Beograd - Novi Sad

Kratek opis potovanja

Najbolj zabavna evropska prestolnica s šarmom starih časov in pridihom pristnega balkanskega humorja. Odkrijte užitek kave na Terazijah ali pa vedno živahno boemsko Skadarlijo. Beograd je prestolnica, ki navduši obiskovalce vseh starosti. Novi Sad, največje mesto Vojvodine, najbolj narodnostno mešano mesto v Srbiji, navduši obiskovalce z lepim mestnim središčem, mogočno Petrovaradinsko trdnjavo, lego ob Donavi, dobro hrano, tamburaši in družabnim večernim življenjem.

Destinacija

Srbija - Beograd

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 179 EUR
  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - od 199 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 35/45

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−BEOGRAD
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu, v Ljubljani ob 5.00. Vožnja po avtocesti do Beograda. Prihod v opoldanskih urah in avtobusni ogled. Videli boste Novi Beograd z beograjsko areno in centrom Sava, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja (ogled), stadion JNA in Marakano, zgradbo TV PINK, hram Svetega Save, Kalemegdan, od koder je čudovit pogled na sotočje Save in Donave. Sprehodili se boste še do trga Republike, ulice Kneza Mihajla, Saborne cerkve, rezidence kneginje Ljubice in sedeža patriarha. Popoldne nastanitev v hotelu in prosto za sprehode po mestu, nakupovanje ali individualne oglede. Zvečer priporočamo večerjo v boemski četrti Skadarlija ob “starogradski” glasbi (doplačilo). Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: BEOGRAD−SREMSKI KARLOVCI–NOVI SAD / zajtrk
Po zajtrku nekaj prostega časa za individualno raziskovanje mesta. Priporočamo obisk tržnice in katerega od muzejev ali uživanje ob kavi na Knez Mihajlovi. V opoldanskih urah slovo od Beograda. Vožnja do Sremskih Karlovcev. Postanek za ogled mesta, čebelarskega muzeja In vinske kleti in degustacija medu, medenih izdelkov in več vrst vin z narezkom. Nato nadaljevanje potovanja v Novi Sad in nastanitev v hotelu. Zvečer prosto. Za doplačilo priporočamo večerjo v restavraciji ob zvokih tamburašev. Prenočevanje.

3. dan: NOVI SAD−LJUBLJANA / zajtrk, ogled mesta
Po zajtrku v dopoldanskih urah ogled mesta z lokalnim vodnikom: Mestna hiša, spomenik Svetozarju Miletiću, cerkev sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška šola, promenadna Miletićeva ulica, kjer vsak turist najde kak spominek za domov, Nikolajeva cerkev, Matica Srbska. Za konec vožnja na mogočno Petrovaradinsko trdnjavo, ki so jo zgradili za obrambo pred Turki. Izpred trdnjave je lep panoramski pogled na mesto, okolico in Donavo. Po ogledu nadaljevanje potovanja čez zeleno Fruško goro, do Rume in po avtocesti proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v večernih urah.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • cestnine
  • 2 prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 3 */4* v dvoposteljnih sobah v
  • Beogradu in Novem Sadu
  • lokalno vodenje po programu
  • zunanji ogledi po programu
  • ogled čebelarskega muzeja in vinske kleti z degustacijo in prigrizkom v
  • Sremskih Karlovcih
  • organizacija in vodenje potovanja
  • avtobus


Cenik



Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki