3dni Salzburg - Berchtesgaden

1. dan
Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja do Jesenic in skozi predor Karavanke ter naprej mimo Beljaka in Spittala do Salzburga. Najprej se bomo ustavili pri dvorcu Hellbrunn, znanem po vodnih igrah, zatem se bomo podali do mestnega središča na ogled mestnih zanimivosti: stolnica, Rezidenčni trg s prelepo baročno fontano, Kolegijska in frančiškanska cerkev, benediktinska opatija svetega Petra, festivalne dvorane, Mozartova rojstna hiša...  Okrog 18.00 ure bomo zapustili Mozartovo mesto in se zapeljali do hotela, nastanitev, večerja, nočitev.

2. dan
Po zajtrku si bomo ogledali pokrajino Salzkammergut, ki je dobila ime po pridobivanju kamene soli v številnih solnih rudnikih. Ustavili se bomo pri »Luninem« jezeru (Mondsee), ki je med drugim znano po starodavni mostiščarski kulturi, nato se bomo pomudili ob jezeru Wolfgangsee, kjer bo priložnost za vožnjo z ladjo po jezeru in z zobato železnico na vrh gore Schafberg (1783m), odkoder se nam bo ponudil enkraten pogled na več kot deset okoliških jezer in na vrhove Dachsteina ter drugih gora vse tja do Berchtesgadna. Na koncu se bomo ustavili še v zdravilišču Bad Ischl, kjer je cesar Franc Jožef pol stoletja preživljal vsakoletne počitnice. Povratek v hotel, večerja, nočitev.

3. dan
Po zajtrku odhod v Berchtesgaden, vzpon do nekdanjega Hitlerjevega »orlovega gnezda« (Kehlstein, 1834 m) postanek ob Kraljevem jezeru (Königsee) in spust v bližnji rudnik soli. Proti večeru se bomo po Turski avtocesti vrnili domov.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz na omenjeni relaciji
  • 2x polpenzion v hotelu turistične kategorije
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila: vstopnine (po želji)

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki