Klasična Grčija in Meteora

Kratek opis potovanja

V tednu dni si bomo poleg lepot Aten in Peloponeza ogledali še Meteoro - eno največjih naravnih znamenitosti na svetu, kjer se na v "nebesa strlečih" stolpičih nahajajo samostani iz bizantinskega obdobja.

Destinacija

Grčija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - 449 EUR
  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 479 EUR

Naša dodana vrednost

  • Atene - grška prestolnica z Akropolo
  • Mikene z več kot 3000 let starimi Levjimi vrati
  • Epidavros z amfiteatrom z edinstveno akustiko v svetovnem merilu
  • Delfi - svetovno znano antično preročišče, vklesano v prepadne stene gorovja Parnassos
  • Korintski prekop in Meteora - mojstrovini človeka in narave

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 7 dni / 6 noči
Najmanše št. potnikov: 35


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−BENETKE
Na pot se boste podali v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Benetk, kjer se boste vkrcali na grško hitro ladjo in se nastanili v štiriposteljnih notranjih kabinah. Preostanek dneva boste namenili spoznavanju razkošne grške ladje, kjer vam bo pot hitro minila. Za najbolj zagrete bo priložnost za prvo učno urico sirtakija v ladijski diskoteki. Prenočevanje.

2. dan: IGOUMENITSA−METEORA−KAMENA VOURLA / večerja
Dopoldan prihod ladje v Igoumenitso. Vožnja skozi Ioanino do Kalambake in do ene izmed svetovnih čudes: “samostanov v vrtoglavi višini”–Meteore. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo dvigajo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki od 14. st. gradili nedostopne samostane, da bi povsem ločeni od sveta lahko razmišljali o smislu življenja in božji vsemogočnosti. Znotraj samostanskih zidov so nastajale dragocene umetnine v pozno bizantinskem slogu: mojstrske stenske slikarije, umetniške ikone, bogato okrašeni rokopisi in odlični rezbarski izdelki. Zunanji ogled samostanov in nadaljevanje vožnje do Kamene Vourle. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje

3. dan: KAMENA VOURLA−DELFI−ATENE / zajtrk
Po zajtrku vožnja prek gorate Gravije v Delfe, najbolj znano grško preročišče, kamor so bila velika romanja in igre, kjer je domovala prerokinja Pitija. Sprehodili se boste po arheološkem prostoru, imenovanem ”Sveta cesta” do Apolonovega templja, kjer je med stebri sedela skrivnostna Pitija in obiskovalcem prerokovala usodo. Ogled nekdanjega gledališča, stadiona. Nadaljevanje poti do Aten. Po prihodu v Atene nastanitev v hotelu. Večerni sprehod do Plake, kjer si boste lahko za doplačilo ogledali folklorni večer in pokusili tipične grške specialitete. Pa tudi priložnost, da se naučite sirtaki. Prenočevanje.

4. dan: ATENE−KORINT−LOUTRAKI / zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu. Krožni avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije: vožnja do stadiona Panathinaikos, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Ogled »zgornjega mesta«, kot so imenovali Akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta. Sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona … Nekaj prostega časa za kosilo in nakupovanje na največji pokriti tržnici v Grčiji, nato vožnja do Korintskega prekopa. Ogled slavnega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Korint je bil zaradi dostopa do Egejskega morja v starem veku najpomembnejše grško trgovsko mesto. Že zgodaj so razmišljali, kako bi tu prečkali ozek pas kopnega in se tako izognili jadranju okrog viharnega južnega rta Peloponeza. Delno so ladje vlekli po 6 km dolgi tlakovani trasi. Z gradnjo prekopa na najožjem delu so začeli že v antiki, dokončali pa so ga šele leta 1893. Širok je 23 m, globok 8 m, na straneh pa se dvigajo 52 m visoke stene. Vožnja v Loutraki, nastanitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: LOUTRAKI−PELOPONEZ−LOUTRAKI / zajtrk, večerja
Zajtrk v hotelu in vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Nadaljevanje poti prek osrčja Peloponeza do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole ... Večerja in prenočevanje v hotelu.

6. dan: LOUTRAKI−PATRAS / zajtrk
Zajtrk v hotelu in prosto dopoldne za uživanje v simpatičnem letoviškem središču. Loutraki je simpatično grško letoviško središče ob Korintskem zalivu, 65 km od Aten. Znano je po naravnih izvirih vode in številnih spa centrih ter casinoju. Ime kraja izvira iz besede loutro, kar pomeni kopališče oz terme. Popoldne vožnja proti Patrasu. Vkrcanje na hitro ladjo in nastanitev v štiriposteljnih notranjih kabinah. Nočna plovba.

7. dan: BENETKE−LJUBLJANA
Plovba po Jadranskem morju do pristanišča v Benetkah. Po izkrcanju vožnja z avtobusom proti Ljubljani, kamor boste prispeli v jutranjih urah naslednjega dne.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevozi po programu
  • prevoz s hitro ladjo Benetke−Igoumenitsa/Patras–Benetke in prenočevanje v
  • štiriposteljnih notranjih kabinah
  • 1 prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Atenah
  • 3 polpenzioni v hotelu 3* v Kammeni Vourli in Loutrakiju
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
  • avtobus

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • strošek za vstopnine in javni prevoz pribl. 50 EUR


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki