7dni Francija in Anglija

                  avtobus
1.dan
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po Avstriji in Nemčiji proti Franciji. V popoldanskih bomo prispeli v mesto Reims, kjer si bomo ogledali znamenito katedralo »Naše Gospe«, ene najlepših gotskih cerkva v Franciji, v kateri so kronali francoske kralje. Po ogledu sledi obisk ene izmed številnih šampanjskih kleti in ter pokušina šampanjca. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2.dan
Po zajtrku vožnja v Calais, kjer se bomo vkrcali na trajekt za Dover in se prepeljali čez Rokavski preliv. Vožnja po tipični angleški pokrajini, mimo prostranih polj in značilnih angleških hiš proti Londonu. Ob prihodu v London se bomo najprej ustavili na Greenwichu, v katerem se med drugim nahaja znameniti astronomski observatorij (Kraljevi observatorij Greenwich) in pa Ship Cutty Sark – čajna ladja, ki je bila najhitrejša ladja njene dobe. Preko Greenwicha danes poteka ničelni poldnevnik oziroma meridijan, ki si ga bomo simbolno tudi ogledali. Po ogledu se bomo z ladjico po reki Temzi zapeljali v London, tudi pod znamenitim dvižnim mostom Tower Bridge. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3.dan
Po zajtrku avtobusni panoramski ogled in spoznavanje najpomembnejših mestnih znamenitosti: katedrala sv. Pavla, City, Tower Bridge, mimo Hyde Parka z znameniti Speacker Cornerjem. Sprehodili se bomo skozi mestno središče mimo Buckinghamske palače, Big Benga, veličastne zgradbe parlamenta, Westminsterske katedrale, kraljevih konjušnic, Trafalgar Square. Nekaj časa prosto za sprehode v samem centru in obisk katerega od znamenitih londonskih pubov. Zvečer sprehod skozi nočni London, tudi po pisani kitajski četrti, obisk kakšnega puba in večerja v lastni režiji v kakšnem pubu ali restavraciji. Prenočevanje.

4.dan
Po zajtrku vožnja v Windsor in ogled rezidence kraljeve družine. Nadaljevanje poti v Oxford, sprehod do mestnega predela, kjer je strnjenih največ znanih kolidžev, kjer so študirali mnogi veliki znanstveniki, univerzitetne knjižnice in na koncu znane študentske cerkve, kjer se mnogi študentje priporočajo svojim zavetnikom. Pot nadaljujemo v rojstno mesto Williama Shakespeara- Stratford upon Avon. Videli bomo njegovo rojstno hišo. V tem slikovitem mestecu bo čas za popoldanski angleški čaj, malico ali dobro pivo in nakup primernega spominka. Dan bomo zaključili v Coventryju, ki je bilo najbolj bombandirano in tudi porušeno mesto v Angljiji. Ogled ostankov porušene katedrale in nove moderne ob njej. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5.dan
Zajtrk. Nato vožnja mimo Northampton-a in Lutna do Canterbury-ja. Ogled številnih zgodovinsko zanimivih stavb, med drugim obrambnega zidu iz rimskih časov, ki je bil v 14. stoletju obnovljen. Sprehodili se bomo še do najbolj pomembne angleške katedrale – do nadškofije, sedeža anglikanske cerkve. Vožnja do Dover-ja, vkrcanje na trajekt in plovba do Calaisa. Sledi še vožnja po Francij, do St-Quentin. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6.dan
Zajtrk. Vožnja do Strassbourga. Kratek postanek pred Evropskim parlamentom, ene najpomembnejših institucij Evropske unije. Nato se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro, kjer bomo obiskali stolnico Nôtre-Dame, ki predstavlja simbol mesta. V času francoske revolucije je bila hudo poškodovana, velja pa za enega najdragocenejših sakralnih spomenikov francoske gotike. Popoldanska kava v romantičnem okolju ob kanalih t.i. malega Pariza. Nadaljevanje vožnje do Ettlingena v Nemčiji. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7.dan
Zajtrk. Na poti proti domu se bomo ustavili še v Stuttgartu, kjer si bomo ogledali enega najprestižnejših muzejev avtomobilskih znamk na svetu – Mercedes. Sledi še vožnja proti domu, povratek v kasnejši večernih urah.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

V ceni je vključeno:

  • prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
  • cestnine in takse
  • vožnja s trajektom Calais – Dover – Calais
  • 6x prenočevanje z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe; enoposteljna soba za doplačilo)
  • 5x večerja v hotelu ali restavraciji
  • ogledi po programu (brez vstopnin)
  • nezgodno zavarovanje
  • DDV
  • vodenje in organizacija potovanja

Doplačila: vstopnine (po želji)

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki