Biseri Makedonije, Albanije in Črne gore

Kratek opis potovanja

Vabimo vas na lepo in zanimivo potovanje skozi Hrvaško in Srbijo v Makedonijo, Albanijo in Črno goro. Povratek skozi BIH in Hrvaško.

Destinacija

Albanija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 489 EUR
  • pri udeležbi najmanj 40 oseb - od 509 EUR
  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - od 534 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 7 dni z nočno vožnjo / 6 noči
Najmanjše št. potnikov: 45/35

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–OBREŽJE–HRVAŠKA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu, v Ljubljani ob 20.uri. Vožnja do mejnega prehoda Obrežje in po avtocesti mimo Zagreba proti Beogradu.

2. dan: BEOGRAD–NIŠ–SKOPJE / ogled mesta, večerja
Po nočni vožnji skozi Srbijo v dopoldanskih urah prihod v Makedonijo. Vožnja do Skopja in ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustafa Pašina džamija, stari most, reka Vardar, trg Makedonija. Po ogledu nekaj prostega časa za kosilo ali osvežitev. Prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne prosto v Skopju ali za doplačilo izlet z avtobusom in gondolo na vrh Vodno nad mestom, z lepim razgledom na Skopje, dolino Vardar in okoliške vrhove. Večerja in prenočevanje.

3. dan: SKOPJE–KAVADARCI –BITOLA–OHRID–STRUGA / zajtrk, ogled kleti z degustacijo, ogled Bitole, večerja
Po zajtrku vožnja po dolini Vardar proti jugu do Kavadarcev. Postanek za ogled vinogradov in ene od vinskih kleti ter degustacijo njihovih vin. Nato vožnja čez Prilepsko polje, kjer so nasadi tobaka, do Bitole. Postanek za ogled mesta in ostankov antične Herakleje. Popoldne vožnja do Ohridskega jezera in naprej v Strugo. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: STRUGA–OHRID–OHRIDSKO JEZERO–SVETI NAUM– STRUGA / ogled Ohrida in Ohridskega jezera (izlet z ladjo), večerja
Po zajtrku prevoz v Ohrid in ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti Ohrida: pristanišče, stara čaršija, cerkev Sv. Sofije, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Plaošnik, Samuelova trdnjava, galerija ikon, idr. Nato nekaj prostega časa za oddih, sprehode po mestu in ob jezeru ali osvežitev. Popoldne izlet z avtobusom pod planino Galičico ob Ohridskem jezeru, do Sv. Nauma in ogled. Za doplačilo panoramski izlet z ladjo po Ohridskem jezeru, do samostana Sv. Naum, postanek za ogled cerkve, samostanskega kompleksa in izvirov reke Drim. Povratek v hotel z avtobusom. Zvečer večerja v hotelu, prenočevanje.

5. dan: STRUGA–TIRANA–DRAČ
Po zajtrku vožnja v Albanijo. Skozi Elbasan boste v opoldanskih urah prispeli v glavno mesto Tirana, ki vas bo presenetilo s svojimi pisanimi pročelji, spomeniki iz komunističnega obdobja, tržnicami, mošejami, palačami, restavracijami … Ogled Skenderbegovega trga, s katerega vodijo vse glavne ulice. Sprehodili se boste mimo Skenderbegovega spomenika, mošeje Et’hem Bey, stolpa z uro, kulturnega doma, vladne palače, parlamenta, različnih rezidenc, kongresne palače … Po ogledu vožnja do Drača, pristanišča in letovišča ob Jadranski obali. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. dan: DRAČ–KRUJA–SKADAR–SKADARSKO JEZERO–SVETI ŠTEFAN–BUDVANSKA RIVIERA / ogled Kruje, Skadra, kleti Šipčanik, Skadarskega jezera, Budvanske riviere, degustacija vin, večerja
Po zajtrku odhod v Krujo, mesto, ki ga obdajajo veličastne gore in nasadi oljk, najbolj znano je po svoji nepremagljivosti pred Turki v času Skenderbega. Ogledali si boste svojevrstne albanske hiše in bogat bazar, Skenderbegov spomenik, grad s Skenderbegovim muzejem, etnografski muzej … Pot boste nadaljevali proti Skadru. Postanek za ogled mestnega središča, katedrale in džamije. Nato vožnja v Črno goro. Postanek za ogled vinogradov in kleti Šipčanik ter degustacijo njihovih izvrstnih vin. Nato vožnja do Skadarskega jezera in črnogorske obale. Mimo Petrovca in Sv. Štefana boste prispeli na Budvansko riviero. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7. dan: CETINJE–(LOVĆEN)–KOTOR–BOKA KOTORSKA–BUDVA–NEUM
Po zajtrku vožnja na Cetinje. Postanek za sprehod po mestu in ogled: dvor kralja Nikole, cetinski manastir, biljarda, center mesta (zunanji ogledi). Če bo vreme primerno, vožnja v nacionalni park Lovćen in ogled Njegoševega mavzoleja (doplačilo vstopnine). Vožnja do Njegušev. Postanek za pokušino pršuta in vina. Nato vožnja po kotorskih serpentinah proti Kotorju. Postanek za ogled lepega utrjenega mesta ob Kotorskem zalivu. Po ogledu vožnja do Budve, sprehod po mestu, ogled in nekaj prostega časa. Povratek v hotel, večerja, prenočevanje.

8. dan: BUDVANSKA RIVIERA–BOKA KOTORSKA–DUBROVNIK–STON–NEUM–LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja v Tivat in ob zalivu Boke Kotorske skozi Hercegnovi in Igalo proti Hrvaški. Mimo Dubrovnika vožnja do Stona. Postanek za ogled mesta in solin. Nato vožnja v Neum in v dolino Neretve, od tam pa po avtocesti skozi Dalmacijo in Liko proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČE STARINE pri Otočcu: Petrol, približno 35 minut po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE ZALOKE: Petrol, približno 45 minut po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE ČATEŽ: Petrol, 60 minut po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČE OBREŽJE: OMV, 65 minut po odhodu iz Ljubljane


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoze z udobnim turističnim avtobusom po programu
  • 6 polpenzionov v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4* (1x v Skopju, 2x ob
  • Ohridskem jezeru, 1x v Draču in 2x na Budvanski rivieri)
  • ogled vinskih kleti z degustacijo v Makedoniji in Črni gori
  • degustacija pršuta in vina v Črni gori
  • ogled solin v Stonu
  • ogledi in vstopnine po programu
  • stroški vodenja in organizacije potovanja
  • avtobus


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki