5dni Nizozemska

1. dan
Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja v smeri Kranja in Jesenic in skozi karavanški predor proti Avstriji do Salzburga in naprej po Turski avtocesti na Bavarsko. Nadaljevanje poti po avtocesti mimo Munchna do Nürnberga, frankovske prestolnice, ki jo Evropski kanal Rhein-Main-Donau deli na dva dela. Ogled obeh polovic - Sebaldovega in Lorenzovega dela mesta, Durerjevo hišo in druge mestne znamenitosti. Popoldne nadaljevanje vožnje do Kölnu, kjer si bomo ogledali predvsem stolnico, ki sodi med največje evropske katedrale. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan
Po zajtrku na Nizozemsko v dopoldanskih urah bomo najprej obiskali moderen polder Flevoland, ki leži približno 5m pod nivojem morja. Po 50 km dolgem nasipu se bomo nato preko morja odpeljali v zahodno Holandijo, kjer si bomo ogledali mline na veter in se srečali z značilnimi starimi holandskimi obrtmi (izdelava cokel, sirarna itd.). Pozno popoldne namestitev in večerja v hotelu v Amsterdamu. Po želji večerni sprehod po mestu. Povratek v hotel in nočitev. 

3. dan
Po zajtrku si bomo najprej ogledali borzo cvetja v Aalsmeerju, kjer letno prodajo preko 2 miljardi kosov cvetja. Sledi celodnevni ogled Amsterdama, največjega nizozemskega mesta. Popoldne bomo krenili v eno od največjih amsterdamskih »tovarn« diamantov, kjer nam bodo pokazali kako brusijo te drage kamne. Ogled glavnih mestnih znamenitosti bomo popoldne dopolnili z obiskom Van Goghovega muzeja. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan
Po zajtrku se bomo podali proti jugu. Dopoldne se bomo ustavili v Den Haagu, kjer je sedež nizozemske vlade, kraljevske družine in Mednarodnega sodišča (Palača miru). V bližnjem Delftu bomo obiskali manufakturo »modernega porcelana« in se nato odpeljali v Rotterdam. Ogledali si bomo središče mesta ter se povzpeli na »evropski jambor«, na visok razgledni stolp nad največjim pristaniščem na svetu. Večerja in nočitev v hotelu v Južni Holandiji.

5. dan
Po zajtrku si bomo v pokrajini Zeeland ogledali vrsto mostov, jezov in zapornic obsežnega sistema Delta, s katerimi so se Nizozemci ubranili pred poplavami Severnega morja. Popoldne se bomo mimo slikovitega Middelburga in Antwerpna, Bruslja in Luxemburga vračali proti domu. Povratek v nočnih urah.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje: 

  • prevoz z modernim turističnim avtobusom
  • cestnine in takse
  • 4x polpenzion v hotelih turistične kategorije
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila: (po želji) vstopnine

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki