8dni Skandinavske dežele

DANSKA -  ŠVEDSKA - NORVEŠKA
               avtobus
1. dan
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Avstrije in Nemčije proti severu, do Hamburga. Ogled pristanišča z ladjo. Nadaljevanje vožje v smeri Puttgardna. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan
Po zajtrku vožnja v Puttgarden, kjer se bomo vkrcali na trajekt za Podbyhavn se prepeljali na Dansko. Nadaljevanje vožnje do Kobehavna. Ogled glavnega mesta Danske: Palača Kristianborg, ki je upravni sedež države tako vlade kot parlamenta.  Nato se bomo napotili po živahni ulici Stroget in se ustavili ob poslopju univerze in stolnice. Mogočno arhitekturo krasijo kipi Kristusa in apostolov, ki jih je izklesal Thorwaldsen, ki velja za enega največjih danskih umetnikov. Sledi ogled Trga Kongens Nytrov in palače Charlottenborg. Mimo slikovitega kanala Nyhavn bomo prispeli do Amalienborga, sedeža danske kraljeve družine. Nadaljevanje vožnje do Helsingor-ja, kamor je Shakespeare postavil dogajanje svojega tragičnega junaka, danskega princa Hamleta. Vožnja s trajektom na drugo stran, do švedskega  Helsingborg-a. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan
Po zajtrku vožnja do Göteborga. Mesto je leta 1621 ustanovil švedski kralj Gustav II. Adolf. Leži ob ustju reke Göta Älv in je največje morsko pristanišče v Nordijskih državah. Göteborg je tudi pomembno univerzitetno središče z veliko študentsko populacijo. V mestu imata sedež Univerza v Göteborgu in tehnična univerza Chalmers tekniska högskola. Ogledali si bomo predvsem Volvo muzej, ki prikazuje zgodovino družbe Volvo in njen razvoj od leta 1927 do danes. Razstavljeni so številni proizvodi, tako avtomobili, kamioni, avtobusi, delovni stroji in drugo. Nadaljevanje vožnje do Osla. Namestitev, večerja in prenočevanje.

4. dan
Po zajtrku celodnevni ogled Norveške prestolnice, ki leži na severnem koncu Oslofjorda. Na območju mesta je 40 otokov in 343 jezer. V domovini fjordov je doma tudi najstarejša skakalnica na svetu, Holmenkollen. Mogočni objekt, zgrajen iz jekla in betona, ponuja na vrhu razgledno točko, eno najbolj priljubljenih turističnih destinacij na Norveškem. Zvečer sprehod skozi nočni Oslo, obisk kakšnega puba in večerja v lastni režiji v kakšnem pubu ali restavraciji.

5. dan
Zajtrk. Nato vožnja do Lillehammerja, mesta in središča istoimenske občine v Norveškem okrožju Oppland. Mesto je poznano zimsko turistično središče, kjer so bile leta 1994 tudi Zimske olimpijske igre. Dan bomo zaključili v Vossu, v norveški administrativni regiji Hordaland. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. dan
Zajtrk. Vožnja med Fjordi, dopoldne prihod v Bergen. Ogled mesta, popoldne vkrcane na ladjo, namestitev v 4-posteljnih kabinah in plovba do Hirtshals-a. Večerja in zajtrk na ladji. Nočna plovba…

7. dan
Zajtrk na ladji. Jutranji prihod v Hirtshals. Nadaljevanje vožnje do Schleswig-a, na skrajnem severu nemške države. Ogled mesta, nato vožnja mimo Hamburga in Hannovra proti Leipzigu. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

8. dan
Zajtrk. Vožnja v smeri proti domu… Na poti postanek v Leipzigu, največjem mestu v nemški zvezni deželi Saški in leži na sotočju rek Pleisse, Belega Elstra in Parthe. V Leipzigu je umrl Johan Sebastian Bach, mesto pa je leta 2002 je imelo pol milijona prebivalcev. Sprehod skozi mestno središče, nato vožnja v smeri  Regensburga in naprej proti domu, prihod do 24.00

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

V ceni je vključeno:

  • prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
  • cestnine in mitnine
  • trajektni prevoz Puttgarden – Podbyhavn in Helsingor – Helsngborg
  • ladijski prevoz Bergen – Hirtshals (štiriposteljne kabine; dvoposteljne kabine za doplačilo)
  • 7x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije
  • 6x večerja v hotelu ali restavraciji
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacija potovanja

Doplačila: vstopnine (po želji)

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki