Zahodna Švica in Jungfraujoch

Kratek opis potovanja

Doživite deželo gora, hribov in severnih sten z okusi čokolade in sira ter se podajte na posebno doživetje – vožnjo s strmo zobato železnico na višino 3454 metrov.

Destinacija

Švica

Naša dodana vrednost

  • švicarska mesta
  • muzej čokolade
  • najvišja evropska železniška postaja
  • medvedi Berna
  • švicarski sir
  • Ženevsko jezer
  • gradovi doline Aosta…

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanše št. potnikov: 30


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–LUGANO–INTERLAKEN
Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani ob 3.00. Vožnja mimo Sežane, Benetk in Milana do Lugana s krajšimi postanki
na poti. Prihod v Lugano, švicarski ˝Monte Carlo˝, ki s svojimi toplimi poletji privablja številne znane osebnosti. Sprehod ob jezeru ter zgodovinskem delu mesta z mnogimi parki in mediteranskimi trgi, arkadami in vilami. Prosto za samostojno odkrivanje mesta. Naslednji postanek boste imeli v čokoladnici, kjer si boste ogledali muzej prave švicarske čokolade. Vožnja skozi Gotthardski predor proti Interlaknu, mestu pod vznožjem mogočnih gora: Eiger, Mönch and Jungfrau. Krajši sprehod po mestu. Nastanitev v hotelu v okolici in prenočevanje.

2. dan: INTERLAKEN–JUNGFRAUJOCH–BERN / zajtrk
Zajtrk in nato prosto za odkrivanje Interlakna ali izlet v čudoviti svet Alp. Vožnja v zavetju čudovitih vrhov Alp do vznožja Jungfraujocha (doplačilo). Vzpon z gorsko železnico na najvišje ležečo gorsko železniško postajo (3454 m), obdano s snegom in ledom. V jasnem vremenu je s terase Sphinx prečudovit razgled na čarobne tri in štiritisočake. Ogled starega ledenika, ledene palače in multivizije. V višavah je Lindt postavil svoja čokoladna nebesa, okusite jih. Vožnja proti Bernu, glavnemu mestu Švice. Mestu, skozi katerega naredi reka Aare ovinek, znotraj katerega se je oblikovalo staro mestno središče, ki je od leta 1983 uvrščeno na seznam Unesca. Ogled mestnih znamenitosti: mestna hiša, katedrala Sv. Vincenta, urni stolp, Bärenpark, kjer domujejo medvedi, po katerih ima mesto tudi ime, hiša Alberta Einsteina. Prosto za samostojno raziskovanje starega mesta z stolpi, trgi, ozkimi ulicami in ˝cvetočimi˝ vodnjaki. Nastanitev v hotelu v okolici in prenočevanje.

3. dan: BERN–LOZANA–ŽENEVA / zajtrk
Po zajtrku se boste (za doplačilo) zapeljali v dolino (Tal) reke Emme, odkoder prihaja znameniti švicarski sir Emmentaler. Na prijetni domačiji se boste sprehodili skozi skrivnosti izdelave švicarskega sira in izvedeli, kako nastanjejo luknje v siru. Vožnja do francosko govoreče Lozane, mesta obdanega z vinskimi trtami, ob Ženevskem jezeru. Sprehodili se boste po mestu, katerega stari del krasi impresivna gotska katedrala in kjer ima sedež mednarodni olimpijski komite. Vožnja ob Ženevskem jezeru do Ženeve. Ena najbolj znanih ženevskih znamenitosti je najvišji evropski vodomet Jet d'Eau, ki se dviga z gladine jezera. Sprehod mimo katedrale svetega Petra, zidu reformacije, ˝mediteranskega predela˝ Carouge in znamenite cvetlične ure v angleškem vrtu. Nastanitev v hotelu v okolici in prenočevanje.

4. dan: ŽENEVA–CHAMONIX–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja do Chamonixa, smučarskega središča, ki je leta 1924 gostilo zimske olimpijske igre. Sprehod po mestu. Možnost vzpona na Aiguille du Midi–3.842 metrov. Vožnja pod predorom Mont Blanc. Nadaljevanje vožnje proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano v nočnih urah. in vodenje potovanja.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • cestne pristojbine in parkirnine
  • 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
  • muzej čokolade
  • stroški organizacije in vodenja potovanja
  • DDV
  • avtobus

Popusti

  • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki