Maestri Italiani - na poti pisateljev, umetnikov in izumiteljev

Kratek opis potovanja

Obiskali in spoznali bomo italijanska mesta, katerim so pustili umetniški pečat različni pisatelji, umetniki in izumitelji.

Destinacija

Italija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 30 oseb - od 235 EUR
  • pri udeležbi najmanj 20 oseb - od 280 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−RAVENA−RIMINI / večerja
Odhod ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja po avtocesti do Ferrare in naprej po jadranski magistrali do Ravene. Nekdanja prestolnica vzhodnega rimskega imperija je bila tudi zadnji dom največjega italijanskega pesnika Danteja Alighierija, ki je v mestu našel zaščito pri grofih Da Polenta pred sovražniki iz Firenc in kjer še danes počiva. Ravena vam bo razkrila svoje zanimivo in bogato mestno središče z Dantejevo grobnico, arijansko krstilnico in osrednjim trgom. Sprehod na obrobje mesta in ogled biserov, zaradi katerih si je prislužila naziv mesto mozaikov – cerkev Sv. Vitala in mavzolej Galle Placidie. Nekaj prostega časa in vožnja do Riminija. Mesto je poznano kot letoviški kraj, a zgodovina je tu pisala mnoge zgodbe. V mestu je Gaj Julij Cezar nagovoril vojake pred prestopom Rubikona (alea iacta est) in je rojstni kraj največjega italijanskega režiserja Federica Fellinija. Sprehodili se boste čez čudovito mestno središče, kjer kraljujejo: tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok in Tiberijev most. Vožnja do hotela, v enem od bližnjih letovišč, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: RIMINI−CAPRESE−AREZZO−VINCI−MONTECETINI TERME / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do malega kraja Caprese, kjer se je rodil mojster Michelangielo Buonarotti. Obisk rojstne hiše, ki je urejena kot muzej njemu v čast. Naprej do bližnjega Arezza – rojstnega kraja slovitega pesnika Francesca Petrarce. Sprehod in ogled mesta, ki se predstavi s svojo srednjeveško osnovo. Kot znamenitosti izstopata cerkev Santa Maria della Pieve in čudovit veliki trg (Piazza Grande), ki je zaradi trapezne oblike in čudovitih palač okoli njega služil kot kulisa filma La vita e bella (Življenje je lepo). V Arezzu se je rodil tudi znani menih »Guido Da Arezzo«, ki velja za izumitelja notnega zapisa. Nadaljevanje poti po Toskani do kraja Vinci, kjer stoji tudi rojstna hiša mojstra Leonarda da Vincija. Ogled lepo urejenega muzeja, kjer boste izvedeli vse o tem ekscentričnem umetniku in njegovem življenju. Vožnja do letoviškega kraja Montecatini terme. Nastanitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: MONTECATINI TERME–FIRENZE–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Firenc. Ogled mesta, ki nežno prečka reka Arno v elegantnem objemu toskanskih gričev. Firence so nudile dom Danteju Alighieriju, Leonardu da Vinciju, Michelangelu Buonarottiju in veliko drugim zgodovinskim pomembnežem, ki so mestu pustili pečat renesančnega bisera. Med ogledom mesta si boste ogledali: stolnico, kjer prevladuje mestno ostrešje s svojo ogromno kupolo, krstilnico, Giottov zvonik, odet v marmor rožnate, zelene in bele barve, Dantejevo rojstno hišo, Stari most z znanimi zlatarnami, cerkev Sv. Lovrenca, trg Signoria, ki je bil srce firenškega socialnega in političnega življenja v 19. stoletju ter cerkev Sv. Križa. Popoldne nekaj časa za samostojne oglede ali sprehod do razgledne ploščadi Piazzale Michelangelo. Popoldan povratek v Ljubljano s predvidenim prihodom v poznih večernih urah.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • 2 polpenziona (večerja, zajtrk) v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4* po
  • programu
  • cestne pristojbine in parkirnine
  • najem sistema audioguide
  • vstopnina v muzej Leonarda da Vincija
  • vstopnina v muzej rojstne hiša Michelangela
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
  • avtobus

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • vstopnine pribl. 25 EUR
  • ostalo, kar ni navedeno v postavki V ceno vključeno

Popusti

  • 10% do 12 let starega otroka

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki