Življenje je čudež - Šarganska osmica, Drvengrad in Narodni park Tara

Kratek opis potovanja

Nepozabno doživetje, ki zadnja leta navdušuje številne naše potnike. Ozkotirna železnica, ki je zaradi vijugaste trase dobila ime Šarganska Osmica, plovba z ladjo po jezeru na Drini z zabavo in kosilom, Narodni park Tara, Zlatibor, Bajina Bašta. Šarm vlaka, čudovita pokrajina in številni vključeni obroki naredijo ta program res poseben.

Destinacija

Srbija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 259 EUR
  • pri udeležbi najmanj 35 oseb - od 289 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 3 dni z nočno vožnjo
Najmanjše št. potnikov: 35 / 45

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA−SRBIJA
Odhod avtobusa s parkirišča Dolgi most, v Ljubljani ob 23.00. Vožnja proti Zagrebu in po avtocesti mimo Slavonskega Broda, skozi Slavonijo do Srbije.

2. dan: DRVENGRAD-ŠARGANSKA OSMICA-ZLATIBOR / zajtrk, večerja
V jutranjih urah vožnja do Šabca, skozi Valjevo čez planino Povlen v Bajino Bašto. Po prihodu zajtrk, nato vožnja proti Mokri gori. Prvi postanek v Drvengradu, etno vasici, ki so jo zgradili na hribu Mećavnik po zamisli filmskega režiserja Emirja Kusturice, za snemanje filma »Življenje je čudež«. To je mestece iz lesa v malem, saj ima vse, kar imajo velika mesta: mestna vrata, cerkvico, knjižnico, galerijo, kino dvorano, slaščičarno, narodno restavracijo … Ogled, nato vožnja z znamenito Šargansko osmico po delu ozkotirne železnice, ki je nekoč povezovala Beograd s Sarajevom in Dubrovnikom. Na tej progi je vlak »Ćira« zadnjič vozil leta 1974. Del proge v obliki osmice od Mokre Gore do postaje Šargan Vitasi so ponovno oživili in muzejski vlak veselo vijuga skozi številne tunele in čez mostove na razdalji 15.440 m, kjer premaga višinsko razliko 300 m. Z vlaka in ob postankih so odlični razgledi na prekrasno pokrajino. Popoldne izlet na Zlatibor, eno najbolj znanih planin in obiskanih turističnih krajev v Srbiji. Proti večeru vožnja do hotela, večerja in prenočevanje.

3. dan: TARA−ZAOVINE−PERUČAC / zajtrk, plovba
po Drini s kosilom in zabavo, večerja − srbski večer s hrano, folkloro, zabavo in trubači. Po zajtrku ogled narodnega parka Tara, ki pokriva večino z gozdovi porasle planine, ki se razprostira na skrajnem zahodu Srbije. Vožnja do kristalno čistega jezera Zaovine, ki s svojo neokrnjeno okolico predstavlja pravo oazo miru. Nato se boste spustili do jezera Perućac, ki je nastalo z gradnjo HE Bajina Bašta, z zajezitvijo reke Drine, danes pa je zelo priljubljeno za kopalce, ribiče, izletnike ... Vkrcali se boste na ladjo in zapluli po slikovitem kanjonu reke Drine, uživali v razgledih in odlični hrani − kosilo in glasba vključena. Čaka vas še srednjeveški samostan Rača, ki ga krasijo freske in ikone ter ikonostas, eden najlepših v Srbiji. Popoldne sprehod po mestecu Bajina Bašta in degustacija v destilarni BB klekovača. Vrnitev v hotel. Zvečer pravi srbski večer s tradicionalno srbsko hrano, živo glasbo, folkloro in trubači. Po veselem večeru v hotelski restavraciji, prenočevanje.

4. dan: TARA−BIJELJINA−LJUBLJANA / zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja z avtobusom po dolini reke Drine ob meji z Bosno in Hercegovino do Bijeljine. Vožnja po mestu, nato ogled etno sela Stanišići. Kosilo v restavraciji, nato vožnja skozi Brčko na Hrvaško in po avtocesti skozi Slavonijo, mimo Zagreba proti domu. Prihod v Ljubljano v večernih urah.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • zajtrk ob prihodu v Srbijo
  • 2 polpenziona v hotelih 3* na Tari ali v Bajini Bašti, ali na Zlatiboru,
  • od tega 1x srbski večer s hrano in zabavo
  • ogledi po programu
  • pokušnja rakije
  • vožnja z ladjo po Drini s kosilom
  • prevoz z ozkotirno železnico
  • vstopnina v Drvengrad
  • kosilo v Bijeljini
  • ogled etno sela Stanišići
  • cestnine in parkirnine
  • lokalno vodenje
  • slovensko vodenje in stroški organizacije potovanja
  • avtobus


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki