6dni Nizozemska - Belgija - Luksemburg

1. dan
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja (s krajšimi postanki) v smeri Avstrije dalje na Bavarsko. Prvi daljši postanek in ogled bomo naredili v RUDESHEIM-u. Sprehod po lepem obrenskem mestecu, nato vožnja ob Renu skozi sotesko Lorelay, skozi KOBLENZ in panoramska vožnja skozi BONN, nekdanje glavno mesto ZRN do KOLN-a. Sprehod skozi mesto, ogled starega mestnega jedra in parfumerije ter stolnice, ki sodi med največje evropske katedrale. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan
Po zajtrku nadaljevanje vožnje do ROTTERDAMA. Ogled središča mesta z moderno arhitekturo ter vzpon na »Evropski jambor«, visok razgledni stolp nad največjim pristaniščem na svetu. Sledi ogled »Holandije v miniaturi« ter ogled SHEVENINGEN-a. Popoldne se bomo ustavili še v DEN HAAG-u, kjer nimata svojega sedeža le nizozemska vlada in kraljevska družina, marveč tudi Mednarodno sodišče (Palača miru). Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan
Zajtrk. Dopoldne se bomo na poti v Amsterdam ustavili še v KEUKENHOF-u in si ogledali največjo razstavo cvetja na prostem. Tu bomo lahko uživali v pisanem mozaiku najrazličnejših barv in oblik, nato vožnja do AMSTERDAMA. Ogled največjega Nizozemskega mesta - malo z avtobusom, peš, predvsem pa z ladjo po »grachtih«. Ena najlepših zgradb v deželi je zagotovo Kraljeva palača in pa Nova cerkev (Nieuwe Kerk), kjer že dve stoletji kronajo nizozemske kralje in kraljice. Namestitev v hotelu in večerja. Po večerji sprehod po nočnem Amsterdamu, obisk Jordaana ali »četrti pod rdečo laterno«. Prenočevanje…

4. dan
Po zajtrku bomo krenili v eno od največjih amsterdamskih »tovarn« diamantov, kjer nam bodo pokazali kako brusijo te drage kamne. Ogled glavnih mestnih znamenitosti bomo popoldne dopolnili z obiskom VOLENDAMA, kjer si bomo ogledali sirarno, coklarno in vas. Povratek v Amsterdam kjer bomo še nekaj časa namenili ogledom, samostojnemu potepanju po mestu in nakupu spominkov. Tokrat bomo večerjo prepustili samostojni izbiri v manjših lokalčkih (ali restavracijah) v središču mesta. Prenočevanje.

5. dan
Po zajtrku vožnja do ANTWERPEN-a. Ogledali si bomo katedralo, ki je največja v Belgiji in v kateri notranjosti hranijo bogato zbirko Rubensovih del. Sledi vožnja do BRUSSLJ-a, kjer si bomo ogledali katedralo, enega najlepših mestnih rotovških trgov, slikanje z Maneken pisom, obiskali majhen obrat za izdelovanje čokolad in bonbonier, sprehod po Pettit Parizu (predel Brusslja s pivnicami in lokalčki in zunanji ogled znamenitega Atomiu). Vožnja do LUKSEMBURG-a in mimo TRIER-a do KEUSS-a. Ogled prekrasnega idiličnega mesteca ob reki Moseli sredi vinskih goric (po možnosti manjša vinska pokušina). Večerja in prenočevanje.

6. dan
Po zajtrku vožnja skozi BERNKASTEL (krajši postanek in ogled) ter nato preko Bavarske in mimo Salzburga v Slovenijo, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah…

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje: 

  • prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
  • vse cestnine in mitnine
  • 4x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije po programu
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • organizacije in vodenja potovanja

Doplačila: (po želji) vstopnine

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki