5dni Pariz

Strassbourg-Reims-Epernay-Versailles-Chamonix
1. dan
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Kranja in Jesenic in skozi karavanški predor proti Avstriji do Salzburga in naprej mimo Munchna in Stuttgarta do Strassbourga. Krajši informativni ogled mesta, nato namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan
Zajtrk. Nadaljevanje poti do Reimsa, kjer si bomo ogledali znamenito katedralo »Naše Gospe«, ene najlepših gotskih cerkva v Franciji, v kateri so kronali francoske kralje. Po ogledu sledi vožnja v Epernay in ogled dela največje, 18 kilometrov dolge vinske kleti ter pokušina žlahtne kapljice. Opoldne prihod v Pariz in namestitev v hotelu. Po krajšem počitku se bomo odpravili na Montmartre in obiskali baziliko Sacre Coeur, zatem pa se sprehodili po Trgu slikarjev. Večerja in nočitev.

3. dan
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom mesta in njegovih glavnih znamenitosti: Concorde, Slavolok zmage, St. Louis, katedrala Notre Dame, Kraljeva palača, Dom invalidov, Elizejske poljane... Nekaj časa prosto za samostojne oglede, razvedrilo, nakupe... Večerja. Po večerji se bomo z ladjo popeljali po Seni. Nočitev.

4. dan
Po zajtrku vožnja v Versailles in obisk dvorca »Sončnega kralja« Ludvika XIV. Ogled gradu ter sprehod po kraljevih vrtovih. Popoldne ogled Louvra oz. vzpon na Eiffelov stolp, od koder je čudovit razgled na Pariz. Večerja v hotelu. Po večerji možnost obiska enega izmed mnogih nočnih lokalov v Parizu. Nočitev.ž

5. dan
Po zajtrku slovo od Pariza in vožnja v smeri Lyona do Chamonixa. Po krajšem postanku v tem svetovno znanem turističnem središču bomo Francijo zapustili skozi cestni predor pod Mont Blancom in se nato po dolini Aoste mimo Milana in Verone vračali proti domu. Povratek v večernih urah.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

V ceni je vključeno:

  • prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
  • cestnine in takse
  • polpenzion v hotelu v Strassbourgu
  • 3x polpenzion v hotelu turistične kategorije v Parizu
  • ogled vinske kleti in degustacija šampanjca v Epernayu
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • organizacija in vodenje potovanja

Doplačila: (po želji) vstopnine

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki