6dni Praga - Dunaj - Budimpešta

1. dan
Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja v smeri Maribora in Šentilja ter naprej po Phyrnski avtocesti skozi Avstrijo do Češke (Dolni Dvorište). Nadaljevanje poti do mesta Tabor, poznanega še iz husitskih časov. Krajši sprehod po mestu in ogled mestnih znamenitosti. Nadaljevanje poti do Prage. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan
Po zajtrku vožnja do Prage, na Hradčane. Najprej bomo obiskali imeniten baročni strahovski klašter v katerem je danes urejen Muzej češke literature. Nato se bomo sprehodili do kraljeve palače, znamenite stolnice sv. Vida, cerkve sv. Jurija, Narodne galerije, Zlate ulice. Popoldne bomo krajši čas namenili ogledu cerkve Srca Jezusovega, ki jo je projektiral naš arhitekt Jože Plečnik. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
             
3. dan
Zajtrk. Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi Prage: staro mestno jedro, Židovska četrt, vrsta srednjeveških in baročnih spomenikov (mestni stolpi, Tynska cerkev, stara mestna hiša, Karlov most, vrsta palač, stavba Karlove univerze). Popoldne nekaj časa prosto za samostojne oglede in nakupe. Večerja v značilni praški pivnici. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan
Zajtrk. Po zajtrku slovo od Prage in vožnja mimo Brna do Dunaja. Krožni avtobusni ogled mesta, nato pa se bomo sprehodili med mestnimi znamenitostmi. Med drugim si bomo ogledali: opero, parlament, mestno hišo, Univerzo, cerkev sv. Štefana, Koroško ulico... Namestitev v hotelu in večerja. Zvečer možnost obiska dunajskega zabavišča »Prater«.

5. dan
Zajtrk. Nato si bomo ogledali baročni dvorec Schönbrunn in Plečnikovo cerkev sv. Duha na Ottakringu. Po ogledu vožnja v smeri Budimpešte. Po prihodu v Madžarsko glavno mesto najprej orientacijski ogled mesta, nato namestitev v hotelu. Večerja v značilni madžarski restavraciji - csardi. Zvečer (po želji) nočni ogled Budimpešte. Prenočevanje.

6. dan
Zajtrk. Sledi ogled znamenitosti madžarske prestolnice: Štefanova cerkev, NEP stadion, Trg herojev, Matjaževa cerkev, Parlament, Ribiška trdnjava... Prosto za obisk kakšne slovite slaščičarne ali kavarne Hungaria ali za sprehod po Vaci utca... Popoldne povratek mimo Blatnega jezera proti domu kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
  • cestnine in takse
  • gostinsko-hotelske storitve po programu
  • večerja v praški pivnici, večerja v csardi
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila: (po želji) vstopnine

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki