Z vlakom Bernina express iz Švice v Italijo

Kratek opis potovanja

Spoznajte deželo s slikovitimi vasicami ter pristno naravo, kjer življenje teče kot »šivarska ura«. Doživite vožnjo z vlakom Bernino Express − najvišjo evropsko železnico, čez prelaz Bernina.

Destinacija

Švica

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 229 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 259 EUR


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 30

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–BRIKSEN–BOLZANO–MERANO / večerja
Odhod avtobusa ob 4.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja po Avstriji, mimo Spittala in Lienza, do Briksna, kjer si boste ogledali mestne znamenitosti sedeža nekdanje briksenške škofije. Nato se boste zapeljali do Bolzana, glavnega mesta večinoma nemško govoreče Južne Tirolske in se sprehodili po mestu. V arheološkem muzeju (doplačilo) se ponašajo z enim največjih odkritij v Evropi–Ötzijem, mumijo človeka iz ledene dobe, ki so jo našli leta 1991. Ustavili se boste v zdraviliškem mestecu Merano, imenovanem tudi biser Južne Tirolske. Tja so zahajali številni evropski vladarji na zdravljenje in dopust. Sprehod mimo številnih palač, skozi staro mestno središče, mimo parkov in promenad. Možen ogled gradu Trauttmansdorff (doplačilo) s čudovitim botaničnim vrtom, v katerega je zahajala žena avstro–ogrskega cesarja Franca Jožefa, slavna Sissi. Po dolini reke Adige se boste zapeljali do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: ENGADIN–ST. MORITZ–BERNINA–TIRANO / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do švicarskega Engadina, imenovanega tudi Innov vrt. To je 90 km dolga dolina od izvira Inna do avstrijske meje in je ena najlepših alpskih dolin. To je dolina idiličnih vasic, kot je Zuoz (1750 m), ki se dvigajo na prisojnih straneh nad cesto. Na obeh straneh doline se bohotijo v nebo vrhovi, le redki nižji od 3000 m. Slavni in mondeni St. Moritz ali San Murezzan (po romonško) leži na višini 1822 m. Prijetno se bo sprehoditi po njegovih ulicah. Nato se boste zapeljali do železniške postaje Pontresina in se peljali (za doplačilo) z vlakom Bernino Express − najvišja evropska železnica čez prelaz Bernina, kar je prav gotovo neponovljivo doživetje. Izstopili boste v Tiranu. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

3. dan: TIRANO–VAL CAMONICA–JEZERO ISEO–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in vožnja po približno 50 km dolgi dolini Val Camonici, ki je vpisana na Unescov seznam kulturne in naravne dediščine. Na njenem območju so odkrili prek 200.000 skrivnostnih skalnih podobic kamunov. Nekatere si boste lahko ogledali (doplačilo). Že vožnja po dolini je zanimiva, saj se na obeh straneh dvigajo alpski vrhovi iz granita. Zapeljali se boste ob jezeru Iseo, ki je dolgo 25 km in ga obkrožajo zimzelena drevesa in grmičevje, v ozadju pa so visoke gore. Vožnja z ladjico na otok Monte Iseo. Vožnja proti Sloveniji s prihodom v poznih večernih urah.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • cestnine in parkirnine
  • 2 polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
  • ladja Lago d’Iseo
  • stroški organizacije in vodenja potovanja
  • DDV
  •  
  • avtobus

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • grad Trauttmansdorff 13 EUR
  • Val Camonica 6 EUR

Popusti

  • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik



Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki