Berlin z letalom

Kratek opis potovanja

Berlin je neverjetna mešanica glamurja in surovosti, davne nežnosti in stroge modernosti. Je preplet burne zgodovine in ležernih popoldnevov v parkih ter živahnega nočnega življenja ter številnih muzejev, primernih za vse starosti. Ena najbolj živahnih svetovnih metropol vas pričakuje!

Destinacija

Nemčija - Berlin

Odhod 30. 4. 2020 - polet iz Ljubljane


Ne spreglejte - cena na osebo

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - od 369 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - od 429 EUR

Odhod 30.4.2020

 • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 399 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 459 EUR
    

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni/ 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA / BENETKE–BERLIN
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani ali v Benetkah. V primeru odhoda iz Benetk bo organiziran povratni transfer na letališče za doplačilo in predviden jutranji polet proti Berlinu. Avtobusni krožni ogled: Brandenburška vrata, promenada Unter den Linden, na kateri so našli svoj prostor slavni hotel Adlon, ambasade, Humboltova univerza, Opera, nekdanja orožarna in danes Zgodovinski muzej, rimokatoliška katedrala, Aleksanderplatz, ostanki zidu na predelu, imenovanem East Side Gallery. Prevoz do hotela in nastanitev. S podzemno železnico se boste podali na raziskovanje. Zapeljali se boste skozi novo, moderno železniško postajo do znamenitega Reichstaga. Sprehodili se boste do zgodovinskih Brandenburških vrat–ponosnega simbola prestolnice, slavoloka zmage in se ustavili ob največjem evropskem spomeniku židovskega holokavsta. Ogledali si boste vse največje znamenitosti: muzejski otok s številnimi muzeji (novi in stari muzej, Pergamonov muzej, stara nacionalna galerija…), najstarejši predel Nikolaviertel, največji park v mestu Tiergarten ter elegantno nakupovalno avenijo Kurfüstendamm. Prenočevanje.

2. dan: BERLIN / zajtrk
Zajtrk. Nenavaden obisk berlinskega podzemlja (doplačilo), ki prikaže zgodovino mesta z druge perspektive. Berlinsko podzemlje niso le podzemne železnice, ampak bunkerji iz 2. svetovne vojne, kamor so se prebivalci delavskih berlinskih sosesk zatekli med letalskimi napadi leta 1945. Z obiskom boste doživeli živo pričanje vojnega Berlina. Tla so posejana z zarjavelim strelivom, pištolami, starimi škornji, čeladami, vojaškimi posteljami. Slišali boste tudi kako nad vami bučijo bombe, kako mesto zajemajo plameni in kako so tu družine upale na rešitev. Na prehodu Checkpoint Charlie, ki je bil nekdaj najbolj znan prehod med razdeljenim Berlinom, si boste za doplačilo lahko ogledali muzej, ki prikazuje zgodovino berlinskega zidu. S Kompasovim vodnikom se boste podati na 368 m visoki Fernsehturm na Aleksanderplatzu in si ogledali 360° panoramo Berlina. Sprehod mimo ˝rdeče˝ mestne hiše do najstarejšega mestnega predela Nikolaiviertel. Zvečer za doplačilo možnost ogleda ene izmed trenutnih predstav v Friedrichstadt Palast–največjem evropskem zabaviščnem teatru, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi predstavami. V letu 2020 si lahko ogledate (priporočamo rezervacijo) neverjetno glasbeno, plesno in gimnastično predstavo “VIVID”. Prenočevanje.

3. dan: BERLIN–POTSDAM–BERLIN / zajtrk
Zajtrk. Prosto za samostojno raziskovanje ulic Berlina ali za doplačilo izlet v Potsdam, kjer je živel Friderik I., kralj Prusije, ki je imel najbolj urejeno vojsko v tedanji Evropi, njegov sin pa je v palačo in njene lepo urejene vrtove vabil pisatelje, glasbenike in politike, prijateljeval je tudi z Bachom in Voltairom. Nekdanja prestolnica države Brandenburg je doživljala bleščeče življenje pruskega dvora v palači Saussouci. Ko so se po sedemletni vojni Prusi dokazovali svetu, so zgradili še razkošno Novo palačo. V Potsdamu je bila leta 1945 znamenita konferenca, na kateri so se v Cecilienhofu srečali Churchill, Truman in Stalin. Vrnitev v Berlin. Popoldan se boste lahko podali do trga Potsdammer, ki je bil nekdaj ujet med vzhodnim in zahodnim delom mesta. V 90. letih prejšnjega stoletja največje gradbišče Evrope, danes je novo moderno središče Berlina. Zvečer se boste lahko odpravili do dvorišč Berlina–Hackensche Höfe. Prenočevanje.

4. dan: BERLIN–LJUBLJANA /BENETKE / zajtrk
Zajtrk. Priporočamo vožnjo z ladjo po reki Spree ali obisk katerega izmed zanimivih muzejev; izbirate lahko med številnimi umetnostnimi muzeji ali muzeji, ki pripovedujejo zgodovino razdeljenega Berlina, zanimiv Židovski muzej, morda Tehnični muzej ali vedno živahen Živalski vrt. V prostem času si boste lahko izbrali svojega »berlinskega medveda«, ki je simbol mesta in si ga v obliki spominka lahko odnesli domov ali se sprehodili po najbolj znani elegantni nakupovalni hiši KaDeWe. Predviden popoldanski polet proti Ljubljani ali Benetkam. V kolikor bo povratek v Benetke, bo organiziran povratni transfer v Ljubljano proti doplačilu.


V ceno je vključeno

 •  
 • povraten letalski prevoz do Berlina
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in
 • dimenzijami 56 cm x 45 cm x
 • 25 cm
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • prevoz letališče–hotel–letališče v Berlinu
 • DDV
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja
 • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
 • olimpijski stolp 5 EUR
 • podzemna železnica - enodnevna vozovnica pribl. 7 EUR
 • muzej Checkpoint Charlie 14,5 EUR    
 • vožnja po reki Spree 15,5 EUR

Popusti

 • 15% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Salzburg - Passau - Linz

Ravena - Rimini - San Marino

Gradiščanska

Sarajevo

Benetke - Rimini - San Marino

Gardsko jezero - Gardaland

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki