Novoletni Mavricij – nebeško lep - Hotel Friday Attitude 3* superior

Kratek opis potovanja

Okus eksotičnega ananasa - s soljo in čilijem, poležavanje na belem pesku in čarobni ognjemet ob prehodu v leto 2021.

Destinacija

Mauritius

Vrhunci potovanja

  • vstopite v leto 2021 v kopalkah s pogledom na čaroben ognjemet
  • brezskrbno poležavanje na belem pesku,
  • bujna zelena narava ter polni nasadi vanilje, popra in drugih začimb ter cvetja in sadja
  • poskusite njihov eksotični ananas – jedo ga s soljo in čilijem
  • nadenite si masko in odkrijte lepote enega največjih koralnih grebenov na svetu

Osnovni podatki o potovanju

Skupinski odhod s slovenskim spremljevalcem
Čas potovanja: 10 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 15


Program potovanja

1.-2. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL – MAVRICIJ / obroki na letalu
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika pri Ljubljani v popoldanskih urah in polet preko Istanbulu na Mavricij. Po pristanku na Mavriciju naslednjega dne v opoldanskih urah, prevzem prtljage in prevoz do izbranega hotela. Nastanitev in prosto. Nočitev.

3. dan: MAVRICIJ
Dan prost za raziskovanje hotela in bližnje okolice, oddih na plaži ali počitek ob bazenu.

4. dan: MAVRICIJ
Dan prost za razvajanje v hotelu. Za doplačilo priporočamo obisk Veličastnega Port Louisa, tovarne sladkorja in botaničnega vrta: celodnevni izlet vas bo popeljal na ogled glavnega mesta Port Louis in njegovih glavnih znamenitosti. Sledi ogled starega sladkornega mlina, ki so ga spremenili v sodoben muzej, ki ponazarja celotno zgodovino Mavricija. Ob koncu ogleda degustacija sladkorja in ruma. Nato se boste odpeljali do botaničnega vrta Pamplemousses. Park je najbolj obiskana turistična znamenitost in slovi po svojih ogromnih vodnih magnolijah, katerih list se razširi v premer velikosti treh metrov. Prav tako slovi po Talipotu, ki cveti le enkrat na vsakih 30 do 100 let in po čudovitih mahagonijah ter orjaških želvah. Vrnitev v hotel in nočitev.

5. dan: MAVRICIJ
Čas za sonce, plažo in pesek ali se z nami podajte na izlet Barvni čudež otoka (za doplačilo): celodnevni izlet vas bo popeljal v zeleno vasico Chamarel, kjer si boste ogledali naravna čudesa: veličasten slap Chameral in Seven Coloured Earth (sedmero obarvana zemlja). Gre za geološko formacijo, ki se nahaja na relativno majhnem območju peščenih sipin. Sipine vsebujejo pesek sedmih različnih barv (rdeče, rjave, vijolične, zelene, modre, rožnate in rumene). Ko se pesek posede po različnih plasteh, sipine dobijo čudovito podobo črtastih barv. Nato boste obiskali destilarne ruma La Rhumerie de Chamarel, kjer boste izvedeli vse skrivnosti izdelave. Sledi kosilo in nadaljevanje vožnje do plaže Le Morne beach in Filc en Flac. Plaži slovita kot eni najlepših plaž na otoku, s svojim kristalno čistim morjem in belim peskom vas bosta zagotovo očarali. Vrnitev v hotel in nočitev.

6. dan: MAVRICIJ
Uživajte v hotelskem vzdušju ali se za doplačilo odpravite na celodnevno mistično turo po jugu otoka: vožnja do mesteca Curepipe, ki je poznano po luksuzni aristokratski palači, sodobnih stavbah ter čudoviti mestni hiši poimenovani Hotel de Ville. Sledi vožnja do najvišje točke mesteca, kjer si boste ogledali krater spečega vulkana Trou – aux Cerfs. Pot nadaljujete proti svetemu jezeru Ganga Talao, ki se nahaja v osrčju Mavricija na višini 548 m nadmorske višine. Kraj velja za najbolj sveti Hindujski prostor na Mavriciju, kjer so si hindujski prebivalci zgradili največji tempelj Maha Shivaratree. Ogledali si boste tempelj posvečen Shivi in mnogim drugim bogom, med drugim tudi Hanuman, Lakshmi... Popoldan se boste odpeljali v naravni rezervat La Vanille Crocodile Park, kjer se boste sprehodili med čudovitimi palmami, bananovci in bambusi, kot v tropskem gozdu. V parku živi preko 2000 krokodilov, orjaške želve Aldabra in očarljivi metulji, ki vam bodo popestrili pot. Vrnitev v hotel in nočitev.

7. dan: MAVRICIJ
Prepustite se oddihu na plaži ali pa si dan popestrite s celodnevnim izletom z ladjo na otok Ile aux Cerf (za doplačilo): izlet vam ponuja nepozabno dogodivščino vožnje po kristalno čisti vodi vzhodne obale prečudovitih plaž z osupljivimi razgledi. Otok Ile Aux Cerfs je eden večjih otokov in je znan po bogati naravi in veličastni pokrajini. Na otoku boste imeli žar kosilo (vključena pijača) na plaži kot iz razglednice. Prosti čas za kopanje, potapljanje, raziskovanje otoka. Za zaključek dneva boste obiskali enega najbolj znanih slapov, slap Gran River South beach. Njegova bogata flora in favna omogočata opazovanje netopirjev in opic v njihovem naravnem okolju. Vožnja do hotela in priprava na najdaljšo noč v letu.

8. dan: MAVRICIJ
Prosto za počitniške užitke ali pa si dan popestrite z ježo konjev na plaži (za doplačilo): ježa konjev po južni strani otoka na dolgi peščeni plaži Pomponnette. Odločite se lahko za 1 ali 2 - urno ježo, ježo ob sončnem zahodu ali ob mesečini. Lahko pa se od otoka poslovite z izletom srečanje z delfini (za doplačilo): izlet s hitro ladjo vam ponuja edinstveno izkušnjo plavanja z delfini v njihovem naravnem okolju. Vrnitev v hotel in nočitev.

9. – 10. dan: MAVRICIJ–ISTANBUL–BENETKE-LJUBLJANA / obroki na letalu
Prosto za zadnje užitke na nebeškem otoku do odhoda na letališče. V poznih popoldanskih urah odhod na letališče in polet letala proti Istanbulu. V jutranjih urah naslednjega dne pristanek v Carigradu in polet na letališče Marco Polo pri Benetkah kjer boste pristali v opoldanskih urah. Sledi avtobusni prevoz do Ljubljane in letališča Jožeta Pučnika pri Ljubljani.


V ceno je vključeno

  • letalski prevoz Ljubljana – Mavricij - Benetke
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • avtobusni prevoz Benetke – Ljubljana
  • prevoz letališče - hotel - letališče
  • nastanitev in storitev v izbranem hotelu z silvestrsko večerjo
  • all inclusive
  • slovenskega spremljevalca (minimalno prijavljenih 15 oseb)
  • organizacija potovanja
  • letalo


Cenik




Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki