Malta, od 2. do 5. marca 2023

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: Maribor-Celje-Ljubljana-Benetke-Malta*
Zgodaj zjutraj se odpeljemo do beneškega letališča ter poletimo na Malto. Po pristanku pričnemo s spoznavanjem tega srednjeveškega otoka, ki ni poznan le po vitezih. Obiskali bomo tri zanimive kraje (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea), ki nam bodo s svojimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali srednjeveško vzdušje. Malteški vitezi so svoje prve domove zgradili prav v Vittoriosi. Po ogledih nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan: Valletta-Mdina-Rabat-Mosta
Zajtrk. Najprej ogled Vallete, katere staro mestno jedro skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. Posebno doživetje je obisk palače Velikega mojstra, kjer domuje slavni orožarski muzej s preko 5.000 kosi originalne viteške opreme. Ustavili se bomo tudi v teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice Mdine, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem Rabatu bomo videli katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v Mosti ogledali tretjo največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Nočitev.

 

3. dan: Otok Gozo-Victoria-Ghijun
Zajtrk. Odpravili se bomo na otok Gozo ter tu spoznali glavno mesto Victorio z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo Ghijun z neolitskimi templji iz kamene dobe in skalnimi votlinami nimfe Kalipso. Nekaj časa pa preživimo še v romantičnem zalivu Marsalforn. Proti večeru se vrnemo v hotel. Nočitev.
 
4. dan: Malta-Benetke-Slovenija (Ljubljana-Celje-Maribor)
Zajtrk. Zjutraj še malo prostega časa za kak nakup, sprehod, kavo. Nato obiščemo slikovito ribiško vasico Marsaxlokk, kjer bomo začutili utrip starih časov. Za konec se odpeljemo še do Modre jame, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Popoldne odhod proti letališču. Polet v Benetke ter še transfer do Ljubljane (Celja, Maribora).
 

Cena potovanja:  639,00€ (minimalna udeležba 25 oseb)

Cena vključuje:

  • letalski prevoz in letališke pristojbine
  • ročna prtljaga na letalu (8kg)
  • prevoz do letališča in nazaj
  • 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
  • avtobusni in drugi prevozi po Malti
  • DDV
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila: (po želji) enoposteljna soba 90€, dodaten kovček na letalu 50€ (dodatnih 20kg), vstopnine cca 50€ (vodniku na poti)

*Odhod je iz Ljubljane. Doplačilo za odhod iz MB in CE je 20€/os. (minimalno 8 potnikov)

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Salzburg - Passau - Linz

Ravena - Rimini - San Marino

Gradiščanska

Sarajevo

Benetke - Rimini - San Marino

Gardsko jezero - Gardaland

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki