Albanija - neodkriti biser Evrope

Kratek opis potovanja

Čudovita neokrnjena narava, kulturna dediščina narodov iz preteklosti in peščene plaže s kristalno čistim, modrozelenim morjem jemljejo dih.

Destinacija

Albanija

Dolgo časa zaprta, pod strogo vladavino voditelja Enverja Hoxha, se Albanija v zadnjih letih vse hitreje razvija. Mesto Tirana ima lepo ohranjeno staro jedro, novi del se vse bolj približuje modernim mestom, vse več je hotelov in restavracij ob peščenih plažah s kristalno čistim morjem, še vedno je veliko neokrnjene narave, ljudje so veseli vedno večjega obiska turistov in vas prijazno sprejmejo na vsakem koraku.

Naša dodana vrednost

 • povratni let iz Ljubljane

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20/30

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–TIRANA–DRAČ / večerja
Odhod z ljubljanskega letališča ali enega od bližnjih letališč v opoldanskih urah. V primeru odhoda z drugega letališča prevoz iz Ljubljane do letališča (za doplačilo). Po pristanku prevoz v Tirano in ogled albanske prestolnice, mesta nasprotij, ki se hitro razvija iz nekoč zaostale prestolnice v moderno mesto. V starem delu so pisano pobarvane stavbe, mogočne mestne palače in slikoviti trgi. V novejšem delu so moderna stanovanjska naselja in nova trgovska središča. Videli boste Narodni muzej, mošejo Ethem bega, pravoslavno cerkev, katoliško katedralo, Skenderbegov trg… Po ogledu nekaj prostega časa, nato vožnja v Drač, pristanišče in letoviško mesto ob jadranski obali. Nastanitev v hotelu, večerja, prenočevanje.

2. dan: DRAČ–(BERAT)–DRAČ / zajtrk, ogled Drača, (izlet) večerja
Po zajtrku spoznavanje mesta, ustanovljenega 627. leta. To največje luško mesto obdajajo staro obzidje, amfiteater in gledališče na eni, žerjava rimskega pristanišča, lepe mivkaste in prostorne plaže pa na drugi strani. Po ogledu povratek v hotel, popoldne prosto za sprehode ob morju, sončenje in uživanje v hotelu ali letovišču. Za doplačilo po ogledu Drača priporočamo lep izlet v Berat, »mesto s 1000 okni« pod zaščito Unesca. Ogled živopisne trdnjave in muzejskega mesta. Znotraj zidov je večje število pravoslavnih cerkva, mesto obiskujejo turisti od blizu in daleč. Po ogledu povratek v hotel. Zvečer večerja v hotelu. Prenočevanje.

3. dan: DRAČ–KRUJE–TIRANA–LJUBLJANA / zajtrk, izlet v Kruje
Po zajtrku odhod iz hotela in avtobusni izlet v mestece Kruje, prestolnico prve avtonomne pokrajine albanske države v srednjem veku. Skozi stari bazar, kjer je polno obrtniških ročnih del do trdnjave in muzeja Skenderbega, ki velja za očeta albanskega naroda. Po ogledu prosti čas za osvežitev, kavico, sprehode ali nakupe spominkov in albanskih proizvodov. V opoldanskih urah odhod iz Kruje. Vožnja na letališče v Tirani in v popoldanskih urah polet proti domu. V primeru pristanka na okoliškem letališču prevoz do Ljubljene.


V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz do Tirane
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • prevozi po programu
 • 2 polpenziona (večerji, nočitvi, zajtrka) v dvoposteljnih sobah v hotelu
 • 3*/4*
 • ogledi po programu
 • vstopnine v Skenderbegov muzej
 • v etnografski muzej v Kruji
 • v amfiteater v Draču
 • lokalno vodenje
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja
 • V ceno ni vključeno
 • prevoz na letališče, kadar odhod ni z ljubljanskega
 • letališča
 • letalo


Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Salzburg - Passau - Linz

Ravena - Rimini - San Marino

Gradiščanska

Sarajevo

Benetke - Rimini - San Marino

Gardsko jezero - Gardaland

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki