Berlin s pridihom tropov

Kratek opis potovanja

Vrhunec potovanja je izlet v vodni park Tropical Island, ki ponuja največji notranji deževni gozd na svetu, spa, najvišji vodni tobogan v Nemčiji in zunanji predel AMAZONIA z reko Whitewater River.

Destinacija

Nemčija - Berlin

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 329 EUR na osebo
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - 379 EUR na osebo

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA/BENETKE–BERLIN
Zgodaj zjutraj zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika, v Ljubljani ali v Benetkah. V primeru idhoda z Benetk, bo organiziran povratni transfer na letališče proti doplačilu. Predviden jutranji polet proti Berlinu. Avtobusni krožni ogled: Brandenburška vrata, promenada Unter den Linden, na kateri so našli svoj prostor slavni hotel Adlon, ambasade, Humboltova univerza, Opera, nekdanja orožarna in danes Zgodovinski muzej, rimokatoliška katedrala, Aleksanderplatz, ostanki zidu na predelu, imenovanem East Side Gallery. Prevoz do hotela in nastanitev. S podzemno železnico se boste podali na raziskovanje. Zapeljali se boste skozi novo, moderno železniško postajo do znamenitega Reichstaga. Sprehodili se boste do zgodovinskih Brandenburških vrat–ponosnega simbola prestolnice, slavoloka zmage in se ustavili ob največjem evropskem spomeniku židovskega holokavsta. Ogledali si boste vse največje znamenitosti: muzejski otok s številnimi muzeji (novi in stari muzej, Pergamonov muzej, stara nacionalna galerija …), najstarejši predel Nikolaviertel, največji park v mestu Tiergarten ter elegantno nakupovalno avenijo Kurfüstendamm. Prenočevanje.

2. dan: BERLIN / zajtrk
Zajtrk. Nenavaden obisk berlinskega podzemlja (doplačilo), ki prikaže zgodovino mesta z druge perspektive. Berlinsko podzemlje niso le podzemne železnice, ampak bunkerji iz 2. svetovne vojne, kamor so se prebivalci delavskih berlinskih sosesk zatekli med letalskimi napadi leta 1945. Z obiskom boste doživeli živo pričanje vojnega Berlina. Tla so posejana z zarjavelim strelivom, pištolami, starimi škornji, čeladami, vojaškimi posteljami. Slišali boste tudi kako nad vami bučijo bombe, kako mesto zajemajo plameni in kako so tu družine upale na rešitev. Na prehodu Checkpoint Charlie, ki je bil nekdaj najbolj znan prehod med razdeljenim Berlinom, si boste za doplačilo lahko ogledali muzej, ki prikazuje zgodovino berlinskega zidu. S Kompasovim vodnikom se boste podati na 368 m visoki Fernsehturm na Aleksanderplatzu in si ogledali 360° panoramo Berlina. Sprehod mimo ˝rdeče˝ mestne hiše do najstarejšega mestnega predela Nikolaiviertel. Zvečer za doplačilo možnost ogleda ene izmed trenutnih predstav v Friedrichstadt Palast–največjem evropskem zabaviščnem teatru, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi predstavami. V letu 2020 si lahko ogledate (priporočamo rezervacijo) neverjetno glasbeno, plesno in gimnastično predstavo “VIVID”. Prenočevanje.

3. dan: BERLIN–TROPICAL ISLAND–BERLIN / zajtrk
Po zajtrku izlet (doplačilo) v vodni park Tropical Island, ki ponuja največji notranji deževni gozd na svetu, spa, bazen zasnovan kot laguna, pristne palme, umetno plažo, najvišji vodni tobogan v Nemčiji in zunanji predel AMAZONIA, kjer se lahko spustite po edinstveni počasni reki Whitewater River. Popoldan se boste lahko podali do trga Potsdammer, ki je bil nekdaj ujet med vzhodnim in zahodnim delom mesta, v 90. letih prejšnjega stoletja največje gradbišče Evrope. Danes pa je novo moderno središče Berlina. Zvečer se boste lahko odpravili do dvorišč Berlina–Hackensche Hofe. Prenočevanje.

4. dan: BERLIN–LJUBLJANA / BENETKE / zajtrk
Zajtrk. Priporočamo vožnjo z ladjo po reki Spree ali obisk katerega izmed zanimivih muzejev; izbirate lahko med številnimi umetnostnimi muzeji ali muzeji, ki pripovedujejo zgodovino razdeljenega Berlina, zanimiv Židovski muzej, morda Tehnični muzej ali vedno živahen Živalski vrt. V prostem času si boste lahko izbrali svojega "berlinskega medveda", ki je simbol mesta in si ga v obliki spominka lahko odnesli domov ali se sprehodili po najbolj znani elegantni nakupovalni hiši KaDeWe. Sledi prevoz na letališče. Predviden popoldanski polet proti Ljubljani.


V ceno je vključeno

  • povraten letalski prevoz do Berlina
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijami 56 cm x 45 cm x 25
  • cm
  • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
  • prevoz letališče–hotel–letališče v Berlinu
  • vodenje v slovenščini
  • organizacija potovanja
  • DDV

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • podzemna železnica – enodnevna vozovnica pribl. 7 EUR
  • muzej Checkpoint Charlie 14,50 EUR
  • vožnja po reki Spree 15,50 EUR

Popusti

  • 20% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki