe in znanstveniki, zgodovinarji in tudi iskalci zakladov so še vedno v polnem zagonu. Njena skrivnost še ni razkrita. Nato vožnja do Petrovega dvorca, slovite letne rezidence Petra I. v Finskem zalivu s čudovitim vrtom, ki spominja na pariški Versailles. Po ogledu veličastne palače še sprehod po parku, nato vrnitev v hotel. Da bi doživeli zadnji večer v St. Peterburgu nekoliko drugače, vam predlagamo obisk ene izmed kulturnih predstav, ki jih mesto ponuja (kozaki, balet …). Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: ST. PETERBURG–MOSKVA / zajtrk
Po zajtrku se boste s hitrim vlakom popeljali na relaciji St. Peterburg–Moskva. Ob prihodu v mesto, ki si je leta 2009 prislužilo »zanimiv« naziv najdražjega mesta na svetu, bo sledil panoramski ogled mesta z avtobusom. Popeljali se boste po glavnem mestu Ruske Federacije, med vožnjo občudovali raznolikost 1 –milijonskega mesta in se ustavljali pri pomembnejših znamenitostih: Kremelj (zunanjost) in njegove cerkve, Rdeči trg, cerkev Vasilija Blaženega, Bolšoj teater, Univerza Lomonosov, Novodevični samostan, stadion Lužniki... Prevoz do hotela in nastanitev. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

5. dan: MOSKVA / zajtrk
Po zajtrku priporočamo obisk znamenitih moskovskih metro postaj (doplačilo), ki jih zaradi veličastne arhitekture imenujejo tudi “podzemni muzej”. Popeljali se boste z moskovskim metrojem, ki sodi med najtočnejše na svetu. Sledi ogled notranjosti Kremlja (doplačilo), pribl. 28 ha velikega jedra mesta, za katerega so stari Moskovčani govorili: “Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še Bog.” V Kremlju se boste sprehodili do stolničnega trga, mimo Velike kremeljske palače in carskega zvona, ki velja za največjega na svetu. Obiskali boste lahko veličastno kremeljsko katedralo ter zakladnico, v kateri je našel  prostor muzej zbirk nakita in oblačil, hranijo pa tudi eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu. Prosto popoldne ali za doplačilo obisk Tretjakovske galerije in voden ogled del ruskih umetnikov. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

6. dan: MOSKVA–(SERGIJEV POSAD)–MOSKVA / zajtrk
Zajtrk in prost dan, da doživite utrip mesta. Za doplačilo priporočamo izlet v Sergijev Posad. Mestu, ki pomeni za rusko pravoslavno cerkev to, kar pomeni za katolike Vatikan, kraljuje veličasten samostan Troice–Sergieva Lavra, ki je eden najstarejših odprtih pravoslavnih samostanov v Rusiji. Znotraj samostanskega kompleksa se bohoti več cerkva z značilnimi čebulastimi kupolami, poslikanimi v modri barvi. Sprehodili se boste po samostanu in spoznali življenje menihov. Po ogledu sledi čas za pravo rusko kosilo. Vrnitev v Moskvo, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

7. dan: MOSKVA–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Za doplačilo priporočamo obisk multimedijskega muzeja Panorama, posvečenega Borodinski bitki, ki velja za eno najbolj krvavih bitk 19. stol. ali pa obisk muzeja kozmonavtike, ki je odličen pregled zgodovinoe raziskovanja vesolja. Predvidoma popoldan prevoz na letališče in odhod letala proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz Benetke–St.Peterburg–Moskva–Benetke v
  • ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • avtobusni prevoz iz letališča v St.Peterburgu do hotela in nazaj
  • avtobusni ogled St. Peterburga
  • avtobusni prevoz v Moskvi do hotela z ogledom mesta
  • avtobusni prevoz iz hotela na letališče v Moskvi
  • 6 prenočevanj z zajtrki v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah
  • lokalni vodnik
  • slovensko vodenje
  • organizacija potovanja
  • letalo
  • vlak

Popusti

  • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki