6dni Španija in Francija

1. dan
Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo v Benetkah in dopoldanski polet proti Barceloni. Po opravljenih letaliških formalnostih avtobusni ogled mesta: prizorišča poletnih olimpijskih iger na hribu Montjuich, mestno območje l'Eixample, znamenita Sagrada Familia, Španski in Katalonski trg, Diagonal... Po ogledih nastanitev v hotelu in nato peš in z metrojem nadaljevanje ogledov. Odpravili se bomo v središče Barcelone, ki jo predstavljata Katalonski trg in ulica Rambla. Vrvež, barvitost in prekipevajoča življenjska moč vas bodo zagotovo prevzeli. Nedaleč stran se nahaja najstarejši del mesta - Gotska četrt s katedralo, Kraljevim trgom in mestno hišo. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan
Zajtrk. Nadaljevanje z ogledi mestnih znamenitosti. Priporočamo, da se z vzpenjačo popeljete iz mestnega pristanišča na razgledni hrib Montjuic od koderse ponuja lep razgled po Katalonski prestolnici.. Obiščete lahko fundacijo Juan Miroa, Pueblo Espaniol ali si od blizu ogledate olimpijski stadion. Tudi hiši Batlo in Milla na mondeni Paseu Gracia vas bosta navdušili, prav poseben pa je park Guell, kjer se boste lahko z malo sreče priključili ali pa le opazovali tipičen katalonski ples - Sardana. Po želji izlet v majhno pirenejsko republiko ANDORO (doplačilo). Večerja in nočitev v hotelu.      

3. dan
Zajtrk in izlet na Montserrat (doplačilo)*, kjer bomo obiskali samostan in v njem čudovito »črno Madono«, zaščitnico Katalonije, ki jo tu hranijo. Na poti pa se bomo ustavili tudi za ogled ene izmed številnih šampanjskih kleti, po katerih je znana Katalonija in seveda tudi za degustacijo šampanjca. Pozno popoldne povratek v Barcelono, večerja in prenočevanje. *Namesto izleta na Montserrat možnost celodnevnega potepanja po Katalonski prestolnici in obisk kakšnega muzeja!

4. dan
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti severu Katalonije, do srednjeveške Gerone z eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi in z mogočno gotsko stolnico. Nadaljevanje poti v rojstni kraj umetnika Salvadorja Dalíja, kjer si bomo ogledali galerijo leta 1989 umrlega slikarja. Pot bomo nadaljevali do Arlesa, ki so ga za časa vladavine Konstantina poimenovali Mali Rim v Galiji. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan
Zajtrk. Zjutraj se bomo sprehodili po starem mestnem jedru Arlesa in si ogledali katedralo St. Trophime s samostanom, amfiteater ter rimsko gledališče. Nadaljevanje poti do Nice, ki velja za eno najstarejših letovišč na francoski rivieri. Sprehod po angleški promenadi, nato nas čaka še mondeni Monaco, kjer vlada družina Grimaldijevih že od 14. Stoletja. Ogledali si bomo njihovo palačo in stolnico z grobnico vladarske rodbine. Še Monte Carlo, predel Monaca, kjer si bomo ogledali vrtove in luksuzne hotele pred palačo svetovno znanega Casinoja. Na zadnjem delu poti se bomo zapeljali v Eze, slikovito naselje, ki se strmo dviga nad Monacom in ponuja nepozabne poglede na mesteca ob morju in kjer znane parfumerije ponujajo zapeljive vonjave . Vožnja so Savone. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6. dan
Zajtrk.Po zajtrku vožnja mimo Genove, Verone (krajši postanek za ogled) in Padove proti domu. Povratek v večernih urah.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje:

  • letalski prevoz Benetke - Barcelona
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 3x polpenzion v hotelu v Barceloni
  • 1x polpenzion v hotelu v Arlesu
  • 1x polpenzion v hotelu v Savoni
  • avtobusni prevoz po programu
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačilo: (po želji) prevoz na letališče v Benetke, izlet na Montserrat, izlet v Andoro, vstopnine

 

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki