Zalakaros (Madžarska) z Radiem Ognjišče

Kratek opis potovanja

Vabimo vas na 18. počitnice Radia Ognjišče na Madžarsko v letovišče Zalakaros. Letoviški kraj se nahaja na zahodni konici malega blatnega jezera le 55 km stran od slovenske meje. Danes je Zalakaros eno izmed večjih mest ob reki Zala in vse od odkritja vrelca zdravilne tople vode 1967 leta velja za eno najboljših in najbolj obiskanih madžarskih zdravilišč.

Destinacija

Madžarska

HOTEL & SPA PARK INN (by Radisson)

Nastanitev: sodobno opremljen in moderen hotel. Vsaka soba ima balkon in je opremljena z sodobnim LED televizorjem, brezplačnim brezžičnim internetom, klimatsko napravo, malim hladilnikom, sefom in sodobno opremljeno kopalnico.

Restavracija: v ponudbi počitnic sta samopostrežni zajtrk in večerja. Jedilniki so mešani mednarodni in lokalni. Pijače pri večerji so na razpolago kot doplačilo. .

Termalni kompleks Zalakaros
: termalni Kompleks sestavlja 19 bazenov (10 odprtih in 9 zaprtih). Sestavljen je iz dela Adventure spa, zdravstvenega centra, fitnes središča. Kompleks ima tudi savna svet, ki je na razpolago za doplačilo.

Okolica: hotel je oddaljen približno kilometer in pol od središča mesta, kjer se nahaja market nekaj gostiln in ostala infrastruktura.

Možno doplačilo ob prijavi - all inclusive
Poleg zajtrka in večerje na razpolago še: DOPOLDANSKA MALICA, SAMOPOSTREŽNO KOSILO, POPOLDANSKA MALICA, PIJAČA: na razpolago 07 -21:30 (Brezalkoholna pijača iz »šankomata«, kava, čaj, točeno pivo in lokalno vino)


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 7 dni/ 6 noči

Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – LJUBLJANA – SOMBOTEL – JAK – ZALAKAROS / večerja
Ob 07:00 zbor vseh avtobusov na parkirišču na Dolgem mostu v Ljubljani (iz drugih krajev v Sloveniji ustrezno prej). Vožnja v Sombotel (Szombathely), glavno mesto Železne županije. To je eno najstarejših madžarskih mest, saj ga je leta 43 ustanovil rimski cesar Klavdij z imenom Colonia Claudia Savaria. Današnje ime je povezano s soboto in izhaja iz časov, ko je bil na ta dan tržni dan. Romarjem je mesto zelo poznano, ker je rojstno mesto svetega Martina in zvesto ohranja kult svetega škofa in vzpostavlja vezi z evropskimi mesti. Mesto je prežeto z burnimi zgodovinskimi dogodki, danes pa je Sombotel moderno kulturno, univerzitetno in škofijsko središče. Ogled baročne škofijske palače in neobaročne katedrale, ki lahko sprejme kar 5000 vernikov, ter sprehod do glavnega trga. Nadaljevanje poti v Jak, kjer si bomo ogledali še nekdanjo opatijsko cerkev sv. Jurija z začetka 13. stol. Sveta maša in popoldne vožnja proti letovišču Zalakaros, kjer se nahaja počitniški hotel.

2-6. DAN: ZALAKAROS
Tedensko razvajanje v termalnem kompleksu kraja z vključenim polpenzionom v hotelu (večerje, nočitve, zajtrki ali za doplačilo lahki all inclusive, ki vključuje še dodatne obroke in brezalkoholne pijače ter lokalno vino in pivo). Vsak dan organizirana sveta maša in tekom bivanja organiziran izlet okoli Blatnega jezera (vključen) in 2 fakultativna izleta (Budimpešta in Lendavske gorice)

7. DAN: ZALAKAROS – SLOVENIJA / zajtrk
Po zajtrku slovo počitnic in povratek v Slovenijo. Postali bomo v Turnišču, kjer bo sveta maša v cerkvi Marijinega vnebovzetja. Po maši povratek na odhodna mesta kamor prispete v večernih urah.

Odhodi avtobusov

bodo (ob zadostnem številu prijav*) iz naslednjih krajev:

ŠTAJERSKA / Maribor, Celje
GORENJSKA / Kranj, Škofja Loka
PRIMORSKA / Vrtojba, Ajdovščina
NOTRANJSKA / Postojna, Logatec
OSREDNJA SLOVENIJA / Ljubljana, Domžale, Vrhnika
DOLENJSKA / Novo mesto, Brežice

*Odhodi iz teh krajev bodo izpeljani ob prijavi najmanj 20 potnikov.


V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz iz različnih krajev v Sloveniji*
  • 6 polpenzionov v dvoposteljnih sobah v predvidenem hotelu
  • ogledi prvi in zadnji dan po programu
  • izlet okoli Blatnega jezera
  • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Vzajemna
  • stroški vodenja in organizacija potovanja
  • DDV
  • avtobus

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
  • dodatni izleti, ki niso v ceni
  • ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki